lördag 20 februari 2010

...men gärna IKEA-katalogen.

I torsdags så funderade jag på att ta ner min "ingen reklam, tack"-skylt eftersom de snart är bokrea och jag gärna vill ha de katalogerna. Jag glömde dock bort det hela innan jag gick hemifrån, så lappen satt kvar på dörren.

När jag kom hem några timmar senare låg det en hög med reklam innanför dörren. Jag tittade ut igen och ja, lappen på dörren satt fortfarande där. Ändå låg det reklam på golvet. Och inte vilken reklam som helst, utan bokrea-reklamen.
Misstag händer ju hela tiden med reklam och post, jag vet det bättre än någon annan eftersom jag själv arbetat som brevbärare. Dock är det lite roligt att det hände just den dagen då jag verkligen ville ha reklam... för annars hyser jag verkligen en avsky för reklam. Tänk er en stekhet sommardag. Du är redan jättesvettig efter att ha arbetat i flera timmar, men du har tio trapphus med 15 boende i varje hus kvar. Gärna loftgångar (då man måste lasta dubbelt eftersom du springer över vinden mellan husen). Du lastar armen full med reklam, post och tjocka brev och börjar springa. Upp och ner, upp och ner. Svetten rinner, brevinkasten är sånadär hemska musfällor som slår igen på fingrarna hela tiden och reklamen viker sig när du försöker pressa in den i lådorna. För varje "Ingen reklam, tack"-skylt blir du överlycklig för du slipper försöka pressa in de där tunna bladen i lådan. Du vet att plågan snart är över, men de där sista trapporna... när tröjan är alldeles blöt, mjölksyran börjar komma i benen och du vet hur ont vaderna kommer göra imorgon. Och all den där reklamen som tar så mycket extra energi.

Ja, jag hatar reklam.



Moppemöte med Robin och Jessica i somars. Snälla jobbarkompisar som hjälper varandra de sista plågsamma trapporna om de är klara före en själv.

Här ser jag ändå ganska nöjd ut. Trots alla telefonkataloger. Få mig inte ens att börja prata om dom, de är i en helt egen hata-kategori...





...anyhow, ikväll blir det Shutter Island på bio! Får trotsa snöstormen och traska en halvtimme in till stan ändå. Exciiiited!

1 kommentar:

  1. Just nu beundrar jag alla som lyckas komma med post och tidningar! Och dig beundrar jag alltid...

    SvaraRadera