tisdag 31 maj 2011

Födelsedagspresent!

Idag är jag ett ton lättare. Ingen ångest eller nånting. Skönt är det! Jag kan aldrig igen "fuska" för nu vet så många om det, det går inte att komma undan. Skönt som sagt!

Hade en intensiv dag på jobbet, från 06:15-16:30. Då var jag trött kan jag meddela! Jag längtar så efter helgen, jag behöver få sova och vila lite. Efter jobbet köpte jag en födelsedagspresent till mig själv från mamma och pappa. Världens dyraste matlåda, men den har en inbyggd kylklamp så man behöver ingen kylväska! Helt perfekt och den fick bli min. I rosa såklart. Finns även i fler färger på Designtorget. Ska ju åka tåg på torsdag och behöver ha med mig middag, så då kommer denna väl till pass. Ska göra wraps, god och smidig tågmat.
Läskig jag ser ut! Zombieöga.

Vapiano.

Idag på lunchen var vi på vapiano, ett väldigt trevligt ställe på sturegatan. De har pasta, pizza och sallad, inte så optimalt kanske, men herregud vilken trevlig personal! De lagar maten framför en på beställning, och när jag bad om en pasta carbonara utan pasta höjde hon inte ens på ögonbrynen utan frågade om jag ville ha ruccola till istället. Så skönt! Så jag kunde se allt hon lade i; bacon, ost, grädde och ägg. Så tacksam och så gott.

Självklart kunde ju en i crewet inte undgå att lägga märke till min mat och kommentera, gärna högljutt så att alla skulle höra. Suck. Ingen annan sa något dock eller ens tittade, de är fina mitt crew. På henne lät det typ som att jag var dum i huvudet som inte åt pasta, men det är väl snarare hon som är det som lägger sig i vad jag äter! Så nu är jag mätt och glad, bara resten av eftermiddagen att ta tag i! :)

- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Kommendörsgatan,Stockholm,Sverige

Tacksam.

Tack vad ni är fina allihop! Betyder jättemycket!

Några förtydligande:
1. Jag tänker inte pracka på någon mitt sätt att leva och äta. Jag önskar att jag kunde äta mackor, pommes och glass, men det går inte så då får ni njuta åt mig :)
2. Jag mår absolut inte dåligt om folk äter sötsaker i min närhet, har jag bestämt mig för något har jag ganska stark vilja! Så skäms inte om ni vill ha glass på stan eller på stranden när jag är där, jag vill att andra ska kunna njuta!

För övrigt: efter en vecka utan kolhydrater väger jag 1.6 kg mindre än förra veckan. På gräddost, massa smör och vispgrädde typ. Det mesta är dock vatten, eftersom kolhydrater binder vatten i kroppen som jag nu tappar. Jag dricker ordentligt dock gör att kompensera, lovar!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Banérgatan,Stockholm,Sverige

måndag 30 maj 2011

Ångesten och klump i magen.

Oj vilken ångest jag har över inlägget nedan. Enorm. Ont i magen-ångest. Det är jobbigt att lämna ut sig själv, men jag ansåg att det behövdes denna gången, så det får finnas kvar. Ett tag i alla fall.

Min dag i övrigt var riktigt bra, trots att den startade lite tidigt. Gick upp 05:25, inte min vanliga tid :) MEN vi slutade två timmar tidigare, redan kl 15 och jag fick vara statist i bild, dock bara bakifrån. Vägen mot kändisskapet fortsätter!

Så jag var hemma tidigt och bestämde mig för att verkligen utnyttja det så jag gick Djurgården runt. Jag älskar djurgården, kommer sakna det när jag åker härifrån. Fast okej, prins bertilsstig i Halmstad är också väldigt fin! Promenaden var på 11 km och tog 1 timme och 44 minuter, ganska lagom. Enorma skavsår nu dock, skulle behöva ett par ordentliga walkingskor.


Man kan knappast tro att detta är 30 minuters promenad från mitt hus va? Sjukt fint!


Färja!


Promenaden :) fast 694 kcal tror jag inte på, appen vet ju varken min vikt eller längd!

Det var under den promenaden jag funderade på hela inlägget nedan och bestämde mig för att skriva det. Motion är den bästa sortens terapi. Till middag åt jag lövbiff lindat runt mozzarella. Stekte fem och åt två med vitlökssås, blev så sjukt mätt! Proppmätt verkligen, härligt! :)


Så gott!!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Banérgatan,Stockholm,Sverige

Det ärligaste jag någonsin varit och det svåraste jag någonsin erkänt.

Det jag ska berätta nu är något av det jobbigaste, svåraste och mest självutlämnande jag någonsin skrivit. Det är en förklaring till att jag så plötsligt deklarerade att jag var sockerberoende, från ingenstans kanske vissa tycker. Så är det absolut inte, och här kommer min förklaring på något som startade för tio år sedan.


Idag läste jag Anna Haléns blogginlägg om att bara äta EN bulle. Så här skriver hon bland annat:

”Du blir ju inte tjock av EN bulle.”

Jodu, det blir jag visst. För EN finns inte i mitt vokabulär. Jo, kanske när du är med, men så snart jag är själv så viker jag för det enorma sug som denna EN kommer att skapa.

Det är som att säga till en alkoholist: ”Ja men ETT glas kan du väl ta. Det är ju inte fest var dag. Bara du väljer att bra kvalitetsvin så är det inget problem. Det är ju till och med nyttigt för hälsan…"


Jag tror att jag började smyga med vad jag åt när jag var omkring 14-15 år. Jag brukade gå till Rimi som sedan blev Netto och köpa chips som jag sedan slängde över i trädgården innan jag gick in så att mamma och pappa inte skulle se. Sen gick jag in på mitt rum och ut i trädgården och hämtade påsen direkt. Vissa veckor åt jag chips varje dag. Jag vet inte om mamma och pappa anade något, jag försökte smyga så mycket det bara gick. Jag kunde inte låta bli helt enkelt, även om jag efteråt oftast inte ens tyckte att det var gott. Under gymnasiet åt jag godis i princip varje dag. Min kompis Emma också, den enda skillnaden var att jag gick upp i vikt och hon stod still. Och samma där, jag åt trots att jag inte var sugen eller ville ha, men jag kunde inte låta bli. Än idag förstår jag inte varför.


Efter att knappt ha ätit socker på fyra månader bestämde jag mig för att på min födelsedag i år att få äta en kaka när alla andra åt, men jag fungerar inte som alla andra och jag borde förstått det. Jag tog en kaka och sedan var suget där på en sekund. Jag skäms över att säga det, men jag smög ner i källaren och proppade i mig kakor när ingen såg. Jag tänkte till och med medan jag åt att så gott är det ju inte ens. Om man inte kan låta bli då är det något som inte stämmer.

