måndag 21 juni 2010

Barcelona - Rom.

Jag borde varnat honom fran att resa med mig. Det gar ju aldrig helt smidigt liksom :) men for att borja fran borjan. I lordags var vi lite sega sa vi gick mest runt eller satt pa en bank eller tittade pa fotboll hela dagen. Pa kvallen at vi sedan tog vi vaskorna och gick till batterminalen. Det stod inga skyltar alls eller information, men vi listade ut att det var dar en buss skulle hamta upp oss och kora oss till baten. Efter ett tag fragade Arash och da var baten forsenad med nagra timmar. Efter mycket om och men kom en buss och hamtade oss klockan halv tolv pa natten istallet for klockan nio som var tankt. Vi hade bara kopt dackplatser for de var billigast, sa vi fick lagga oss pa en soffa vid typ barerna och forsoka sova. Efter ett tag kom en gubbe och vackte oss och sa att vi kunde sova nere dar de hade pullman seats som egentligen kostade extra. Det var typ flygplansstolar, sa fran tre pa natten till ett dagen efter "sov" vi dar tillsammans med typ 200 personer i en stor sal fylld med sana stolar.

Vid lunch nasta dag kollade vi in baten, sedan lag vi fran 14-20 pa dack och solade, sov och at vara medhavda baguetter. Hur skont som helst!! Vackert ocksa, vid ett tag hade vi Korsika pa ena sidan och Sardinien pa andra. Vi var framme i Civitavecchia som ligger utanfor Rom vid typ tjugo i tolv pa natten istallet for 18:45. Tillsammans med nagra amerikanare vi blivit vanner med sa hittade vi en buss som korde oss till tagstationen dar sista taget precis gatt. Vi fick sova pa stalbankar dar till klockan 5 nar forsta taget gick. Vid halv sju var vi i Rom och vid atta pa hostellet, en camping utanfor Rom. Vi at en macka (magen buktade nastan inat, sa hungriga var vi) innan vi somnade direkt i vara vaningssangar som vanligt. Vi bor i ett "housetent" med taltvaggar men riktigt tak. Det ar helt okej, och riktigt billigt! Idag ar vi sa trotta sa vi slappar bara och kollar in omradet (2 pooler!!) och tvattar lite. Imorgon tar vi en shuttlebuss in till Rom tankte vi, den gar fran campingen en gang i timmen till Vatikanen.

Trots alla missoden ar vi vid gott mod och det ar skont att vara i Italien. Det finns nagra bilder pa facebook, men jag laddar upp fler nagon annan dag! Vi hors snart! :)

1 kommentar: