onsdag 28 april 2010

Bye bye Bojsen.

Idag tackade jag ja till en ny lägenhet. Inflyttningen är egentligen alldeles för tidigt och nu blir det lite stressigt med denna lägenheten, men den nya är alldeles för bra för att tacka nej till. Den ligger 2 minuters promenad från centrum och knappt 10 minuter från skolan och det är en tvåa. Min hyra skulle reduceras drastiskt vilket vore jätteskönt och dessutom blir vi ju två på mat och allt sånt.

Men imorgon måste jag in till stan och fråga om vi verkligen får lägenheten. De har ju säkert erbjudit fler. Får vi den säger jag upp min lägenhet direkt och i juli blir det i så fall flytt!

söndag 25 april 2010

Jogga jogga!

2 mil? Scratch that, 3 mil! Yeah!

Nu väljer jag att ignorera mitt after effects-project ett litet tag till och sätter mig på balkongen en stund. Inte varje dag det är 14 grader och sol i Falun.

lördag 24 april 2010

Chroma Key och Green Screen.

Detta klippet fick vi se i skolan häromdagen. Riktigt coolt att se hur otroligt mycket de fuskar i film och tv! Är det sånt här vi förväntas kunna när vi är klara? Ehm, i så fall är jag nog ganska körd.

Soraya M.

Jag såg precis på filmen The Stoning of Soraya M. På bara några veckor har jag sett två av de mest fruktansvärda filmer som jag sett i hela mitt liv, den och An American Crime. Hur som helst, den utspelar sig i Iran och trots att Arash försökt lära mig lite persiska kände jag bara igen några ord, typ chai (te) och chort (vila). Fruktansvärt hemsk film dock, men väldigt sevärd. En typisk film som min mamma nog skulle vilja se.

Men om Arash någonsin skulle få för sig att besöka Iran så stannar jag i Sverige. Oh yes.

En vecka kvar till socker.

Nu är det bara en vecka kvar av grafik- och vinjettkursen. Skönt, men den har ju varit otroligt slapp så på det sättet har det varit skönt. Har hunnit träna mycket vilket är bra. Har sprungit över 2 mil denna veckan, är lite stolt över mig själv. I torsdags var jag med Gerda i Leksand också och filmade ett slutprojekt för gymnasiet. Det var roligt! Nu ska vi bara klippa ihop det också, men det går nog snabbt. Bara två kameror så det är inte jättemycket att göra.

Annars längtar jag mest till sommaren nu. Eller mer specifikt till tågluffen. Har insett att nästan alla grejerna jag skrivit ner på min önskelista till födelsedagen hittills består av grejer till resan. Det kommer bli riktigt häftigt! Ååååhhh... se hela Europa, åka massa tåg, bada, sola, dricka öl och vin och bara ligga och ta det lugnt i parker i alla huvudstäder runt om i Europa. Det kommer bli riktigt härligt!

tisdag 20 april 2010

Göttesnack.

Beställde tågbiljetter hem idag till mig och Arash. Första gången jag inte åker ensam söderut. Så jag satt i alla fall och tittade på tågbiljetter och hittade en den 5 juni kl 07:34 för bara 450 kr. Ja, det är billigt för en biljett mellan Falun och Halmstad. Sen tittade jag lite till höger. 1:a klass-biljetten kostade 380 kr. Ehm, yes please!

Den femte juni hoppar vi på x2000 i Falun, får frukost, surfar gratis på internet och sådant trevligt. Sen mellan Sala-Katrineholm åker vi vanligt tåg, men sedan hoppar vi på x2000 igen, äter trerätters och göttar oss. Ehm, nice? Sen hoppar han av i Götet och jag fortsätter till Halmstad. 4-5 dagar senare åker vi vidare ut i Europa. I can't wait!

lördag 17 april 2010

Ge mig pepparkaksglass nu!

Efter Riga bestämde jag mig för att sluta med socker ett litet tag. Då var tanken att hålla ut fram till skolan slutar i juni, men inte en chans att jag klarar det. Jag har nu snart hållt ut i två veckor utan glass, godis, läsk och dessutom utan någon som helst skräpmat eller liknande. Just nu är jag så sötsugen så jag håller på att dö. Dessutom ligger det massa glass i min frys (pepparkakssandwich!) och jag har godis från resan i skåpet, men jag ska klara det. Två veckor till, sen jäklar! Då blir det mjukglass i solen på stan.

onsdag 14 april 2010

Challenge accepted?

Succé? Ja, så långt skulle jag nog kunna sträcka mig faktiskt.