Sedan gick jag inte att stoppa. Varje dag i fyra dagar åt jag socker så fort jag såg och kom åt, även fast jag inte ens ville. Jag köpte chips som jag proppade i mig så fort som möjligt, trots att jag redan var mätt efter att ha ätit mat. Jag skäms över att säga det, fruktansvärt pinsamt, smyger man med vad man äter är det ett sjukligt beteende. Jag kom på ursäkter hela tiden, som "ja, men jag fyllde ju år igår" eller "idag är det ju lördag!" eller "men jag har ju godis kvar från igår, det kan jag inte slänga". När alla andra tog en chokladboll gjorde jag också det, när jag kom runt hörnet och var ensam stoppade jag i mig 2-3 stycken till, trots att jag egentligen var mätt. Varför? Jag har ingen aning.


Det som jag tycker är värst är att jag har inte bara lurat mig själv, jag har lurat min familj och främst av alla Arash. Jag tror inte han har en aning om att varje kväll jag var ensam under tiden vi bodde ihop såg jag det som en perfekt chans att kunna äta så mycket jag orkade, för det ingen ser finns ju inte, eller hur? Godis, chips och dip, ostbågar, cola, you name it. Saker jag proppade i mig trots att jag var mätt sedan länge, men fanns det där kunde jag inte stoppas. Påsar jag sedan gömde längst ner i soppåsen så att han inte skulle se när han kom hem. Att gå ensam till affären för att handla var en dröm, då kunde jag köpa choklad som jag sedan snabbt som attan proppade i mig på vägen hem så att han inte skulle se. OBS: dock inte nu under våren, då har jag skött mig i princip exemplariskt. Till födelsedagen då.

Sjukligt beteende. Sockerberoende.

Och innan vi blev ihop bakade jag väldigt mycket, men direkt när jag bakat klar var jag tvungen att frysa in det eller ge bort det mesta, för hade jag det tillgängligt åt jag upp allting samma kväll. Jag åt tills jag såg ut att vara gravid, mådde illa och ändå kunde jag inte sluta, för det fanns ju muffins kvar. 10-15 muffins på en kväll var inte ovanligt, hur sjutton skulle jag våga erkänna det?

Detta är inte normalt, eller hur? Och jag har aldrig berättat detta för någon, och det har pågått i över tio år. I tio år har jag haft en sorts ätstörning, utan att ens egentligen förstå det själv. Men när jag nu läst så många andra berättelser förstår jag att jag har haft ett beroende, en sorts sjukdom. Det ursäktar ingenting, men för mig underlättar det lite. Jag skäms så oerhört, jag skäms över att alla kommer veta detta, men jag tror att berätta är det bästa sättet för mig att rehabiliteras.

Så nej, jag kommer förmodligen aldrig kunna äta socker eller chips som en normal person igen. Kolhydrater omvandlas till socker i magen och triggar mitt sötsug, därför försvinner de också från min lista över tillåtna saker. Allt för att undvika onödiga risker. Så snälla, inga "en liten bit skadar inte", för jo, det skadar faktiskt mig. Du skulle väl inte bjuda en alkoholist på lite alkohol? Eller en narkoman på bara liite kokain? Nu ska jag inte jämföra mig själv med en så gravt beroende person, men som ni har läst ovanför har jag inget sunt förhållande till socker och chips, så locka mig inte. Bjud mig inte. I så fall får ni stå ut med att övervaka mig varje sekund i en vecka efteråt och stå ut med det fruktansvärda humöret som följer när jag inte får det jag så gärna vill ha, men inte förstår varför jag måste ha.

Så jag kommer inte äta tårta på min examen. Jag kommer inte ens smaka på min brors bröllopstårta tyvärr. Om ni hör mig säga "en liten bit skadar nog inte" så säg till mig på skarpen, det är för mitt eget bästa även om jag blir arg. Jag kommer tacka dig dagen efter. Vissa saker går bra dock, bär med grädde funkar alldeles utmärkt. Bär innehåller lite kolhydrater men inte så farligt, och grädde går bra. I normala mängder såklart, om jag börjar äta det varje dag så säg till mig, då jag lätt utvecklar felaktiga vanor som ni nog förstår av det jag skrivit tidigare. Det är för mitt eget bästa. Googla annars LCHF desserter, det finns en del guldkorn.


Så där var förklaringen. Jag bryr mig inte ens om ifall jag inte går ner ett hekto på LCHF, jag vill bara bli frisk. Och jag hoppas att detta inlägget kommer vara ett steg på vägen. Förlåt. Jag hoppas ni förstår varför jag aldrig sagt något eller vågat erkänna, detta är så fruktansvärt skamligt tycker jag. Jag skäms så oerhört, men detta känns som ett steg i rätt riktning. Återigen, förlåt.

Vad en platsassistent gör:

Just nu sitter jag i en campingstol som det står Robert Gustafsson på i ett gathörn på Lidingö och vinkar in produktionsbilarna på rätt ställe. Blir inte alls utstirrad av alla som kör förbi. Helt normalt ju.

Och en skamlig nyhet: filmbranschen har fått mig fast. Jag har börjat dricka kaffe. Tvingats snarare, annars skulle jag aldrig orkat. Dock hälften mjölk i, annars blir det ju riktigt äckligt!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Klarastrandsleden,Stockholm,Sverige

söndag 29 maj 2011

Lite för många vuxenpoäng.

Börjar man bli gammal när man vid 25 års ålder tänker att jag borde inte sovit till 10:20 imorse för det blir så svårt att somna i tid på kvällen då? Tonårs-Cecilia skrattar åt mig, hon som sov till minst tolv varje helgdag...

Eller är det bara jag som har ångest över vår rock'n'roll-period som imorgon innebär att jag jobbar 06:20 till ungefär 17:30? Pust. Det är ingen dans på rosor att vara platsass och behöva vara på plats innan alla andra och få gå hem efter alla andra. Slit är vad det är :) men skoj slit i alla fall. Imorgon filmar vi på en pizzeria och i någon park på Östermalm. Skoj!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Dagens mat:

Frukost: 1 ½ dl turkisk yoghurt med lite hallon och blåbär

Lunch: en stor bit ryggbiff med mycket persiljesmör och en stor klick kall vitlöksås.

Mellanmål: ca 1 dl vispgrädde med lite bär.

Till kvällsmat blir det nog några skivor gräddost med bregott. Mums!

Hungrig? Njaa, det kan jag inte påstå. Lagom, som jag är för det mesta på denna maten. Sist jag åt lchf struntade jag nog tyvärr i de sista initialerna lite för mycket; jag åt inte tillräckligt med fett. Det kompenserar jag för denna gången, rejält! :) Blir mätt och håller mig länge utan blodsockerdippar. Lovely. Jag mår bra, jag är gladare och min mage krånglar ingenting. Att äta så här passar mig, även om jag kan sakna att kunna äta typ en banan. Ibland kanske, jag får helt enkelt se om det går.

