tisdag 29 januari 2013

Gleeland Abbey.

Det här kan vara den bästa idén jag någonsin sett. Ett high school-gäng boendes i ett slott på landsbygden i England som jagar terrorister samtidigt som de sjunger och dansar med sina betjänter?

Jag skulle titta på det.

+
+

måndag 28 januari 2013

Kommande resor.

Jag: Så vill du ha in ett formellt mail om att jag vill göra dansen i år eller räcker det med att jag säger det?
Min chef: Jag har räknat med att du ska göra den så om du inte vill så hade det blivit himla jobbigt.

Yaaay! Mitt livsmål med att besöka ett nytt land varje år går det himla bra för i så fall för i år är det:

European Latin - Krasnodar, Ryssland den 6 april.
European Standard - Århus, Danmark den 20 april.
World 10 dance - Wien, Österrike den 16 november.
World Standard - Kiev, Ukraina den 23 november.
World Latin - Berlin, Tyskland den 30 november.

Jag har varken varit i Ryssland eller Ukraina, och jag har aldrig varit i Berlin heller. Skoj! :) Och dansen är störtkul, nu ska jag bara försöka få oss att börja göra program åt ISU också så vore det helt perfekt. Många kylskåpsmagneter att samla på mig i år också.


Sedan jag tog detta kortet har även Stockholm, London och Cambridge hamnat på mitt kylskåp också.

fredag 25 januari 2013

Tell Him.

Nej.

Nope. Inte en chans.

Nej.

De kan inte göra en låt jag älskat sedan jag hörde den i Ally McBeal för typ 15 år sedan, då måste jag ju titta på den där skitserien ändå.

Ugh...

Men de gör ju det så jäkla bra när de väl gör det bra och detta var ju faktiskt riktigt bra...

onsdag 23 januari 2013

Taylor Smith!

Jag dör, titta på hennes min! Som om hon inte är säker på om kvinnan skämtar eller är allvarlig, hur roligt som helst!



För övrigt så är min absoluta favoritserie just nu Bunheads och det blev inte sämre förra veckan när Jeanine Mason som vann So you think you can dance för några år sedan dök upp som en ny karaktär. Hon var min absoluta favorit som varit med i SYTYCD någonsin. 



Och en annan scen, alltså en komediserie som handlar om balett, hade de bara sjungit också så hade det varit ultimat!

tisdag 22 januari 2013

Naya Rivera.

Bara för att jag slutat titta på Glee så betyder det inte att jag slutat älska Naya Rivera mer än något annat. Speciellt inte när hon sjunger på Kids Inaugural Concert 2013 för Obama. Kan hon inte bara släppa sitt album snart...

måndag 21 januari 2013

Såld.

I förra veckan sålde jag min gamla iPhone 4 på blocket. Efter ungefär 20 stycken "vill du byta mot detta istället?" så var det äntligen en vettig tjej som kontaktade mig. Hennes pojkvän hade blivit misshandlad och rånad och de behövde en ny telefon direkt. Snacka om att trycka på alla mina svaga punkter, så jag prutade på telefonen själv trots att vi redan kommit överens om ett pris. Ibland undrar jag om det är något fel på mig...

Hur som helst, idag fick jag ett mail från henne och blev meganervös för jag trodde att något var fel på telefonen. Men:


Visst blir man lite varm i hjärtat ändå? Det finns himla trevliga människor i Stockholm, oavsett vad folk säger ;)

lördag 19 januari 2013

Do you hear the people sing?

Dessa två är två av mina favoriter från Les Miserables. Först Gavroche (min favoritkaraktär!) som sjunger Look down, och sedan den mäktigaste - Do you hear the people sing? Så bra.


onsdag 16 januari 2013

Cecilia förklarar Les Miserable.



Les Miserable.

Wow, Les Miserable. Jag var helt uttorkad när jag kom hem för jag grät så mycket. Anne Hathaway borde få varje pris som finns för den där rolltolkningen av Fantine, hon fick mig nog att gråta flest gånger tror jag. Helt otroligt. Och den lilla pojken som spelade Gavroche, eller flickan som spelade den unga Cosette! Vart hittar man så talangfulla barn? Jag är även glad att Taylor Swift fick sparken som Eponine för Samantha Barks var helt fantastisk. Wow helt enkelt. Den där filmen var episk. Och alla sjöng live i filmen, och när Anne Hathaway sjöng I dreamed a dream i en enda tagning, så visste jag knappt vart jag skulle bli av. Otroligt mäktigt. Fantastisk film.



tisdag 15 januari 2013

Filmhelg.

