lördag 31 mars 2012

It means good-bye to someone you love - nu gråter jag igen.

Så jag började läsa The Hunger Games nu ändå, för varför inte? 25 sidor in och jag har gråtit en gång och fått rysningar ungefär 10 gånger. Detta kommer inte sluta bra. Inte bra alls.




Jag ska läsa om. Snart. Så fort jag smält filmen.

Sandra Beijer bor i New York, jobbar med reklam och skriver min absoluta favoritblogg Nio till fem. Idag skrev hon om böcker. Titta bara:


fredag 30 mars 2012

Fan.

Wow vad deprimerad jag blev när jag fick reda på att kontantinsatsen för att köpa lägenhet har höjts till 25%.

Så där försvann den chansen då. Schysst. Jätteschysst. Tydligen ska inte unga personer ha en chans att ta sig in på bostadsmarknaden längre. Jag ser knappt poängen med att ens spara till det längre, summan jag måste få ihop är så svindlande hög att det kommer ändå inte gå. Ja, om jag inte kan tänka mig att flytta till Södertälje typ, eller någon annan förort långt, långt utanför Stockholm.

Hur kan Sverige som är ett av världens modernaste land inte ha tillräckligt med boende i huvudstaden, och nu ska man inte ens kunna köpa en lägenhet heller om man inte redan äger en och kan få ut kontantinsatsen från den? Så, kan vi ha omval snart eller?


Fredag alltså.

Så mitt liv har gått bra idag. I morse fick jag inte plats med träningsskorna i väskan, så jag gick runt och upprepade "nu ligger skorna precis bredvid väskan, ta dom i handen när du går till gymmet, glöm inte skorna!"

Såklart jag glömde skorna. Hade varit jobbigt om det varit spinning men nu var det ett skivstångspass så jag klarade mig utan dom. Lite halkigt bara.

Och sedan hade jag gjort en smoothie på kokosmjölk och hallon att dricka till frukost (slut på ägg hemma, PANIK!) men den var så tjock att jag fick äta den med sked (och den var megagod för övrigt!). Så jag sitter på min stol och äter den när min chef börjar prata med mig från stolen bredvid. I samma sekund droppar en stor klick smoothie rakt ner på min vita tröja och vi båda bara stirrar på smoothiefläcken på mitt vänstra bröst.
Snyggt. Jättesnyggt. Bra jobbat Cecilia.
 Det var inte alls pinsamt. Fint nu med en stora rosa fläck mitt på bröstet. Jag och mat alltså...



Och så har det idag regnat, snöat och varit sol i Stockholm. Konstig jäkla dag.Och när vi hade möte idag förslog jag, den enda som inte äter socker, att vi skulle köpa fika för det är en av redigerarnas sista dag: Jag är en sån jäkla feeder. Men titta vilka fina muffins från The Muffin Bakery (mitt emot kontoret).






Men efter jobbet så blir det after work med gamla klasskompisar, det blir skoj. Jag har föreslagit tapas. Tapas är aldrig fel. Det ska bli roligt. Jag ska enbart äta tapas i Barcelona nästa helg. Förmodligen inte, men jag ska säga att allt är tapas i alla fall. Ägg och bacon till frukost - det kan vara tapas!


Just nu på jobbet: "You're just like Max, you snus, but you don't snus." Swenglish at its best. Well, gotta go, ska dubba intervjuuuuer. Blä.

Men först: fredagslåten!! Black or White.

torsdag 29 mars 2012

Så detta har jag skrattat åt nu i en halvtimme.


I intervjun från Glee concert movie så säger Brittany: Tina...just wanna push her. Och sedan har någon hittat en video när hon faktiskt puttar henne. Wow, jag tyckte det där var alldeles för roligt...bäst att jag går och lägger mig.

Wow, jag är inte ensam.

Till alla ni andra: förlåt.

And now: on with the madness!


1. VEM ÄR DU OCH VILL DU BLI MIN NYA BÄSTA VÄN?!

2. Finns du på tumblr? Jag är inte svår att hitta om man vet var man ska leta. Eller kanske, jag vet inte. BEFRIENDA MIG! Prata med mig! Flaila med mig! Woho, vänner!

3. Det var nog allt. Nej förresten, har du sett bilden som alla dog över igår?





Uppdatering: Woohoo, jag har en ny kompis. En som faktiskt lyckats hitta mig på tumblr och som redan följde mig där också (åh herregud stackarn, dubbel madness!).  

11 dagar.

Snart hörni. Äntligen! Det är inte okej med ett uppehåll från 21 februari till 10 april. Inte okej. Och åh nej, vad har de döpt avsnitten till?! Saturday night glee-ver? Really? Och Prom-a-saurus. Vem skriver den här skiten?
Och även: hello du är världens vackraste person. Not fair.

I didn't mean to kick you in the head. I cried for two days about it!

Elisabeth Banks (Effie), Josh Hutcherson (Peeta) och Jennifer Lawrence (Katniss) i en fantastiskt rolig intervju. Jag skulle vilja hänga med allihop, de verkar helt fantastiska.



Unscripted - The Hunger Games - Complete Interview

Jossan kommer du ihåg när jag tvingade dig att gå på the Bridge to Terabithia på matiné på 3rd Street och  du ville inte för det var en barnfilm och sedan grät vi mer än alla barnen tillsammans? Josh Hutcherson har sannerligen blivit vuxen jämfört med då.

onsdag 28 mars 2012

I rock.

Måndags: Jättetrött och början till förkylning.
Tisdags: Väldigt förkyld, snorig och lite hes.
Onsdag: Frisk.


Jag har tydligen världens bästa immunförsvar. I morgon kan jag äntligen bege mig iväg och träna igen, spinning here I come!

Åh nej.

De mördar Somebody I used to know. Mördar. Och inte på ett bra sätt. Vem som helst förutom Blaine. Vem som helst! Förutom Finn också. Eller Mercedes. Eller Tina. Men vem som helst annars!


Jättelogiskt att vi får träffa Blaines bror innan vi får träffa Santana's föräldrar, någon från Brittany's familj, eller Mercedes, eller Artie, eller vem som helst annars. Väldigt logiskt. Nej, jag gillar inte Blaine. Vad hände med Gloria Estefan som Santanas mamma? Nej, vi slänger in Lindsay Lohan i ett avsnitt istället. Skitserie. Jag ska hålla mig till The Hunger Games:

Jag kallar dom mina badass-skor.

Detta är mina nya skor. Jag tycker de är skitsnygga. Skitsamma att alla köper tygskor just nu, jag kommer fortfarande rocka mina skinnskor. Känner mig badass i dom.

THG.


Jag måste läsa böckerna igen. Läste ju dom i somras tror jag det var. Det är så mycket som inte är med i filmerna, som typ att de lämnade ut hungern. Hur de typ svälter de yttre distrikten och att de får extra ransoner med mat varje gång de lägger sitt namn i "the reaping bowl", det är därför Gale är med 42 gånger. Oddsen är verkligen inte i hans fördel.

(Och nu skulle jag titta på ett av våra magasin för att kunna mer om dom. Haha, först pausar jag och frågar min chef om grafiken verkligen ska se ut sådär, och att jag inte tycker att det är speciellt snyggt. Han håller med. Sedan pausar jag och kommenterar att det inte är någon voicing på en av intervjuerna. Sedan påpekar min chef att jag inte ser på det senaste avsnittet, och då upptäcker vi att det inte ens ligger på sidan...haha, jag ger bara min chef massa problem idag!)

(Och nu skulle jag se ett annat program och insåg att det vill jag inte göra, för helt plötsligt var min röst där och pratade engelska. Uuuh. Det är jobbigt att lyssna på sig själv, och ännu mer när man pratar ett annat språk! Tur att inget av våra program visas i Sverige.)

(Nu ska jag sluta prata i parenteser. Klart slut.)

(chefen: nu går jag och slår alla dina rekord på flipperspelet innan du hittar fler fel på våra program.)

I don't know how it gets better than this, you take my hand and drag me head first, fearless.

Sms från syrran: Handlar ALLA Taylor Swifts låtar om olycklig kärlek?
Jag: Tänker jääääättelänge.
Jag: Ja. Faktiskt. Alla förutom typ Fearless.


Nu ska jag maila Österrike och säga att vi tänker inte betala 25 000 euro för lite material från ett himla maraton. Jag har en budget på 1000 euro haha. Herregud vad jag skrattade när jag fick deras kostnadsförslag...

Wow nu känner jag mig som en bra människa.

Alla har Hunger Games feber.

Nej, jag är inte avundsjuk. Inte det minsta.

Och här kan man rösta. Det är ju alltså uppföljaren till The Hunger Games.

tisdag 27 mars 2012

Glee på So You Think You Can Dance.


Tjej från SYTYCD: I heard that you auditioned for our show. Tell me about it.
Heather Morris: It was awful! (här finns video)

Promo inför Big Brother om två veckor.


DE NÄMNER INTE ATT FÖRRA AVSNITTET SLUTADE MED ATT QUINN BLEV BRUTALT PÅKÖRD. Skitserie.

1. Sugar. Bästa karaktären. Titta på henne. BAMF.
2. Santana. Sluta vara så söt.
3. Brittany. Hon vill ha den där pandamössan, jag ser det.
4. Mike. Um...
5. Puck! HAHA.

Återigen, det känns jättelämpligt att de åker till en nöjespark när Quinn precis blivit påkörd av en bil. Väldigt lämpligt. Vem skriver den där serien?


Och ibland tänker jag på tiden i säsong två när S & B slutade vara Cheerios och fick ha vanliga kläder i flera avsnitt, och nedsläppt hår. Jag saknar den tiden.


As yesterday we were just children, Playing soldiers, Just pretending.

Taylors andra låt till The Hunger Games soundtracket: Eyes open. Precis lika bra som Safe & Sound.



Och allvarligt, Jennifer Lawrence håller på att bli min nya favoritperson. Hon är ju skitrolig! Hon borde enbart göra intervjuer.