En blogg jag verkligen gillar: Anna Halléns om low carb. Hennes bok om lchf-husmanskost är också riktigt bra. Hon vägde 137 kg och bantade varje dag mellan åldrarna 15-35, vilket betyder att hon gick upp hur mycket som helst. Började äta kolhydratsnålt och mår idag bra och är på en hälsosam vikt. Imponerande!

(Ja, jag blir lite lätt fanatisk, har läst LCHF-bloggar och forumet kolhydrater.ifokus.se hela dagen haha)

Matrevolutionen.

Jag är helt slut i benen idag också. Gick och handlade innan och det var en enorm ansträngning. Knäppskalle :) Så det blev en ofrivillig vilodag idag. Ganska skönt, bara ligga på soffan och titta på film och surfa. Vila kroppen och hjärnan inför jobbveckan, som bara är fyra dagar! Härligt!

Förresten, här kan man läsa första kapitlet ur kostdoktorns bok Matrevolutionen. Jag rekommenderar det verkligen, speciellt om man är intresserad av hur socker och stärkelse påverkar dig och om hur mänskligheten utvecklas. Vill läsa hela boken!



lördag 28 maj 2011

Dagens middag:

1,5 ostfralla från igår. Ordentligt med bregott och ost. Tänk en vanlig portion och multiplicera med tre ungefär. Minst.
Ca 1 dl turkisk yoghurt, sån där man köper hinkvis. Några frysta hallon och blåbär, blanda ordentligt, smakar som glass nästan!


Detta åt jag vid 18 och jag är fortfarande inte hungrig och det har snart gått sex timmar. Jag som alltid är hungrig! Sjukt. Åt yoghurt till frukost också, med några valnötter då. Babybell innan och efter simningen och sedan tre kokta ägg med salt och massa bregott till lunch. Imorgon ska jag köpa lite gott kött, kan ju inte gå och bli vegetarian när lchf typ går ut på fisk och nötkött haha. Och grädde. Dock har jag fortfarande ett sötsug, men jag står emot. Åh, vad dum jag var som började förra veckan - never again!

Förresten: Melancholia var inte alls bra. Inte alls. Hade jag sett den hemma hade jag stängt av. Se den inte!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Banérgatan,Stockholm,Sverige

Innan-lunch-vila.

Nu är jag trött. Sprang 30 minuter, sedan tar det 20 minuter att gå till badhuset. Gick förbi alla som skulle springa Sthlm marathon, så imponerande. Sedan simmade jag i 40 minuter vilket var så himla skönt. Världens härligaste motionsform! Sedan kom jag ut precis lagom till starten maratonet så jag tittade lite innan jag gick hem, 20 minuter till. Nu är jag jättetrött. Ska snart koka mina lunchägg, sedan städa rummet och kanske gå och handla. Vi får se!


Ikväll ska jag och några kompisar se Melancholia, Triers nya film. Får hoppas den är bra! Är den det minsta som Antichrist kommer jag gå därifrån, den är riktigt sjuk. Jaja, skönt med helg är det i alla fall!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Banérgatan,Stockholm,Sverige

Överambitiös.

Kl är 9:45 och jag har sprungit 4,2 km. Har hämtat väskan, nu ska jag simma en halvtimme på det :) härlig morgon!!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Banérgatan,Stockholm,Sverige

fredag 27 maj 2011

Springa simma gå. Triathlon nästa?

Dagens i-landsproblem:

Nu har jag inte tränat på två dagar och är så sugen på att köra igen. Men vad ska jag välja? Simma eller springa eller powerwalka eller en kombination? Det borde bli simma eftersom badet jag går till stänger på måndag för sommaren, då öppnar ett utomhusbad istället. Jag litar inte på den svenska sommaren hittills! Fast jag längtar iför sig till Simstadion i Halmstad. Vakna på morgonen, på med baddräkt och shorts, springa ner dit (knappt en km), simma en stund och sedan springa hem igen och äta frukost. Vilken perfekt start på morgonen!

Men hur som helst. Det kanske blir en liten springtur först, sedan hem och hämta väskan och dra till badhuset. Det vore fint :) så blir det nog! (om jag ens kommer dit, det är ju Sthlm marathon imorgon och mitt badhus ligger vägg i vägg med stadion där de startar och slutar. Hmmmm... det löser sig!)

Ostfrallor à la lchf.

Jag har bakat ostfrallor. Men istället för mjöl hade jag pofiber, ett glutenfritt bakalternativ. De blev riktigt goda och de mest brödliknande saker jag bakat på lchf. Eller brödliknande: det blev bröd! Perfekt, något smidigt att kunna äta snabbt. Bara 2 kolhydrater per fralla.



- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Banérgatan,Stockholm,Sverige

Kolhydraterna goes bye bye.

Snacka om att min kropp motarbetar mig idag haha. Den är rent ut sagt asförbannad på mig för att jag inte trycker i mig stärkelse längre, och gör allt för att jag ska falla tillbaka genom att ge mig huvudvärk och göra mig trött. Jag ser det som en utmaning dock och blir bara mer inspirerad!! Haha, i will not ge upp! Så jag käkar ostrullar med smör när de andra äter mackor, som sagt, jag får ju bara äta det godaste! Inga dumma kolhydrater i min kropp. Om några dagar är det över, ska bara ta mig igenom detta. Dessutom vet jag att jag skulle bara må ännu sämre om jag tog en macka, så det är bättre att stå ut.

Update: tog en kaffe med hälften mjölk, det var nästan gott och tog bort huvudvärken. Ha, mig kan ni inte lura!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Bråvallavägen,Nacka,Sverige

torsdag 26 maj 2011

Oro inför framtiden.

Jag tror helt och fullt på att man kan bestämma hur man mår. Inbillar man sig själv att man är glad blir man gladare, till en viss mån i alla fall. Det har jag verkligen försökt göra på sistone, men det funkar inte alltid.

Självförtroendet dalar lite när många andra i klassen får jobb eller intervjuer i alla fall, och de jag mailat svarar inte ens. Helt plötsligt spelar det ingen roll hur glad jag säger att jag är, för så himla glad är jag inte. Det känns som att jag inte har någon kontroll över mitt liv, trots att jag har 1 månad kvar på praktiken innan jag ens behöver oroa mig. Men jag vill inte behöva flytta hem till mamma och pappa och inte ha något att göra, igen. Sommaren efter studenten var fruktansvärd, en tid funkar det att vara sysslolös men inte länge alls. Min hjärna jobbar febrilt med att komma på lösningar, med att lista ut vad jag kan göra. Kan jag starta eget? Vad ska jag göra? Får jag starta-eget-bidrag i så fall?

Så det är väl mest därför jag börjat träna igen och äta low carb. En del av mitt liv som jag kan kontrollera, och på ett bra sätt. Jag mådde riktigt dåligt förra veckan när mitt sockerberoende visade sig igen, jag ska aldrig mer börja äta socker igen. Jag kan inte hantera det, max lite mörk choklad på sin höjd. Jag blir som en narkoman nästan och hittar på ursäkter för att få äta hela tiden. Inte normalt, så det är bara att acceptera: jag är sockerberoende.

Men en positiv sak: ett svar har jag fått, från ett ganska stort produktionsbolag. De hade inget just nu, men skulle spara mitt mail och cv. Det kändes fint i alla fall. Allt löser sig alltid, men ibland önskar jag att det kunde ske snabbare än vad det gör.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Banérgatan,Stockholm,Sverige

Torsdag.

I morse började jag klockan 7, så det blev verkligen ingen morgonträning då. Behövde ändå en vilodag, bara vardagsmotion fick det bli. Det var ett himla tempo idag, och två lärare från min skola kom på besök. Det var roligt, de fick titta runt och se på några tagningar. De sa att jag såg ut att trivas och att teamet verkade bra, det höll jag med om! Vid två var det tack för idag, då skulle alla packa ihop för idag flyttade vi ut från Valhallavägen! Lite sorgligt, men det hann jag inte tänka på för alla drog i mig från alla håll för att hjälpa till. Städa där, plocka där, bära där. Helt sluut! De där trapporna är inte nådiga, måste vi alltid filma på översta våningen utan hiss? :) sa jag vardagsmotion innan, det blev nog ett styrkepass ändå!

Vid halv fyra traskade jag hemåt, skönt. Det har varit några intensiva dagar, och imorgon lär inte bli bättre. Strax innan 7 blir jag hämtad imorgon, sen bär det av till Nacka sjukhus där vi ska filma. Så det blir en tidig kväll för mig idag igen, sen är det helg! Då ska jag vila mig, och träna lite såklart. Men sova i alla fall. Sen är det en kort vecka, och på torsdag efter jobbet åker jag till Göteborg. Woho! :) Kramas med Arash, det blir mysigt. Saknar honom.

Förresten: vårt projektarbete. Om någon vill seeee...

Sashimi från dosanko.

Detta kan vara den mest oaptitliga matbilden jag någonsin tagit, men det var så gott att jag åt fort. Sashimi, sushi utan ris, bara lax, avokado och gurka. Riktigt mumsigt, även om det inte ser ut så. Blev proppmätt, trots att portionen inte såg mycket ut för världen redan att börja med.


Och hon på sushistället var så söt, hon frågade om jag inte skulle ha lite ris också. Haha det fanns ju en anledning till att jag köpte sashimi och inte sushi! Söt.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Brahegatan,Stockholm,Sverige

onsdag 25 maj 2011

Mitt liv i bilder.

Min bloggapp har inte funkat riktigt på sistone, bildfunktionen är nere. Så här kommer lite bilder från veckan som gått:
Citat från boken jag fick av Arash. Så himla gulligt!
I fredags var det fantastiskt väder och jag glömde smörja in mig. Var utomhus hela dagen. Så här såg mitt bröst ut när jag kom hem efter mittfesten. Oj då...
På lördagen gick jag in till stan och hamnade bredvid ett "vi älskar Jesus"-tåg. Fick lite ångest, folk kunde ju tro att jag tillhörde dom! Avvek så fort jag bara kunde.
Jag har köpt nya löparshorts! Insåg att hellånga löparbyxor börjar bli lite för varmt nu och jag vill ju inte sluta motionera bara för det. 99 kr på H&M, perfect.
Mina tår! Visst är de fina? Och inte ens mitt plåster får jag vuxenpoäng för. Men Bamse är ju så söt.
I måndags bjöd scenografi på chokladbollar. Fru Lundkvist är en karaktär i serien, och i fredags "lånades" det visst lite punsch från hennes rekvisita. Jag är oskyldig, som alltid. Dessutom bjuder de alltid på punchrullar, men nu fick det vara nog kände väl de flesta i måndags. Hujedamig.
Fin bild och citat från bloggen Love is a letter sent thousands of times.
Min kvällsmat idag! Kesoplättar med turkisk yoghurt och bär. Så gott och mättande, dessutom blev det över till frukost imorgon. Mums.

Recept Kesoplättar 2 portioner:
250 g keso
2 msk fiberhusk (finns bland glutenfria varorna)
2 ägg
salt

Blanda alla ingredienserna ordentligt och stek sedan i smör på låg värme (jag hade på 5:an av 12) och servera sedan direkt. Jag hade i lite kanel i smeten också, det blev gott, de är riktigt nyttiga och kan serveras med lite allt möjligt. Typ grädde (jag orkade inte hitta vispen haha).

Näringsvärden för 1 portion:
Kalorier 194
Protein 22 g
Kolhydrater 3 g
Fett 11 g

Imorgon börjar vi 7:30 och på eftermiddagen flyttar vi ut från Valhallavägen. Sen blir det "rock'n'roll"-perioden som den kallas, för nu ska vi börja filma över hela staden. Jag blir utmattad bara jag tänker på det, tänk så mycket hemska ljud som jag ska försöka stoppa... och nyfikna som ska fråga och sånt där. Pust och stön. Men skoj är det ändå!

Next chapter.

Taylor Swift - "The Story of Us" from Taylor Swift on Vimeo.



Ny video som kom i natt. The story of us!

tisdag 24 maj 2011

Nystart.

Jättetrött! Intensiv morgon, sen fullspäckad dag på jobbet. Det växlade mellan stormvindar, solsken och ösregn, ofta på mindre än två minuter. Några gånger regnade det samtidigt som solen sken, bisarrt. Lasse B var tillbaks idag, så himla mysig man. Genomtrevlig verkligen, skönt när kändisar överraskar en positivt. Jag klättrade även på ett tak idag för att fråga en taktvättare när han skulle sluta. Skakade lite i kroppen, men jag var stolt över att jag faktiskt gjorde det. Höjdskräck när det kommer till jättehöga hus på Östermalm, läskigt!

Men jag kan däremot säga att mitt sötsug fixade sig ganska mycket på en dag. Har en ny utmaning med sockerförbud, och kolhydratbristen håller mitt blodsocker på en jämn nivå. Åt två kokta ägg med liiite kalles och a-fil med några valnötter till frukost, en supergod sallad med mozzarella lindad i parmaskinka och jättegod fet sås och nu har jag precis ätit en skinkomelett. Lätt som en plätt att skippa kolhydraterna ju, bröd och pasta har jag ändå knappt ätit sen jag flyttade hit.

Imorgon ska jag simma innan jobbet. Badet öppnar 6:30 på onsdagar, så det blir perfekt att simma ungefär 45 minuter och sedan duscha, byta om och äta frukost på jobbet. Ibland har vi kokta ägg där men oftast är det bara mackor, så jag ska ta med mig grekisk yoghurt, några valnötter, ölkorv och baby bell som jag ska äta. Lite udda kanske, men så gott :) lchf - here we go again. Eller typ i alla fall. Jag kommer inte vara helstrikt, speciellt om jag märker att huvudet inte hänger med. Dock bara långsamma kolhydrater! Eller kanske någon potatis ibland, det är ju så gott!

Morgonpigg.

05:50 blev till 06:20 så jag hade bara tid med halva rundan. Sprang och powerwalkade 4 km, det var skönt! Eller ja, nu efteråt i alla fall. Att springa innan frukost har aldrig riktigt funkat för mig, men nu är det skönt som sagt, mot duschen, frukosten och sedan jobbet! Woho!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Banérgatan,Stockholm,Sverige

måndag 23 maj 2011

Måndag.

I morse hade jag tänkt gå en runda innan jobbet. När klockan ringde 5:50 och regnet smattrade på rutan blev jag verkligen jätteledsen. Sååå synd att jag fick sova en timme till. Istället simmade jag efter jobbet. Nu är jag helt slut, blir alltid det av vatten. Jobbet var roligt idag, alla diskuterade mittfesten och enades om att den var enastående. I agree, den var skoj! De modigaste hade fortsatt till långt efter två, jag är glad att jag gick hem vid midnatt dock.

Imorgon ringer klockan 5:50 igen. Better luck this time. Sen måste jag skynda mig och köpa vin efter jobbet till vår slatetävling, en flaska per gissning. En slate är en bildinställning, och vi ska gissa hur många hela serien kommer bestå av. Halvtid och vi är uppe i 489 tror jag. Ganska många...

Nu ska jag sova och imorgon börjat jag om. Om jag lärde mig något förra veckan så var det att jag kan tydligen inte hantera socker längre, så nu blir det nolltolerans igen + att jag ska försöka hålla ner kolhydraterna ordentligt. Mindre sötsug då vilket är skönt! Here we go!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Banérgatan,Stockholm,Sverige

söndag 22 maj 2011

What's the deal with my brain, why am I so obviously insane?

Låt jag återupptäckte i morse när jag tvingades impulsköpa spotify:


Låten är bra, men jag älskade verkligen denna videon av någon anledning. Kanske för att jag samtidigt gillade filmen the girl next door och serien 24...

You've got every right to a beautiful life

På fredag börjar Taylors USA-turné. Igår skulle hon ha sin sista dress rehearsal i Nashville. För några veckor sedan drabbades Alabama av flera tornados som slet sönder städer, och Taylor ville göra något för att hjälpa till.

Därför döpte hon gårdagens repetiton till Speak Now, Help Now och öppnade upp den för publik, och alla intäkter skulle gå till de drabbade i Alabama. Två låtar skulle sändas på en livestream också, så även vi som inte var där skulle få se lite. Bara på biljettförsäljningen drog hon in 750 000 dollar. Hur fint är inte det?

"Jag är namnet som du har på armen, det kommer alltid vara vi"

Igår tvärdog min iPhone när jag skulle uppdatera den. Det kom ett felmeddelande och sedan stod det bara att jag skulle koppla in den i itunes. Det spelade ingen roll hur många gånger jag försökte starta om den, den var död. Jag fick panik, hellre att min vanliga dator dör, min iPhone är livsviktig! Jag kopplade in den i datorn, men den måste ha kortslutit min sladd eller nåt, för itunes hittade inte den. Som tur är hade Fredrik som jag bor med en sladd jag kunde låna, så efter sex timmars terror var den återställd och ominstallerad.

Så i morse skulle jag gå på en promenad. Kom utanför dörren, tryckte upp ipoden och alla mina låtar var borta. Panik! Kan ju inte gå utan musik, så där fick spotify en ny kund. 1 minut senare kunde jag äntligen gå, med ny musik i öronen. Jag lyssnade bland annat på Veronica Maggios Vi kommer alltid ha Paris, en låt som Arash tipsade mig om för några veckor sedan. Den passar oss perfekt, känns lite som vår låt nu. Så fin!

lördag 21 maj 2011

He won't know what hit him.

Arash lillebror har skaffat flickvän. Oj, vad jag har längtat!! Jag har ju aldrig haft småsyskon, så nu ska jag bli den jobbiga storasystern han aldrig trott han skulle behöva stå ut med. Hehehe.

Jag har redan planerat för en dubbeldejt när jag kommer dit om två veckor, stackarn :) hehe.

Nya naglar.

Okej, jag ser lite underlig ut, men försök själv ta kort med webcamen genom att trycka på knappen med din stortå. Då kan vem som helst se lite distraherad ut. Jag köpte nya nagellack för 10 kr styck idag på H&M. Jättefina tyckte jag och ville ha båda samtidigt, jag löste problemet alldeles utmärkt tycker jag! Så fint så.

"You know that feeling you get when you're standing in a high place... sudden urge to jump?... I don't have it."

Igår var det mittfest. Jag säger bara puuuh. 12 flaskor champagne till 20-25 personer till fördrink, sedan sillmiddag med fyra valfria drickor gratis, sedan blev vi utkastade från restaurangen när de stängde, då kom scenografi på att vi hade massa baginboxar från när vi filmade gårdsfesten, så vi gick ner och hämtade dom, begav oss med en portabel musikspelare i en barnvagn till Humlegården och fortsatte festen. Jag var nu rejält berusad så jag var kvar en liten stund, sen tog jag en taxi hem. Dödstrött och full, ville verkligen inte gå ensam hem då tvärs över hela Östermalm. Kom hem, somnade på mindre än en minut. Mådde väl inte fantastiskt när jag vaknade i morse, men nu är det fint!

Gick på bio idag, alldeles ensam. Jag gillar sånt, många har sån fobi för att vara själva - jag älskar det! Satt där och mös för mig själv och såg på Pirates of the Caribbean - on stranger tides. Den var riktigt bra, mycket bättre än vad jag trodde! Ikväll ska jag bara vila, sen imorgon blir det äntligen lite träning igen! Har inte hunnit eller orkat denna veckan, så imorgon är det dags. Funderar på powerwalk på morgonen till simhallen, det vore skönt :)

torsdag 19 maj 2011

Mina topp fem Taylor Swift-låtar.

