tisdag 28 maj 2013

Rätt ska va rätt.

Kollega: gentlemen, there's cake in the kitchen. 
Jag: lady.
Kollega: va? 
Jag: lady. 
Kollega: åh förlåt, lady and gentlemen! 

Jag blir alltid diskriminerad här ;) 

måndag 27 maj 2013

Mat- och cykelblogg.

Fick detta mailet i morse:

Skoj! Det är ett lopp på 42 km, ingen tidtagning utan lite som Hallandsloppet, man ska fika och njuta av naturen och Stockholm typ. Någon som vill komma upp och cykla med mig?

Dagens look. Nya hjälmen, cykelkläderna är H&M och Gekås,  nya ryggsäcken! Ser ni glipan mellan ryggen och ryggsäcken? Hur smidigt som helst. Förra sommaren cyklade jag i baggy surfshorts och en stor t-shirt till jobbet, nu detta... lite skillnad!

söndag 26 maj 2013

Söndag.

Söndag är vanligtvis min "fixa hemma dag", idag var inget undantag. Vaknade 08:15 vilket var positivt! Så länge brukar jag inte sova... förstår inte vad som hänt med mig, men så är det! Enda gången jag kan sova längre är när jag är hos mamma och pappa, tonårshormonerna slår väl in igen.

Hur som, inledde med att gå till Kista Galleria för att hämta skor som varit på lagning. Gick genom Rinkeby. Antal utbrända bilar jag såg: 0. Anyway, hämtade skor, gick hem, tvättade, påbörjade veckans matlådeprojekt.

Såhär ser mitt kylskåp ut för övrigt.
 photo null_zps678fe55a.jpg
Överst: smör. Och lite mer smör. Och en skål med pannbiffar i.
Sedan: Kött. Jättemycket kött. Mer om det nedan.
Efter det: En låda ägg- och baconmuffins. Ägg. Mer smör. 3 ekonomipack bacon.
Nederst: Dadlar. En låda med okänt innehåll. Sallad. Spenat.

Jag beställde ju kött för några veckor sedan, och i torsdags kom det äntligen! 10 kilo ekologiskt, gräsuppfött nötkött. All nötfärs ligger redan i frysen, men det andra ska götta sig i kylskåpet till bäst före dag innan man fryser in det. Jag gjorde pannbiffar häromdagen, herregud vilken skillnad. Jag tog ut färsen ur förpackningen och formade biffar. Inget mer, förutom kryddor då, behövdes. Smakade fantastiskt dessutom och de höll sig bättre än någon annan färs jag stött på under tillagning. Är det så här kött ska bete sig alltså? Who knew...

Men idag var turen kommen till högreven! Titta så fint det står på. Hej Christer, nu ska jag äta din kviga.
 photo null_zps06e43025.jpg

Jag skar upp köttet, stekte det lite med lök, hällde på vatten, oxfond, tomatpuré och kryddor och så fick det koka i sisådär 2,5 timme. Sedan gjorde jag lite blomkålsmos till det.

Jag kan utan att skämmas för det påstå att det kan vara bland det godaste som någonsin lagats av mig. Köttet var så mört att det föll isär, såsen var helt sjuk och blomkålsmoset var perfekt till. Och denna fantastiska mat får jag nu äta som matlåda tre gånger denna veckan. Jag förstår inte varför vissa kollegor "tycker synd om mig" för att jag aldrig går ut och äter på lunchen. Det är ju jag som tycker synd om dom... (fast jag var ute med dom i fredags, på grillbuffé. De tittade konstigt på mig när jag lastade upp tre stora grillad biffar och en liten klick guacamole på tallriken enbart, när en hel rad kolhydratfyllda skålar med tillbehör stod framme. Detta är orsaken till att jag har med mig egen mat...)

 photo null_zpsdb535c2b.jpg
Oroa er inte om det ser lite ut. Jag tog en portion till...
Jag kan verkligen rekommendera gröna gårdar. Jag betalade 1520 kr för 10 kg kött, alltså 152 kr/kg vilket inte är alls farligt. Och kvaliteten på det är oslagbart, och det är bra för både mig och för djuret. Det kommer bli många beställningar därifrån, det kan jag lova... (sitter ju nu och kollar på de andra boxarna de har, hehe.)

Not all those who wander are lost.

Jag älskar sommaren. Jag älskar att ta en promenad i linne och kjol klockan åtta en lördagkväll här i området, gå runt och titta på hus och trädgårdar och blommor och bara njuta i solen. Jag älskar området där jag bor. Jag gillade att bo i Vasastan, men jag älskar att bo utanför Stockholm. Det är så lugnt och skönt här, ingen stress eller hets. Bromsten i mitt hjärta. Trots att jag bor någon kilometer från Tensta och Rinkeby så känns det som två olika världar just nu. Min lilla villaförort är nära bilbränder och upplopp rent fysiskt, men långt ifrån det mentalt.

Jag älskar mitt jobb. Trivs så otroligt bra. Stämningen har blivit så väldigt mycket bättre sedan vi flyttade, och även sedan vi anställde två till tjejer. Jag älskar att jag sitter i samma rum som producenterna nu istället, jag får lära känna dom, och de mig på ett helt annat sätt. Att jag får resa är en sådan otrolig bonus, något jag inte tar för givet utan uppskattar väldigt mycket.

Jag älskar att cykla. Jag vaknar aldrig på morgonen och tänker "åh nej, inte idag igen" utan det är snarare de dagar jag inte kan cykla som jag tycker är tråkiga. Jag ser fram emot min cykelsemester något helt otroligt och börjar redan planera inför kommande somrar i mitt huvud. Hej Europa på cykel! Att diskutera med de andra på jobbet som cyklar om mina planer får mig på otroligt bra humör och mitt hjärta slå dubbelslag när jag tänker på det.

Jag trivs med att vara ensam. Jag trivs med att kunna göra spontanplaner utan att behöva prata med någon om det. Jag älskar att det är jag, och bara jag som bestämmer över mitt liv. Jag älskar att mina föräldrar uppfostrade mig till att alltid gå min egen väg, oavsett vilken väg andra väljer. Att jag vågar följa mitt hjärta och göra saker andra tycker är konstiga eller knäppa. Att jag aldrig ens tänker "ska jag verkligen göra detta ensam?" utan bara kör. Det slår mig aldrig ens att det finns saker jag inte "borde" göra, jag fixar allt! Jag vill se allt, jag vill göra allt, jag vill uppleva allt! Gör jag det ensam spelar det mig ingen roll, nästan bättre för då kan jag vara så egoistisk som jag vill vara och slippa lyssna på någon annan. Det är jag som lever mitt liv. Ingen annan. Jag är den viktigaste personen i mitt liv, och så trivs jag med att ha det just nu.

Livet är bra härligt ibland va?




lördag 25 maj 2013

Lördag.

Idag har jag varit på cykloteket och köpt en ny hjälm och en cykelryggsäck. Stod med en tjej i butiken i säkert en halvtimme och diskuterade vilket som var bäst. Trodde aldrig att jag skulle bry mig så mycket om vad för hjälm jag hade på huvudet... Och ryggsäcken hålls borta från ryggen med en platta, så att man inte blir så svettig. Nice! 

Och så har jag beställt tatueringsgrej... Har lite funderingar, får se vad som händer :) ska försöka boka tid i augusti så att jag kan bada och sola i sommar!




Road id.

Jag beställde ett road id häromdagen inför min resa, och även att ha när jag bara cyklar runt här i Stockholm. Visst, det är hemskt att tänka på att olyckor kan hända en, men saker händer varje dag och det är idiotiskt att tro att man är odödlig. 

Jag beställde en slim modell med rosa armband så klart, kostade $17. På det står mitt namn, att jag bor i Stockholm och mamma och pappas telefonnummer, och på nedersta raden skrev jag in "dare to dream".

Här kan ni hitta mer info:

Hey Everyone,

I just ordered one of the best products ever. It's called a Road ID - perhaps you've heard of it. If you haven't, go to their website and check it out. Road ID is a great product that could save your life someday.

When I ordered, they gave me a coupon that I could pass along to my friends. Here's the coupon number:

Coupon Number: ThanksCecilia27021436

The coupon is good for $1 off any Road ID order placed by 06/24/2013. To order, simply go to RoadID.com or click the link below:

http://www.RoadID.com/?CID=ThanksCecilia27021436



Ja jag är vaken kl 06:48 en lördag. Vaknade 06:20 och kunde inte somna om. #pensionär 

fredag 24 maj 2013

Snart 7 veckor.

Det är snart 7 veckor sedan jag började med PT-Fia. Jag har "bara" gått ner ca 2-3 kg, men bilderna här under visar orsaken till att man inte ska lita på vågen...

Och jag får lite ångest nu, men va fan, jag lägger upp bilderna ändå :) Vänta bara några veckor till, då jäklar...

8 april vs 24 maj. 
 photo bild4_zps716b23d9.jpg

 photo bild3_zps15005ad6.jpg

torsdag 23 maj 2013

Cykelfantasterna.

Konversation mellan mig och kollegan som från början hetsade mig till att börja cykla. 

Jag: So I ended up on wiggle last night...
Kollega: Oh no...
Jag: Yeah I know.
Kollega: How bad was it?
Jag: You don't wanna know.

Jag gillar att han direkt visste vad det handlade om. Och så farligt var det inte egentligen, de slår ju priserna i svenska cykelaffärer med hästlängder.

onsdag 22 maj 2013

Så snygga!

Kollar cykelkläder på nätet när jag får syn på dessa:
JAG DÖR VAD SNYGGA, VILL HAAAA!! Endast 995 kr...

Uppdatering: Istället råkade detta hända...

För att rättfärdiga hur mycket denna resan kommer att kosta mig så kommer jag nog att behöva cykla varje år från och med nu. Hur jag ser på detta kommer nog variera beroende på hur mycket det regnar mellan den 27 juni och ca 1-3 juli... MEN allt förutom camelbak:en kommer jag ju att använda 5 gånger i veckan till och från jobbet, så det är inte så illa ändå tycker jag. 

En sak som fått mig att tänka lite är mina kollegors reaktioner på mina planer. Från flera håll har jag hört "åh vad roligt, om jag inte hade barn/fru/något annat då hade jag följt med!" De får mig inte precis att vilja ha barn, så mycket som de klagar. Jag älskar barn, alla på hela kontoret har fått se bilder på Leon och hört mig berätta allt om honom, men egna? Njaaaa. Inte jättesugen. Jag vill kunna göra spontana resor eller cykla tvärs över Sverige utan att ha något som håller mig tillbaka... En fru/man (jag diskriminerar inte) har jag inget emot, hen får gärna följa med, men barn... Vi får väl se. (Nej.)

Att ta cyklandet till nästa nivå.

Jag har bestämt mig för att cykla till Halmstad i sommar. Planeringen har börjat och det kommer ju inte att bli det billigaste jag gjort, det inser jag ju direkt. Det är cykelväskor, gps, kläder, regnkläder, camelbak (vätskeryggsäck), tält, sovsäck, verktyg, slangar osv osv som ska inhandlas. Jag har börjat så smått, har beställt solskydd haha. Men roligt, jag ser fram emot det!

För övrigt kan detta vara det bästa, från att ha varit bästis med både Selena Gomez och Justin Bieber så har Taylor Swift verkligen valt sida efter att de gjorde slut...

torsdag 16 maj 2013

Onsdag.

Igår cyklade jag till jobbet som vanligt, 6:40-7:30. Jobbade till 14:00 då jag skulle ha utbildning i ett nytt program vi ska ha. Mötet pågick till 18:00, tio minuter senare satt jag på cykeln hem. Var hemma 19:00, och 19:37 tog jag tåget in till stan igen. 20:30 hade vi affärsmiddag på Vassa Eggen på Östermalm och vid midnatt hoppade jag in i en taxi hem till Spånga.

Lååång dag. Hade någon sagt till mig för två år sedan på praktiken att om två år så sitter jag på affärsmiddag med högsta chefen och ett gäng mellanchefer och för ett samtal på engelska en hel kväll så hade jag dött av nervositet. Nu är det bara "jaha" och inget mer med det. Mitt självförtroende har verkligen stigit något otroligt sedan jag började här, speciellt när det kommer till att våga prata och ta plats. Eller ja, jag blir lite mobbad för min amerikanska accent av alla britterna här på jobbet, men det kan jag leva med :P och hellre amerikansk än svensk...

För övrigt, är det inte sjukt ändå, att precis när jag hoppat in i taxin så får jag en känsla av att jag borde ringt Taxi Stockholms växel och bett om en kvinnlig förare istället för att bara stoppa en bil på gatan. Är det inte en sjuk värld vi lever i när jag inte ska kunna känna mig bekväm ens i en taxibil som ska köra mig hem, utan ständigt ha lite oro i kroppen över att något kan hända mig?

Nu hände ju inget och allt gick bra, men ändå.

onsdag 15 maj 2013

Tydligen inte helt trög ändå.

...men två poäng ifrån. Sa ju att det blev svårt vid fråga 39! ;)


måndag 13 maj 2013

Ett steg närmare.

För fem veckor sedan hade jag med mig dessa byxorna till Ryssland. De fick åka direkt ner i resväskan igen för de satt olidligt tight och allt hängde utanför.

Fem veckor senare (dvs idag)...

För övrigt, eh jag har visst fått lite färg... Jämför magen med ansiktet liksom haha. Så blir det när man är mycket utomhus tydligen, snyggt.

I morgon är det dags för min första CARB NITE!! Skulle egentligen varit på onsdag men då ska jag tydligen på affärsmiddag (usch vad jag är vuxen) och kör därför carb nite i morgon och low carb på onsdag. Så i morgon blir det sushi sushi sushi i määäääängder! Muuums!

söndag 12 maj 2013

Halvvägs.

Fem veckor med PT-Fia har passerat, fem veckor är kvar. Kanske kommer det så småningom upp en före-bild, om jag någonsin blir modig nog. Men jag kan säga att på fem veckor så har jag förlorat:

...4 centimeter över axlarna
...5 centimeter över bröstkorgen
...1 centimeter på vardera överarm
...9 centimeter över magen
...5 centimeter över rumpan
...2 centimeter på vardera lår

Vilket blir: 29 centimeter.

Och det är bara på de ställen jag mäter, det finns många ställen att ta på ;) Jag har även gått ner tre kilo.

Nu blir det till att step it up ännu lite till. Jag blir hårdare med maten, har blivit tipsad om något som heter The Carb Nite Solution och läst boken, och det verkar nästan för bra för att vara sant... man äter typ lchf 6 dagar i veckan, och på den sjunde dagen så får man "go crazy" med kolhydrater i 6-8 timmar. Det kickstartar nämligen något i kroppen och ska funka för att gå ner i vikt och bygga muskler. Jag ska testa, får se hur det går.

lördag 11 maj 2013

Lördagsnöje.

Ta med mig cykeln ut i trädgården...
...och tvätta den och smörja kedjan så den inte gnisslar hela vägen upp för västerbron längre. 

Sometimes I'm bored...


Vad gjorde du för 15 min sedan: Drack kaffe och fick möjligtvis lite tårar i ögonen till denna videon. Jag älskar låten så himla mycket. (Speciellt runt 05:20, då börjar min favoritdel.) (Taylor har just nu USA-tour, i höst ska hon till Australien... jag hoppas hon kommer till Europa efter det!) (Låten handlar för övrigt om Jake Gyllenhaal.) (Nu är det slut på parenteser.) 

Hur många kuddar sover du med: En jätteplatt. Tycker inte om höjd under huvudet. 

Det senaste någon sa till dig: Eh jag kommer inte ihåg. Förmodligen "Kvitto?" igår när jag handlade efter jobbet. 

När tränade du senast: När jag cyklade hem från jobbet igår. Fast fredagarna räknas knappt för det går sååå sakta. 

Vad har du druckit idag: Kaffe. 

Vad var det senaste du köpte: Sallad, tomat och mozzarella. Gjorde hamburgare i salladsblad igår. Gott!

Humör just nu: Glad! Solen skiner, det är lördag och jag lyssnar på Taylor Swift. 

Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Nej. Kärlek tar tid. 

Vad står det i ditt senaste sms: Mamma påminde mig om en tavla jag fortfarande har hemma hos dom.

Kläder just nu: Pyjamas. Wow är det där verkligen rättstavat? Ser jättefel ut... fast alla ord ser fel ut när man börjar tänka för mycket visserligen. 

fredag 10 maj 2013

MIT.

Sista avsnittet av glee säsong fyra. Jag har nog aldrig förr gråtit så mycket till ett avsnitt som till detta. Heather Morris leaves with a freaking bang. Helt jäkla fantastisk.




Och man kunde se hennes baby bump i avsnittet... sött! 

torsdag 9 maj 2013

Jesus went to heaven day.

Njuter av en härlig kristihimmelfärdsdag i trädgården. 

onsdag 8 maj 2013

Naya ustream.

Älskar när kändisar ska live streama sig själva och svara på frågor. Naya körde 10 minuter när hon trodde vi hörde henne men allt var helt tyst, sedan bröts det. Fem minuter tyst igen sedan bröts det återigen. Sedan kanske fem minuter då vi faktiskt hörde henne! Sedan bröts det för gott. Jag tror att vi hade sönder ustream... Jag växlade mellan ångest för hennes skull, och att skratta ihjäl mig. 

söndag 5 maj 2013

Eat clean. Eat healthy.

Det finns en möjlighet att jag kanske beställde 10 kg gräsuppfött kött idag... Frågan är bara vart jag ska få plats med allt när jag får det levererat om några veckor :)

Blandat från dagarna i Halmstad.