lördag 12 juni 2010

Resan: de första dagarna.

Dag ett: resa. Vi började från Halmstad och åkte till Köpenhamn. Missade anslutningen, fick åka två timmar senares. Fint tåg. Kom till Hamburg, fullt tåg. Fick stå til Bremen. Sedan från osnabrück till Amsterdam. Framme 23, bodde i red light. Hosteller var väll sådär, så fort vi kom upp på vårt dorm satt där två killar och rökte på. Well, vi var ju trots allt i Amsterdam. Gick en runda , sexshopar och knark överallt, helt öppet. Konstigt. Vi gick förbi massa fönster med nakna tjejer i. Folk gick bara in genom deras fönster... Ännu konstigare än allt weed. Sov sådär, folk kom och gick hela natten.

Dag två: Amsterdam. Vaknade vid nio, gick och åt frukost på ett ställe. De trodde vi var hotellgäster och vi fick den gratis. Success! Sedan gick vi runt i stan. Först till Anne franks hus. Känslosamt att gå där och stå i samma rum som hon skrev om. Blev allt lite tårögd. Sedan gick vi längs med kanalerna, jättemysigt. Köpte lunch och åt sittandes på kanten. På eftermiddagen tog vi en öl när det började regna. Skulle köpa tåg till London, stor besvikelse när det var svindyrt! :( gick till färjehallen men då skulle vi vara tvungna att åka till Newcastle. Jag blev ledsnare än arashen, stackarn. Köpte biljetter till Paris istället. Fanns inga lediga hostel, fick ta billigt hotell en bit utanför centrum istället. Gick och åt, sedan kollade vi in nattlivet innan vi sov.. God natt, med lite störning från fulla irländare på rummet.

Dag tre: Paris. Gick upp 615 för att åka billigaste tåget till Paris fem i sju. I antwerpen hamnade vi i en jättefin tågstation, men sen visade det sig att vi fick åka tilll antwerpen brechmen istället för tåget var ändrat. Väl där var det 30 min försent till lille så vi missade anslutningen till paris. Fick vänta i Lille i tre timmar, jättefin stad! Sedan snabbtåg till Paris, framme! Köpte direkt biljetter till Barcelona på måndag sedan tog vi oss ner i tunnelbanan för att försöka hitta till vårt boende, inte det lättaste! Efter några timmar var vi dock framme efter att ha blivit guidade av typ fem olika personer. Fransmän är ju jättetrevliga! :) Här fick vi äntligen eget rum, så skönt!! Klockan var mycket så vi stannade hemma på kvällen. Såg lite på Frankrike-Uruguay och åt pizza från ghettot. Gott! Imorgon ska vi spendera hela dagen i paris!

Annars så är allt bra med oss, vi är fortfarande vänner haha. :) vi har kvar alla våra grejer och även omvädret kunde varit bättre så är vi glada!

3 kommentarer:

  1. Vad kul att du skriver!! Men det verkar inte riiiktigt gå så smidigt som man kanske trott att det skulle göra. Vad synd att ni missar London men det är härligt att höra att ni är sams i alla fall.

    Hoppas att ni får en riktigt mysig dag i Paris! :)
    Puss och kram

    SvaraRadera
  2. Haha en hel del upplevelser redan verkar det som! Ja det ska ju inte vara helt lätt men man får ju några erfarenheter på köpet:) Fortsatt upplevelsefull resa önskar jag er, puss.

    SvaraRadera
  3. Haha, det verkar som om ni har gett er ut på en minst sagt händelserik resa! Saker går inte alltid som man tänkt sig är, men det brukar ju bli ganska bra ändå!:) Tråkigt att ni missade London, men vad bra att ni gillar Paris ;) puss!

    SvaraRadera