Jag väntar på att Mad Men ska buffra och youtubear Taylor. Tänkte bjuda på några av mina favoriter. Först ut är en klassiker, låten jag spelade sönder när jag började lyssna på henne:
You Belong With Me.
Jag älskar den låten. Tror alla som någon gång varit olyckligt kära kan relatera till den faktiskt :)

Sen har vi ännu en relatera-låt, i alla fall för de flesta tjejer kan jag tänka mig. Arash gillar inte alls Fifteen, men jag älskar den. Fast i Sverige är det väl egentligen sixteen, låten handlar om första kärlekar och börja gymnasiet. "This is life before you know who you're gonna be". Fun fact: det är hennes bästa kompis på riktigt som är med i videon och låten: Abigail.

Sen har vi nästa låt: Mine. Den är skönt helt enkelt. Ibland behöver det inte vara mer än så. Och "You fell in love with a careless mans careful daughter, you are the best thing that's ever been mine" säger ju allt. En av de skönaste textraderna någonsin.


Och nyaste singeln: Mean. Den är den mesta countrylåten på nya skivan, den är bra tycker jag. Banjo är alltid skönt. Hon sjunger om alla taskiga människor som finns. "Someday I'll be big enough so you can't hit me, and all you're ever gonna be is mean".

Och mina absoluta favoritlåt med Taylor. Long live, en av de finaste låtarna jag vet. Hon skrev den om sitt band och om fansen. "And for a moment a band of theives in ripped up jeans got to rule the world" samsas med "I had the time of my life fighting dragons with you". När hon sjöng den i Oslo hade jag gåshud över hela kroppen och tårar i ögonen, Long live är underbar.
Finns bara i liveversion, här från Hollywood samma dag som hon släppte skivan. Så fint.

Lunchvakt.

Idag är det jag som har första passet på att lunchvakta kameran.


Då kan man passa på att ta knäppa kort på sig själv för att få tiden att gå.


Snart får jag nog också äta. Hörde precis ett "gud vad gott" inifrån restaurangen, det är ostfärsbiffar med tomatsås idag. Det låter faktiskt "god vad gott"-igt!

Update: när jag väl fick äta så hade nästan alla gått, så jag fick luncha med Oscar I. Inte fy skam det!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Valhallavägen,Stockholm,Sverige

Presenter.

Detta fick jag i brevlådan igår:


Från mamma och pappa: ett häftigt halsband och pengar.
Från Arash: godis (han tycker jag tagit mitt sockerförbud för långt nu), träningstidning, rolig bok som han pratade sig varm om när han var här och compede skavsårsplåster! De skrattade jag rätt rejält åt! Han är för söt han. Tydligen var det här inte min riktiga present, fast jag tyckte att denna var ganska fin ändå. Han är ganska fin hela han faktiskt.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Valhallavägen,Stockholm,Sverige

Torsdagslista.

Den här listan snodde jag från en annan av mina favoritbloggare: Sandra som driver Nio till fem. Jag sitter på jobbet, vad passar då bättre än att fylla i listor?

Matvanor:

Bästa maträtt? Kvibillespäckad fläskfilé på Fridolfs, i princip allt min pappa lagar, sushi och så älskar jag en riktigt krämig pasta.
Bästa efterrätt? Just nu: nutellacrepes. Men allt med choklad, eller jordgubbar.
Bästa dryck? Vatten! Slår allt.
Hatdryck och maträtt? Whiskey och all mat som är stark.
Bästa alkoholdryck? Öl och rödvin.
Använder du smör på smörgåsen? Bregott är bäst.
Smågodis eller färdiga påsar? Smågodis i så fall, om det inte är en djungelvrålpåse.
Bästa soppan? Potatis och purjolökssoppa.
Favoritglass? Pinkberrys syrliga yoghurtglass med jordgubbar på.

Shoppingvanor:

Hur mycket shoppar du för varje månad? Runt 500 kanske. Max.
Har du mer skor än kläder? Nej, verkligen inte. Skulle egentligen klara mig med bara converse.
Favoritplagg? Kjol och klänningar.
Favoritfärg på kläder? Rosa. Jag är en sån tjej. Men det är fint och glatt och jag passar i det.
Favoritfrisyr: Hmm. Svårt att säga, men ibland får jag en bra hårdag men det går aldrig att förutse. Tycker mitt hår ändras hela tiden, men det ser jag nog bara själv. Men frisyr? Flätor, lockat, uppsatt lite på sidan, jag gillar det mesta.
Bästa mönster: Blommigt.
Bästa accessoar: Iphonen? Haha.
Hatplagg? Allt som innebär en Playboylogga, det fulaste som finns.

Arbete, utbildning:

Jobbar eller pluggar du? Praktik! Jag är snart utbildad, då vill jag helst bli typ tv-producent eller projektledare, men kan tänka mig att börja som kaffehämtare. Allt för ett jobb.
Vad vill du bli? Se ovan. Vill även bli lycklig för alltid och få massa inspiration, skriva en lika framgångsrik bokserie som Harry Potter och kunna resa runt världen i resten av mitt liv n
Trivs du med ditt jobb/din utbildning? Absolut.
Är lönen viktigast? Nej i så fall har jag verkligen valt fel yrke! Det viktigaste är att vilja gå upp på morgonen tycker jag.

Lite allt möjligt:

Har du barn? Nej, det passar sig inte riktigt som student. Om några år, när jag fått jobba lite!
Är otrohet okej? Extremt inte okej.
Älskar du någon? Äschen Bäschen. Also known as Arash.
Betyder familjen mycket för dig? Ja, mest faktiskt. Tillsammans med Arash då. Jag älskar egentligen att bo borta från Halmstad, för när jag väl kommer hem och får umgås blir det så mycket mer speciellt. De är bra, min familj.
Vart åker du helst på semester? Storstad. Gärna USA. Älskar USA. Tycker om att gå på stora gator och se på hus, äta god mat och shoppa. Storstadssemster är min favorit!
Bästa klimatet? Kjol och klänning utan något mer, sol och sommar, runt 25 grader.
Hemmafest eller krogen? Hemmafest alltid! Tycker inte speciellt mycket om att gå ut nuförtiden, blir aldrig lika roligt som en hemmafest med alla ens vänner.


Jag avslutar med den här fina bilden, enbart för att jag tyckte den var så fin.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Sturegatan,Stockholm,Sverige

onsdag 18 maj 2011

Födelsedag del 2.




Och hela teamet sjöng för mig. Har jag sagt att jag älskar Jarowskij? Om inte så gör jag det. Värsta bästa praktiken!

Och fina presenter från mamma och pappa och Arash också såklart :)

- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Banérgatan,Stockholm,Sverige

Födelsedagstjej.

