torsdag 24 juni 2010

Roma!

Hejsan!

Sist (mandags?) sa slappade vi ju bara hela dagen och tvattade lite, pa kvallen var vi pa restaurangen har pa omradet och at pizza och sen sag vi pa fotbollen pa kvallen. I tisdags gick vi upp tidigt (kl 9 haha) och tog shuttlebussen till Vatikanen vid tio. Val vid Vatikanen kom det massa folk som ville ha med oss pa guidade turer for 45 euro var (!!) och sa att annars skulle vi fa koa i tva timmar och anda betala 20 euro var. En australiensisk tjej som var med oss nappade pa erbjudandet, men vi stallde oss i den langa kon. Det tog dock bara 30 minuter och kostade sen dessutom "bara" 15 euro var. Jaklar med skulpturer och malningar dar fanns! Hela vagen till Sixtinska kapellet var sjukt imponerande, varenda utrymme var tackt av vackra takmalningar. Sjalva kapellet var val sen sadar imponerande jamfort med var jag trott, men det var skoj att ha sett det anda. Sedan gick vi langs med floden och sag lite fler sjukt coola byggnader pa vagen mot spanska trappan. Val dar borjade det regna, men vi fortsatte anda till Fontana di Trevi bara fem minuter bort. Jattefint och sjalvklart kastade vi ett mynt i fontanen och onskade. Vi kopte aven italiensk glass (saaaa gott!!) och sedan borjade vi ga mot colosseum. Halvvags dit insag vi att det regnade for mycket sa istallet sprang vi genom halva rom (mina skor gick sonder...) for att hinna med sista shuttlen hem. Val hemma kopte vi en take away-pizza och satte oss i baren och sag pa fotboll. Det var skoj, men en intensiv dag!

Igar sov vi ut lite, sa vid elva skulle vi ta den vanliga bussen in till Rom. Pa hallplatsen motte vi samma Australiensiska tjej som dagen innan, sa hon hangde med oss hela dagen i Rom. Det var skoj!! Perfekt att fa ova engelskan en hel dag ocksa. Bianca hette hon och var jattetrevlig. Vi hoppade av metron vid Operahuset, sedan gick vi till Piazza Venezia. Dar lag en GIGANTISK vit byggnad, hur fin som helst! Vi tog massa kort, sen gick vi mot Colossuem (fem minuter bort, Rom ar inte sa jakla stort anda). Nar vi sag det forsta gangen sa tappade jag nastan andan. Vilken haftig byggnad, och vilken historia! Dessutom hade vi stralande vader med sol och 30 grader sa det var annu battre. Vi gick in i Colossuem och tittade lite, haftigt att verkligen vara dar pa riktigt. Efter en stund gick vi bort och sag Circus Maximus (dar de hade typ race-tavlingar) och Foro Roma (gamla Rom). De hade aven massa arkeologiska utgravningar dar, haftigt. Vid detta laget var vi ganska trotta sa vi tog metron och bussen hem igen och kopte en hel massa kott och gronsaker pa en affar. Pa omradet finns en grill sa dar satte vi oss och grillade jattemycket goda saker. Det var skoj att fa sallskap av Bianca, aven om vi inte ar riktigt trotta pa varandra annu som tur ar. Pa kvallen sag vi pa fotboll (campingen ar typ bebodd av bara australiensare och tyskar sa det var ganska livat) och sedan sov vi gott.

Egentligen skulle vi akt harifran idag men vi har forlangt med tva natten, denna gangen i en bungalow. Sa skont att slippa taltet! Idag ska vi bara slappa vid poolen och ta det lugnt, det behovs. Jag kommer val branna ihjal mig men jag far smorja in mig ordentligt.

Vi hors snart igen! Forsokte ladda upp bilder men internet ar sa jaaaakla segt att det gar inte. Dessutom tar min internettid slut om en minut nu haha. Kramar!

2 kommentarer:

  1. Det låter ju helt underbart! Hoppas på att få se en massa bilder när du är hemma igen. bacio! (puss!)

    SvaraRadera
  2. Glad Midsommar!
    Hoppas ni har det bra nere i Rom. Vi ska snart åka ut till Gullbrandstorp :) Solen skiner här, man tror knappt det är sant! ;) Hörs snart. Puss och kram

    SvaraRadera