I helgen hade jag en riktig Oscarshelg och såg en hel hög av de nominerade filmerna.

Argo - så himla bra! Min favorit till att vinna bästa film, och vann även bästa film på Golden Globes i söndags. Iran vs USA, en låtsasfilm och helt enkelt ett fantastiskt manus och historia (verklighetsbaserad).
Beasts of the Southern Wild - Helt okej. Den lilla flickan som spelar Hushpuppy är helt fantastisk dock.
Django Unchained - Quentin Tarantino. Alldeles för lång, var inte alls imponerad av den.
Life of Pi - såg på bio, helt otroligt snygg, jag gillade den.
Lincoln - de pratar, pratar och pratar lite till. Säkert jättebra om man är amerikan.
Silver Linings Playbook - Så bra! Jennifer Lawrence är min favoritskådis just nu.
Zero Dark Thirty - Ännu en Irakfilm från Kathryn Bigelow (som vann bästa film för The Hurt Locker för några år sedan), denna gången om hur de hittade Bin Laden. Den var bra, typ som Homeland...


Les Misérables - ska se IKVÄÄÄÄÄÄLL!! Ser sjukt mycket fram emot det!

För övrigt älskade jag Golden Globes! Jag älskar att den är så avslappnad och att de drar så elaka skämt (även på Taylor Swifts bekostnad, hon var nominerad för bästa sång för Safe & Sound till The Hunger Games). Och Jennifer Lawrence tal fick mig nästan att gråta och Anne Hathaway fick mig nästan att gråta och jag förstår inte varför det var en sån chock för alla när Jodie Foster "kom ut", själv trodde jag det var ungefär lika självklart som typ Ellen DeGeneres...


Det är så jobbigt att titta på galor för jag vill att alla ska vinna. Speciellt i bästa manliga skådis för dramaserie, och vilken shock jag fick när det visade sig att Damien Lewish från Homeland var brittisk!. Och när Carrie i Homeland ställs mot Mary i Downton Abbey, det går ju bara inte! (Claire Danes som Carrie vann...) Men himla bra gala alltså.

måndag 14 januari 2013

Musik.

Detta är mina mest spelade låtar på Spotify. Av 20 så är 15 st från Wicked, två från Pitch Perfect och en endaste från Glee. Det är den enda Glee-låten jag fortfarande lyssnar på faktiskt.Och jag trodde helt ärligt att What is this feeling? skulle ligga 1:a.


Jag trodde faktiskt att Cups med Anna Kendrick skulle komma högre upp dock. Jag älskar den låten!

fredag 11 januari 2013

Säga så mycket med så lite.

En gång blev Hemingway utmanad att han skulle inte kunna skriva en historia bestående av max tio ord. Han klarade sig på 6 ord.

tisdag 8 januari 2013

Look at her, she's wicked!

Eftersom jag inte är helt normal och alltid måste ha något att vara besatt av och eftersom jag har slutat titta på Glee (jag har inte ens sett senaste avsnittet från innan jul!) så har jag nu bytt till Wicked. Alltså så himla bra musikal. Jag vill se den tusen gånger till.

Det tråkiga är ju bara att den inte gjorts till film ännu (vilket det talas om och då med Lea Michele från Glee i rollen som Elphaba, the Wicked Witch, vilket är roligt eftersom Idina Menzel som spelade Elphaba på broadway spelade Leas mamma i Glee och de är extremt lika.) så finns det bara dåliga youtubefilmer med folk som filmat själva... Oh well, vad gör man inte? Hela soundtracket finns ju dock på spotify och jag har inte lyssnat på något annat än det i 3 veckor nu. Nej vadå besatt?

Detta är min favorit och har varit ända sedan jag första gången hörde den i... ja, precis, Glee. Så klart. Defying Gravity som även inspirerade min senaste tatuering ganska mycket... Detta är precis efter att trollkarlen lurat Elphaba att trolla så att aporna fått vingar. Med originalskådespelarna Idina Menzel som Elphaba (the wicked witch of the west) och Kristin Chenoweth som Glinda (the good witch of the north). 



So if you care to find me
Look to the western sky! 
As someone told me lately: 
"Everyone deserves the chance to fly!" 
And if I'm flying solo 
At least I'm flying free 
To those who'd ground me 
Take a message back from me 
Tell them how I am 
Defying gravity 
I'm flying high 
Defying gravity 
And soon I'll match them in renown 
And nobody in all of Oz 
No Wizard that there is or was 
Is ever gonna bring me down!