Idag fyller jag 25!! Det firar jag med att äta kakor hela dagen, för det ska man faktiskt få när man fyller år! Har en sån sockerkick att jag knappt kan skriva haha. Idag fyller även min ryggtatuering 5 år! Den gjorde jag på min 20-årsdag, sen firade jag med att köpa ut en flaska sprit på systemet. Spriten var dock till Emma som fyllde en vecka senare, så då var det okej tyckte jag. Och för fyra år sedan var jag i Las Vegas nu, och blev illamående av hettan och av gratissprit. Och förra året fick jag min Buffy-box av Arash. Det var en bra födelsedag! Denna födelsedagen är helt okej ändå, jag har fått göra lite roliga saker och nämnde jag kakor? Gott!!


Födelsedagshej från trappan!

- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 17 maj 2011

Sleep Alone.

Kolla in denna sjukt snygga videon som min kompis Mats (hej Mats!) gjorde som slutprojekt. Låten är bra, videon är ännu bättre! Och jäklar vilken träningsvärk jag hade i armarna dagen efter... :)

måndag 16 maj 2011

Stinker klor.

Dödstrött! Jobbade 8-18:30 idag, vi var lite sena så det blev en timmes övertid. Sen skyndade jag mig till badet och 18:45 låg jag och plaskade iklädd bikini för första gången i år. Det var så himla skönt att simma, även om jag saknade musiken som alltid får komplettera mina träningsstunder vanligtvis. Jag simmade i 45 minuter, jag räknade ut att det borde blivit 1500 m men kan ha fel. Jag var dock irriterad på alla vägblockar, jag simmar ganska fort och blir irriterad när folk inte håller mitt tempo haha. Strax efter åtta var jag hemma, slängde i mig lite mat (massa gottiga proteiner) och såg på project runway med Lillemor.

Imorgon börjar jag 8, segt. Då ska jag ju vara där 7:30 allltså, för att hinna allt innan vi börjar. Och på onsdag fyller jag 25. Sjukt. Det känns så konstigt, inte åldern men födelsedagen. Att fira alldeles själv utan varken familj eller pojkvän. Det blir konstigt, får nog försöka låta bli att tänka på det helt enkelt, födelsedagen får jag fira på midsommar med familjen istället!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Wittstocksgatan,Stockholm,Sverige

Mitt nya motto:




Det kommer från PT-Fias blogg, en av mina favoriter just nu. Hon är alltid så underbart glad, älskar såna bloggar! Massa bra inspiration och tips också.
PT-Fias blogg!

- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 15 maj 2011

Inspirerad och motiverad.

Precis innan jag flyttade till Falun vägde jag mindre än vad jag gjort sedan jag började på gymnasiet. Jag har på sista tiden funderat över hur jag lyckades med det, jag gick ner allt jag gick upp i USA plus lite till på mindre än ett år. Jag bodde hemma, jag åt normalt och allt jag brukat göra och gjorde inga särskilda förändringar där. All skillnad kom från träningen. I januari började jag springa och fortsatte med det ända till jag flyttade. Inte speciellt snabbt, inte jättelångt, men jag sprang i alla fall. Och sen började jag som brevbärare och sprang i trappor på dagarna. När sommaren var över vägde jag 6 kg mindre än vad jag gör nu, och var ganska vältränad för att vara jag.

Så nu är jag peppad igen. Promenader och jogging har jag börjat med igen och det känns skitbra, förutom när det kommer till en sak: mina hälar och benhinnor. Jag har skoskav över hela hälarna vilket gör skitont och definitivt hindrar mig från att ta i så mycket som jag skulle kunna, och compede som är världens bästa skavsårsplåster och som jag alltid hade som konståkerska är alldeles för dyrt. Mina benhinnor har jag nästan alltid haft problem med, så fort jag börjar träna så får jag ont.

Så idag kom jag på det: jag ska börja kombinera mina löpturer med simning! Det är ju helt perfekt, benhinnorna får "vila" samtidigt som jag även tränar armar, rygg och mage. Dessutom är det en ganska billig träningsform och det finns ett badhus precis vid stadion, inte alls speciellt långt från mig. Jag är så himla peppad, ska dit redan imorgon efter jobbet och köra en första gång!
GIH-badet, here I come!

Min helg.

Igår vaknade jag tidigt och gick en lång promenad. Det var riktigt härligt att börja morgonen så, och sen gå hem och duscha och äta frukost. Efter det gick jag in till stan, men först till Tegnérgatan och café Frosseri. Där säljer de raw chokladtryfflar, som är helt utan socker. De höjer alltså inte ditt blodsocker, utan är snarare nyttiga! Jag var ju bara tvungen att prova :)


Chokladtryffel med hasselnötter. Väldigt lite, men alldeles perfekt också.


Den var riktigt god! Eftersom den är sockerfri räknas inte den som godis, men vänta bara... Det blev en fridag igår ändå.

Efter frosseri gick jag till Drottninggatan för att prova retroklänningar på Beyond retro. Jag är helt förälskad i mad men-stilen, vill bara ha massa fina klänningar med stora kjolar! Hittade inget helt klockrent tyvärr, men några fina saker. Inget köp blev det.


Drottninggatan via telefonens vanliga kamera...


...och via appen HDR PRO. Ganska mycket snyggare, eller hur?

Jag gick runt en stund i stan, och hittade en av mina favoritsaker vid Sergels torg! En internationell matmarknad! Vilken lycka. Jag gick runt hur länge som helst och tittade på krokodil- och kängruburgare, engelsk fudge i alla regnbågens färger, spansk paella och sen hittade jag det: nutellacrepes. Bye bye sista fridagen, jag älskar crêpes! Kan vara bland det godaste som finns, så jag var tvungen att köpa. Den var riktigt god och jag var nöjd med mitt beslut.


Fick dock inget kort på själva crêpen, den gick åt för snabbt...


Stor marknad!


Mer marknad.

På kvällen blev jag bjuden på jättegod mat av hyresvärdarna, sen åkte jag till Kungsholmen och såg på Eurovision hos Malin. Det var skoj, gud vad spännande det blev! Imponerande av Eric, nice work. Tog tunnelbanan hem sen, överlevde och kom hem oskadd, mor och far var lite oroliga :)

Och idag vaknade jag först i hela huset, en timme senare skrek magen så då var jag tvungen att gå upp och äta. Strax efter kom de andra upp, vi var nog alla lite slitna. Efter frukost skulle jag handla lite, så jag tog på mig träningskläderna och gick 5 km innan jag kom till affären. Fick se kaknästornet up close för första gången också.


Sen handlade jag, gick hem igen och åt en av mina absoluta favoritmåltider: keso, brieost och en vällagrad delikatesskinka. Ååh, älskar det!


Mums!


Titta så gott! God skinka lindad runt en riktigt krämig bit brie. Jag får nästan rysningar :)

Resten av dagen ska jag bara slappa nu! Så skönt med helg!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Wittstocksgatan,Stockholm,Sverige

lördag 14 maj 2011

Lägenhetsletarn.

Inspirerad av min lycka igår började jag titta på lägenheter i Stockholm på hemnet. Snacka om att denna staden gjort mig blind direkt. Jag har inte låga krav liksom. Jag vill bo innanför tullarna, gärna på Östermalm eller i Vasastan. Den ska ha högt i tak, gärna med sovloft, den behöver inte vara speciellt stor dock. Gärna låg månadsavgift. So: resultatet.

Jag hittade en hel hög fina lägenheter. "åååh vad billigt" tänkte jag, bara 1 395 000 kr för denna nedan.











"bara 558 kr i månadsavgift, rena rånet! Mitt i vasastan!"

Sen kom jag på att det är nästan lika mycket mamma och pappas hus i Halmstad kostade, och där ingick trädgård och pool. Denna lägenheten är 26 kvm. Haha. Snacka om att ha blivit blind redan... Men visst var den fin ändå? Jag hade inte tackat nej.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Tysta Gatan,Stockholm,Sverige

Morgonpromenad längs Djurgården.

Så himla härligt att gå upp tidigt en lördag och powerwalka en runda runt Djurgården. Eftersom det blev innan frukost orkade jag inte springa så mycket, men körde lite step up mot bänkar och sånt istället för att få upp pulsen. Nu är jag redo för helg!!


(wow, jag börjar låta som Blondinbella...)

- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Wittstocksgatan,Stockholm,Sverige

fredag 13 maj 2011

Lycka.

Idag frågade produktionsledaren, som även är den som "anställde" mig om jag har något sommarjobb. Jag skakade på huvudet och hon frågade vad jag kunde jobba med, vart i landet och sa att hon skulle höra sig för. Jag var nära att hoppa högt av glädje och kasta mig runt halsen på henne, men jag höll tillbaka lite och tackade.

En timme senare ringer min mobil och en mycket trevlig kvinna berättar att hon fått mail om mig och frågar hur min framtid ser ut. Tyvärr är det projektet som hon tänkte på slut ungefär när det jag jobbar på nu slutar, men ändå! Det finns ett intresse för mig! Hon frågade om jag efter Gustafsson är slut kan jobba i Stockholm, hon hade lika gärna kunnat säga månen och jag hade svarat ja ändå. Jag jobbar överallt, gör nästan vad som helst, bara de vill ha mig! :)

torsdag 12 maj 2011

Torsdagen.

Imorse vaknade jag 6:40 av mig själv. Låg och stirrade i taket i en halvtimme innan det var dags att gå upp, varför gå upp tidigare liksom? Igår hade vi två timmars övertid. De varnade om det redan efter lunchen, och ingen suckade, himlade med ögonen eller klagade. Det måste ju göras, att klaga är bara onödigt! Härlig inställning, en av anledningarna till att filminspelningar är så bra arbetsplatser. En annan anledning är övertidsmackor.


Vid övertid beställs det mat till oss, igår baguetter och wraps från Sandy's. Mumsigt. Igår var det helt hopplöst att filma ute också, byggjobbare överallt. Jag sprang som en galning mellan husen för att försöka få tyst på alla under tagning, inte det lättaste. Under hela eftermiddagen fick jag stå på ett tak och tysta två betongjobbare så fort det var tagning. De var riktigt snälla dock, kanske för att jag bjöd på kaffe och kakor som plåster på såren. Nu kan jag allt om hur man gjuter betong. De erbjöd mig att hjälpa till men där gick min gräns...


Min utsikt från taket var inte den bästa, men denna var desto bättre:


Gården vi filmar på är så himla fin, där blommar körsbärsträdet än.

Idag filmar vi inomhus, perfekt eftersom det kanske ska regna. Fast mig spelar det ju ingen roll, jag är ju ändå portvakt utanför som vanligt...

- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Lidingövägen,Stockholm,Sverige

onsdag 11 maj 2011

Portvakt.

Ibland vet jag inte om min produktion dumförklarar människor i allmänhet eller bara de boende i vårt hus. Här får jag sitta i alla fall, och vakta en dörr med en jättestor skylt på där det står "stop! Använd nästa port!" och en pil. Better safe than sorry antar jag :)


- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Valhallavägen,Stockholm,Sverige

Onsdag morgon.

Min kropp. Den värker. Jag kunde dessutom inte sova igår, typiskt för när man verkligen behöver. Istället såg jag ett avsnitt av Mad men (så bra!) och funderade på de där jobben jag sökt. Hur himla bra jobb de är båda två. Det ena passar in på min dröm, det andra var en exakt beskrivning av mig.

Och mina armar! Mina biceps värker, mina ben värker, jag får nog ha ännu en vilodag innan jag ger mig ut och springer igen. Tur att jag får lyfta och bära tunga saker hela morgonen, lite träning blir det ändå. Roligt att hjälpa scenografi, de har så skojigt jobb. Min syster hade passat perfekt som det tror jag. Inredning fast i jättestor skala. sen blir det enormt många skådespelare och statister, today's gonna be crazy!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Wittstocksgatan,Stockholm,Sverige

tisdag 10 maj 2011

Jobbletaren.

Igår och idag har jag sökt jobb. Igår hittade jag ett perfekt i Göteborg, idag ett perfekt i Stockholm. Det skadar ju aldrig att söka tycker jag, även om jag kanske inte har alla kvalifikationer. Jag är bra ändå :) så jag söker jobb lite smått, har registrerat mitt cv på några produktionsbolag och tänker på framtiden. Fortfarande ingen större ångest, jag räknar ändå med att få flytta hem till föräldrarna temporärt i sommar. Eller jag hoppas verkligen att det blir temporärt i alla fall, någon gång måste ju det finnas ett perfekt jobb för just mig!

Och idag bar jag min söndriga resväska två km. Riktigt härlig träning, perfekt sätt att starta morgonen, även fast jag inte kunde lyfta armarna sedan på halva dagen för de var helt döda. Benen ska vi inte ens prata om efter min lilla löprunda igår. Skönt att ha kommit igång igen, jag glömmer alltför lätt bort hur skönt det är att träna. Och sen började jag kl 11 idag och vi har filmat ute hela dagen. Riktigt rolig dag, jag älskar min praktik. Imorgon är det festscen, så jag börjar riktigt tidigt för att kunna hjälpa till. 7:30 ska jag vara på jobbet, lovely! :) I detta härliga vädret är allt underbart!

måndag 9 maj 2011

Damn you auto correct!

Världens roligaste sida. Jag har skrattat åt den konstant jättelänge nu.

Några roliga iphone auto corrects: