torsdag 11 februari 2010

Life is hard. Life is short. Life is painful. Life is rich. Life is....Precious.

Igår låg mediaservern nere i skolan igen. Ventilationssystemet var sönder och då måste alla datorer vara avstängda så att de inte får värmeslag. Vi kom alltså till skolan vid 9 för att få reda på detta och därmed få en ledig dag. Ingen mediaserver = ingen redigering. Istället gick jag och Arash till Friskis och tränade och sedan hem till honom och såg på film. Förutom The Princess & the Frog och Wall-E såg vi:

1. Precious. Herrejäklar vilken film! Det handlar om en ung tjej i Harlem som blir verbalt och fysiskt misshandlad av sin mamma och som blivit våldtagen av sin pappa flera gånger (är gravid med barn nummer två i filmens början). Den är riktigt vidrig ibland, men jäklar vad bra den var. Rolltolkningen av Mo'Nique som spelar mamman är bland det bästa jag någonsin sett. Om inte hon vinner Oscarn för bästa biroll så förtjänar ingen den. Se filmen, men förbered er på att det kanske inte är den behagligaste upplevelsen.

2. Ciao Bella, en svensk film från 2007. Enda anledningen att jag satte igång den var för att Arash har berättat att han var på audition för huvudrollen. De sökte en iransk kille som kunde prata både göteborgska och persiska och han var med bland de tre sista i kampen om rollen. Tyvärr (?) fick han inte den...det hade ju varit coolt att vara ihop med en filmstjärna, men ärligt talat var filmen ganska kass...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar