lördag 24 juli 2010

Movietajm.

En veckas intensivt arbete på posten har gett resultat. -1 kg, bara 11 kvar. Gött. Får jobba ännu hårdare och definitivt försöka låta bli att titta när de andra öppnar varsin cola efter en svettig arbetsdag. Grr.

Och annars så skulle jag och syrran gått på bio ikväll men hon blev sjuk så jag får dra med min gamla vapendragare och partner in crime, Jossan! Jag vet inte hur många gånger vi gått på bio ihop men det måste lätt vara över 20. John Tucker must die, Little Miss Sunshine, Bridge to Terabithia, Shrek 3, Spiderman 3, den där julfilmen jag valde, Reign over me, Step Up, Running with Scissors, Disturbia, The Hoax, Employee of the month, Georgia Rule, Music and Lyrics och Knocked Up, för den kommer jag ihåg att vi såg någon dag innan vi lämnade USA. Har jag nämnt att det kom ut typ 10-15 nya filmer i veckan i LA? Och detta är bara några av de filmer jag kommer ihåg dessutom, kan tänka mig att vi såg ännu fler, och hur många vi såg på tv ska vi inte ens prata om. Herregud...

Så nu ska jag snart cykla in till stan. Önskar bara att Arashen kunde vara här också. Saknar honom jättemycket. Men nästa vecka! Då blir det umgås till 100%!

fredag 16 juli 2010

Posten!

Idag följde jag Arash råd och försökte att inte se trapporna som onödigt ont, utan jag såg hela arbetsdagen som ett träningspass. Jag sprang från moppen till trappuppgångarna, jag sprang allt vad jag hade i trapporna och jag sprang över vindsgångarna. Jag sprang till och med i korridorerna på ett ålderdomshem, de som såg mig tittade väldigt konstigt på mig. Reslutatet: en genomblöt Cecilia efter en timme och fyrtiofem minuter. Ganska bra tid ändå med tanke på att jag gick rundan själv efter att bara ha övat i en dag. Så det blev jobb mellan 06:45-12:45 för mig, och nu ska jag snart tillbaks och köra eftermiddagsrundan som börjar 15:30. Äntligen min favoritgrej på posten - köra postbil!

Förra året började man klockan 11 om man skulle jobba eftermiddag, men nu är det ändrat. Jag gillar det ändå, att jobba eftermiddagar också är det enda sättet för mig att få en heltidstjänst och dessutom är det oftast väldigt skoj. Får hoppas jag hittar till alla ställen bara, körrundan var ganska rejält ändrat från förra året, men det fixar jag!

torsdag 15 juli 2010

Back in business.

Första arbetsdagen idag. Det gick bra, även om jag som vanligt svettades ihjäl. Jobbigt att springa i trappor! Skoj att träffa Jessica dock, var nästan ett helt år sedan sist. Och alla de andra roliga postenkompisarna såklart, har ju jobbat där i 7,5 år och många av de jag jobbade med då kommer tillbaks på somrarna också och jobbar.

Annars så har jag ju precis spenderat fem underbara dagar i Göteborg hos Arash. Jag har träffat typ 20 av hans närmsta kompisar (!) och en hel hög med släktingar. Alla var mycket trevliga och speciellt hans mamma och brorsa. Innan jag träffade brorsan så trodde jag att Arash pratade mycket. Feeeel, ingen kan prata som lillebrorsan. Så jäkla söt.

Vi har även festat lite ihop med hans kompisar, sett VM-finalen på en 21 tums tv tillsammans med 10 andra, badat i sjö och i havet, sett Eclipse på bio, varit i Kungsbacka på IFK - Bristol City och bara haft det hur mysigt som helst. Nu kommer vi förmodligen inte att ses på några veckor, trååååkigt. Han är så fin den där pojken.
Bildbevis på att Arash badat. Det är han som ser så plågad ut till höger. Jag är mittemot honom.
I stugan hans kompis hyrt. Rosé!

Och här tillbaks i Halmstad. Rättare sagt så var det kvällsmat i sanddynorna samtidigt som något rockband spelade på Solgården på Hotell Tylösand. Mysigt! Jag och syrran.

onsdag 7 juli 2010

Nu snackar vi semester.

Jag har precis haft vad som skulle kunna beskrivas som den skönaste, slappaste och härligaste sommardagen. Äntligen lite semester efter semestern.

10:00 gick upp, åt en macka och bläddrade igenom Hallandsposten.
10:15 gick ut med hunden till hennes hunddagis som träffas varje morgon och leker.
11:15 hemma igen, kastar boll med hunden så hon får bada i poolen och jagar henne lite i trädgården.
11:40 sola och läsa på en handduk i trädgården.
13:15 mamma kommer hem, lunch och snabbspola igenom the royal wedding för att se Daniels tal.
14:30 långpromenad med hunden. Hon var dock inte lika förtjust utan ville mest gå hem. Lathund.
16:00 kasta sig i poolen efter promenaden. Skönt!
17:30-18:00 simma 20 längder på simstadion (5 min från vårt hus) tillsammans med syrran.
19:00 middag
Resten av kvällen: chilla och se på fotboll. I love my life.

tisdag 6 juli 2010

Packad och klar.

Då var flytten avklarad. Paul och Gerda hjälpte oss vilket var tur, för vi hade ju ändå en hel del grejer. Den gamla lägenheten är städad och urflyttad och den nya är lite stökig men ändå hur fin som helst. Det är tråkigt att vi ska bo där så kort tid bara. Längtar nästan till hösten nu så vi får flytta in på riktigt, hoppas bara de lagat kylen tills dess för den var visst trasig.


Så igår väckte jag Arashen tidigt (vilket inte är det lättaste längre eftersom vi har en 225 cm bred säng, det är nästan svårt att hitta honom ibland) och sedan körde vi (jag) hem till Göteborg och Halmstad igen. Det gick bra att köra, Arash sov en stund men då vred jag upp musiken och satt och sjöng med, ett under att han kunde sova eftersom jag är totalt tondöv. Så nu är jag hemma och är väl det ett tag i alla fall. Lite mer än en vecka tills jobbet börjar, skönt. Är helt utmattad, har inte haft en lugn dag på över en månad. Nu ska jag bara vila!

Igår åt vi kvällsmat ute i Tylösand. Jag har saknat vårt fina hav! Tog även årets första dopp i Sverige, riktigt skönt var det i vattnet. Bilderna har jag snott av syrran.

fredag 2 juli 2010

Tillbaks i Sverige!

Tänkte att det kanske var dags att skriva om sista dagen på resan. Vi checkade ut på morgonen och lämnade in våra väskor i ett skåp på stationen innan vi tåg metrotåget till Dachau. Det tog bara 25 minuter ungefär, sedan följde vi strömmen till en buss som gick till själva koncentrationslägret. I 5-6 timmar gick vi runt där på området, tittade på den enorma utställningen på museet, på barackerna, gaskammaren och även en kort dokumentär. Det var riktigt jobbigt ibland faktiskt. Jag tyckte mest att utställningen och speciellt de bilderna och texten om de medicinska experimenten de utsattes för var jobbigast.

Här hade vi även ut utmärkt exempel på hur viktig regelbunden mat är för mig. Efter fem timmar där i 32 graders värme och strålande sol började jag bli riktigt irriterad och tyst. Sedan gick vi till cafeterian, jag åt mat och drack massa vatten och fem minuter senare kunde Arash inte få tyst på mig haha. Då satt jag nästan och hoppade i min stol...

Sedan åkte vi tillbaks till München och gick till macaffären. Såklart. Vid 19 gick nattåget till Köpenhamn och denna gången var kupén inte lika fullsatt. Vi var fyra ungdomar och en äldre man som delade kupé och även om jag tyckte att en dansk kille som var med var lite jobbig (han berättade stolt om när han varit i rättegång, om hur konstigt han tyckte det var med homosexualitet och en massa andra saker) så gick det bra. Dessutom hoppade två av mitt i natten så då var vi bara tre kvar. Riktigt skönt, för första gången kunde man sträcka ut sig lite. Vi skulle varit framme i Köpenhamn klockan 10 men självklart var vi försenade med 40 minuter så vi fick springa till biljettförsäljningen. Vi hade nämligen tänkt hinna med tåget som gick klockan 11 till Sverige. Väl där sa han att det skulle kosta supermycket att komma till Falun och dessutom skulle vi få åka i nästan 12 timmar till (då hade vi rest i 15 timmar redan) så vi tog ett snabbt beslut att jag skulle stanna i Halmstad över natten och han i Göteborg. Så skönt! Så vi sprang till tåget och hoppade på, 1 minuter senare rullade vi iväg. Det var så skönt att komma hem istället för att resa vidare i så många timmar, vi var ganska slitna båda två. Dessutom hade vi inte ätit på 20 timmar heller så energinivån var riktigt låg. Mor och far kom och hämtade mig så åkte vi och åt på Max :)

Sedan erbjöd sig mina fina föräldrar att vi kunde låna bilen och köra upp istället för att ta dyra tåg, så vi tackade jaaa! Trots att jag behövde köra hela vägen var detta så mycket skönare. Så igår (torsdag) körde jag upp till Götet och hämtade Arash och sedan åkte vi till Falun. 65 mil körde jag total men det gick bra. Vi stannade och åt och fikade så det var inga problem. Så nu är vi uppe i Falun alltså och håller på att packa och flytta. Vi fick lägenheten innan, superfin är den! Imorgon ska Gerda komma med sitt släp och hjälpa oss flytta, riktigt skönt. Men nu måste jag sluta för nu ska vi åka och lämna lite fler grejer innan vi ska äta och se på fotbollen!

Kram