Imorse gick vi hem till mig för att hämta ägg och bacon (finfrukost på födelsedagen!) och där fick han en lapp där det stod att han skulle titta i klädkammaren. Där inne stod en burk soltorkade tomater (som han sa att han önskade sig på Lidl häromdagen). Han tittade på mig som att han skulle säga tack, men på baksidan satt en till lapp. "Vi ska på fotboll" stod det, och en anvisning om att titta under täcket. Där låg en Englandströja och en lapp om att vi ska se England vs. USA. Sen fick han titta i kylen och där låg ett stort paket te och en lapp om att vi ska se dom i London. Men hur? Ja, då fick han titta bakom tv:n där det satt en lapp om att vi skulle titta på dom på en storbildsskärm. Men exakt vart i London? I badrummet hade jag satt upp en bild på Stamford Bridge som är Chelseas hemmaarena. Arash är världens största Chelseafan nämligen. Han fattade inte riktigt först, men efter att jag försäkrat honom typ 15 gånger om att ja, vi ska verkligen till Stamford Bridge och se på fotboll (visserligen inte live, men ändå) så gick han med på det och trodde inte bara att det var ett elakt skämt.

Ha, han har en månad på sig att toppa det där. Lycka till! Haha.

tisdag 13 april 2010

Best. Gift. Ever.

Imorgon fyller Arash år. Tjugotvå. Plutten.

Vi har nu varit ihop i 3 ½ månad och jag har aldrig förr lagt ner så mycket tid på en födelsedagspresent någonsin till någon. Detta bådar inte gott för mig inför kommande jular och födelsedagar, hur ska jag kunna toppa något senare om detta är efter så kort tid?

Hur som helst, jag hoppas att han gillar sin present imorgon. Jag vet att jag gillar den i alla fall!

lördag 10 april 2010

Pink is the new blog.

Trent, min amerikanska favoritskvallerbloggare (ja, jag läser sånt...) älskar Män som hatar kvinnor. Det är ju lite skoj!

"I’ve had this book on my reading list for MONTHS but haven’t yet found the time to read it … so when I discovered that the original Swedish adaptation, titled Män som hatar kvinnor, is playing in theaters now I had to rush out to see it. The reviews for the film have been exceptional so I had high hopes the film would be good … little did I know that the film would actually turn out to be spectacular."

"I cannot endorse this film enough … it’s the best movie I’ve seen in AGES. Trust me on this, check out this film. It’s really fantastic."

Beloved Marina.

Såg precis på Valentine's day. Väldigt dålig film med tanke på hur många väldigt stora skådespelare som är med i den. Ja, det var nog allt jag hade att säga om den filmen. Skulle inte rekommendera någon att se den.

Hur som helst, i en scen var de här på presskonferens. Ehm, okej! Tillbakalängtan!!

Precis till vänster om bilden (gröna pilen) låg stället där jag bodde på höstterminen. Den lila pilen pekar på min favoritrestaurang (The Cheesecake Factory!) och vid den röda pilen bodde jag på vårterminen. Marina Del Rey... längs med hamnen där har jag gått oändligt många gånger. Det är för övrigt världens största konstgjorda småbåtshamn, även om jag inte precis skulle kalla lyxbåtarna som ligger där för "små". Åh, I wanna go back.

Trip down memory lane.

Jag hittade ännu en gammal dagbok. Jag skrev ganska många på nätet förr. Denna var från skunk och herregud vilken tonåring jag var! Läser just nu från 2004, alltså tvåan i gymnasiet.

Här är jag, Emma och Kim från den tiden. I mitt gamla orangea (!!) rum i källaren. Världens bästa webcam-bild. Vi var världens bästa vänner just då. Jag lyssnade på Saybia och Looptroop, hade precis fyllt 18, tagit körkort och var oövervinnerlig. Såklart. Jag tyckte inte om att vi skulle flytta (igen) tills vi hittade huset med poolen och då var det okej, trots att mitt rum mer än halverades i storlek. Vi åkte till Cypern, jag fick reda på att jag skulle få en brorson och jag spenderade mycket tid med att vara olyckligt kär, precis som vilken tonåring som helst.

Tack gode gud att de dagarna är över. Fyller 24 om lite mer än en månad, skönt!

fredag 9 april 2010

Riga Baby!..eller var är Paul?

Så, Riga alltså! Det var riktigt, riktigt roligt! Tyvärr hade vi inte jättetur med vädret, men det gjorde inte så mycket.

Här är jag och Tobbe på tåget ner till Stockholm. Oj, konstigt att skriva NER till Stockholm. Vi hade nästan en hel vagn för oss själva, skönt!

Jättesöt bild på mig när vi stod och skulle checka in till båten. Vi åkte med Romantika och sov i pyttesmå rum med jättesmala våningssängar. Kändes lite Titanic. Vi åt buffén på båten på kvällen, efterrättsbordet var helt fantastiskt gott! Sedan spelade vi lite (Arash vann 700 kr), tittade på någon brasiliansk show och sedan hängde vi i hytterna och spelade kort och drack öl. Vi satt med dörren öppen för det var så varmt, och helt plötsligt kommer det en stor ryss in i hytten och stänger dörren. Han var skitfull och fick fram att fyra personer jagade honom och skulle döda honom. Efter en stund lyckades vi äntligen få ut honom igen, superläskig person!

På morgonen anlände vi till Riga och Hello 80-talet! Hockeyfrillor och sådant härligt. Vi gick till hotellet som var långt över förväntan. Riktigt fint och fräscht! På dagen gick vi och åt och sedan vilade vi innan det blev förfest på kvällen.

Gerda anländer med en liter vodka.

Arash chillar i fönstret på vårt rum.

Tobbe, Josephine och Gerda i våra sängar. Efter att vi festat en stund kom vi vid 23-tiden på att vi var hungriga. Hotellet hade ingen matservering så sent, så vi begav oss ut i Riga. Efter att ha irrat runt en lång stund kom en gammal gubbe och sa att han kunde visa oss till en pizzeria. Vi trodde ju att han skulle döda oss och stjäla våra organ, men turligt nog visade han oss bara till maten. Han fick en hög mynt och vi fick våra pizzor på ett superskönt ställe som hette CiliPica. Vår servitör var jätterolig och pizzorna goda, så vi var nöjda.

Dagen efter i hissen ner. Detta var på fredagen och denna dagen gick vi runt på stan, shoppade lite och såg oss omkring.

Både jag, Arash och Paul letade efter converse. De var dock inte lika populära som i Sverige, och de fanns inte alls i tjejstorlekar. I varenda affär vi kom in till frågade jag efter min storlek, men fick nej överallt. I Lettland ska man som tjej tydligen bara ha högklackat. Arash och Paul fick köpt ett varsitt par dock, till ungefär halva priset mot i Sverige.

På en restaurang i något köpcentrum i Riga. Jag åt lamm, det var ruskigt gott och kostade typ 100 kr. Det var det dyraste jag åt under hela resan, en pizza kostade typ 20-30 spänn.

Himmelriket! Precis jämte hotellet låg en affär som hette The Donut lämpligt nog. Dessa fyra munkarna kostade 15 kr. Tillsammans alltså, inte styck. De var underbart goda, hade lätt kunnat leva på dom.

Sista kvällen var vi på en bar som hette Sky Bar (se tidigare inlägg för bilder) och festade. Finaste baren i Riga typ och drinkarna kostade 50 kr och ölen typ 25. Vi festade där till tretiden, då gick vi vidare till Cilipica igen. Ett under att vi inte blev utkastade, vi var något berusade allihop (skyller på sista vodkashoten). Dessutom försökte Jossan betala med en rysk tjugolapp, något som inte uppskattades av personalen. Vi kan väl inte skilja på pengarna heller, de såg ju likadana ut! Hur som helst, dagen efter skulle vi åka hem så vi gick och chillade på detta supermysiga tehus först. Exakt ett sådant ska jag äga när jag blir gammal!

Tobbe, jag och Jossan på tehuset.

Sedan åkte vi hem. Ganska odramatiskt. Eller inte för mig, mitt huvud blev lite konstigt av båtresan och jag har nu gungat mig fram i fem dagar. Aja, det känns bättre idag så det går nog snart över! Hur som helst var det en mycket lyckad resa, repris nästa påsk!

Mest sagda fraser i Riga: "Ipod!" "Var är Paul?" och "Eller hur? Or how?"

tisdag 6 april 2010

Riga Baby!

Jag tänkte göra en mer fullständig review av Riga någon annan dag, men nu slänger jag upp lite bilder. Det var riktigt nice hur som helst!


Jacuzzin på vårt hotell. Riktigt härlig! Tobbe, Jossan, Gerda, Paul, jag och Arash.


Utanför hotellet.


Jag på Sky Bar på 26:e våningen på ett hotell. Superfint och lyxigt!


Arash, jag, Gerda och Jossan har tjejsnack på Sky Bar.

Dagen efter Sky Bar. Alla är mer eller mindre halvdöda. Dock på världens absolut mysigaste tehus! Sånt ska jag ha när jag blir gammal.