onsdag 5 maj 2010

RED!

Igår var några klasskompisar i Stockholm och hämtade RED-kameran som skolan lånar åt oss i två dagar. Det är en superbra filmkamera som jättemånga filmer spelas in på nuförtiden, bland annat Anti Christ, District 9, Flickan från ovan, Änglar och Demoner och massa andra. Den kostar 9 000 kr om dagen att hyra och vi ska dessutom ha den i en vecka till lite senare när vi ska filma våra scener i denna kursen. Riktigt häftig var den och trots att vi bara filmade lite på skoj för att lära känna den så såg det verkligen ut som långfilm!

En RED-kamera spelar in i 4k, vilket är helt enormt stort. På bilden nedan så ser ni hur enormt det är. Från det minsta som är storleken på vanlig TV, till HD-tv, Full-HD och sedan det största som är 4k. Det är ca 36 MB i sekunden så det tickar på ganska snabbt...



Jag försöker ställa in skärpan och ser väldigt koncentrerad ut.

Sötnosen provar också.

Och Gerda! I look weird.

Sjukt snyggt och vi testade bara. Dessutom är Arash så förbannat söt att man vill ju äta upp honom. Bakom står vår lärare Mischa som bland annat filmat Ronja Rövardotter och Maria Larssons eviga ögonblick och han som sitter är Håkan som bland annat filmat de där Läckberg-filmerna som gått på TV.

Här är en bild från OB-bussen i söndags mitt under sändning. Bildproducenten mixade själv. En hel del tvskärmar att hålla koll på.

Och Paul och Arash från när vi grillade i fredags. Årets första på Bojsen Beach!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar