söndag 23 januari 2011

CV-jobb.

Jag sitter och skriver på mitt CV. Det går lite bättre idag, gör det i Photoshop så att jag kan få layouten mycket bättre än i Word. Jag bollar lite idéer med Jossan, så kom jag på att jag glömt skriva in min praktik på Time Warner Cable i Los Angeles!! Hahahahaha. Jag dör vad roligt jag hade där. Här kommer ett utdrag från min resdagbok från den tiden, detta var ungefär när jag insåg att det var detta jag vill jobba med:

"Idag har varit så himla roligt!! Eller början var inte så rolig, jag vaknade och upptäckte att det var jättedimmigt ute och det var ju mindre kul. Jag cyklade till skolan och hade min första lektion. Vi började med att ha en quiz som gick mindre bra men äsch då. Sen pratade vi om vår tv-show vi ska sända på torsdag och det verkar som om vi är förvånansvärt välorganiserade! Jag blev chockad.

Efter det hade jag filmclub-möte. Vi är så himla många där! Vi fick se en superrolig film som hette Store wars och sedan satte vi oss i grupperna där också. De inledde med att fråga mig om jag kunde tänka mig att träffas imorgon (onsdag) och börja filma. Klockan 4....am. Jag höll på att dö men gick med på det. Vi pratade massa och bestämde till slut att vi inte ska filma imorgon. Vid 12.20 var jag tvungen att gå och köpa mat och kl 13 cyklade jag mot Time Warner Cable där jag ska göra min internship. Det är typ en "public access" kanal där vem som helst kan boka en tid och komma in och göra ett tv-program. Grejen är att allt som görs där måste sändas på tv :D ascoolt!!

Jag hittade dit väldigt lätt och gick in. Väl inne träffade jag de som skulle göra programmet precis då. Två supertrevliga män verkligen. Jag träffade en annan intern där, Miranda som går på high school i närheten, och chefen. Han som skulle vara director hette Timmy och han visade mig lite ljud och kamera men mest pratade vi bara massa skit. Superroligt! Under tagningen fick jag stå i studion och vara floor manager. Det betyder att jag skulle ha ett headset på mig och visa hur lång tid det var kvar för de som var på "scenen". De som hade programmet, Jack och Buzz, mobbade mig hela tiden. De imiterade folk och den ena gjorde en imitation av Yoda. Då sa den andra "I can do Yoda too, I can do a Swedish Yoda!! BAJS!" och jag stod där och fick inte säga ett knyst så jag hade händerna för munnen och försökte att inte gapskratta. När jag gjorde "två minuter kvar"-tecknet så sa den ena: "Peace to you too, Swedish girl!!" och jag höll på att dö igen. Efter det kom två andra svenskar från min video production-klass dit, Helena och Mattias. Helt galna! De två sista timmarna var ännu roligare och vi möblerade och inredde studion och fixade med lamporna och sånt igen. Nu var det en tjej som hade med sig två kompisar som hon träffat på sin pole dancing-kurs. Japp, du läste rätt. I LA kan man gå i pole dancing. Pole dancing är sådant som strippor dansar...galet! De var runt 50-55 år och hade allihop gått ner minst 15 kg på att dansa sånt. Denna gången fick jag sköta en kamera hela tiden och directorn satt i kontrollrummet och skrek: "Camera 3, a little lower, Camera 1, I want a two-shot. QUICKER QUICKER!!" så vi blev galet stressade. Det var sjukt roligt dock! Ett riktigt roligt jobb."

Åh, vad roligt jag hade där...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar