söndag 29 april 2012

Dianna Agron 26 år.

Men Taylor, om du och Naya är på samma fest så kräver jag bilder ihop. Kräver. Det borde vara lag på det.

Min spellista har stor variation.


No regrets!! 
(och det roliga är att jag egentligen gillar So emotional mer än I wanna dance with somebody, något man inte får säga som Brittana-fan, då blir man utkastad. Men Heather har inte den bästa rösten, och Naya och Leas röster låter perfekta ihop, så det kanske inte är så konstigt ändå. Eargasm. Och jag gillar Shake it out betydligt mer än Cell block tango.)

lördag 28 april 2012

Compact living.

Vad Cecilia googlar idag: Compact living.

Sedan jag flyttade hemifrån första gången så har jag alltid bara bott på ställen jag visste var tillfälliga, som mest visste jag att jag skulle bo tre år i lägenheten i Falun (och det gjorde jag inte ens, flyttade ju efter två) men nu ska jag flytta till något permanent. Något som verkligen är mitt, där jag ska bo förhoppningsvis ett bra tag. Det är en konstig känsla. Jag ser fram emot så konstiga saker, som att adressändra så att jag äntligen bor officiellt i Stockholm, och skaffa hemförsäkring. Amortera på lånet. Köpa möbler till min lägenhet som jag verkligen vill ha, inte som till denna då jag köpte det billigaste Ikea hade att erbjuda bara för att jag var tvungen att ha möbler.

Jag ska få inreda. Skapa något som är helt mitt eget. Köpa möbler som jag vill ha. Jag vill verkligen, verkligen ha någon sorts loftsäng för att spara plats och kunna få plats med en soffa undertill så jag slipper ha det som jag har nu, då jag alltid måste sitta i sängen.

Denna sidan har många häftiga lösningar, men de kostar från 20 000 och det är ju liiite pricey. Ikea har ju loftsängar, men att ha en utan ben vore ju ultimat. Oh well. Drömma kan man! :) Och i den på bilden nedan så är det 250 i takhöjd, vilket det förmodligen är i min nya också, så det borde ju kunna gå!

Jag lovar - rummet kommer INTE att se ut såhär när jag bor där! Hejdå speglar, jag skulle vilja måla det vitt och de där hemska möblerna förstör allt. Men jag vet inte om jag kommer få plats med en sådan säng. Ugh. Jag skulle behöva en heminredaaaareeee, varför är jag inte miljonär?

Men jag gillar köket! Badrummet kan jag inte visa då det var ett betonghål när jag var där, så jag vet inte ens själv hur det kommer se ut...haha. NEJ, jag tar aldrig impulsbeslut!

Veckan.

Vilken sjuk vecka detta har varit ändå.

Måndag: Lade mitt första bud på en lägenhet någonsin. De andra två lägenheterna gick upp flera hundratusen över utgångspriset direkt.


Tisdag: Vågade äntligen fråga min chef om jag skulle få fast anställning efter min provanställning vilket det inte ens var några tvivel om. Jag gav även förslag på att jag skulle få utbildning av vår reporter som jag åkte till Barcelona med så att även jag ska kunna åka som reporter i framtiden, och det verkar kunna gå! Och Glee visades och jag blev helt besatt av So Emotional och I wanna dance with somebody.
Santana LoPEZ + Rachel BERRY = Pezberry
Onsdag: Den tredje lägenheten har också gått upp alldeles för mycket. I desperation kollar jag igenom lägenheterna jag tidigare ratat (denna för den låg för nära Rinkeby haha) men ringer och hör med mäklaren och 5 timmar senare (efter en intensiv sms-konversation med mamma) skriver jag på kontraktet och lånepapperna. Skakar när jag går därifrån. HeYas första behind the scenes-video släpps. Riot.


Torsdag: Helt utmattad av alla känslor från gårdagen. Åh, och Nayas Cosmo Latina-bilder släpps. Sexriot på tumblr.


Fredag: First Listen Friday. Shake it out. Nästa HeYa-video. Det var fredag och solen sken. Alla väldigt bra orsaker till en bra dag.
Lördag: En till jäkla video. Någon försöker ta livet av oss.


Och nu är jag ledig till på onsdag och i morgon kommer min syster hit och livet är fint. Jag är lite överväldigad fortfarande, men livet går bra nu. Jag borde lyssna mer på min mamma när hon säger att jag inte ska stressa upp mig för allt löser sig alltid för mig, för det gör det ju. Hade någon sagt för ett år sedan precis innan jag började min praktik att nästan exakt ett år senare så skulle jag haft jobb hela tiden förutom totalt tre veckor och att jag skulle äga en lägenhet hade jag nog skrattat åt tanken och inte trott på det...

fredag 27 april 2012

Jag tror inte ens de förstår vad de gör mot oss.


Jag kommer sluta tro att de är ihop när de slutar titta på varandra sådär, det vill säga aldrig.

Kommer ni ihåg när internet var nytt och man inte skulle lita på okända eller prata med dom? Wow, det där är långt i mitt förflutna. Internet har gett mig vänner över hela världen.

Vi har Sara som bor i Uppsala som ska bli lärare och som var väldigt engagerad i min lägenhetsjakt. Sophie som bor i Linköping som jag beställde tidningar från USA med idag så vi kan dela på frakten. Heidi i Skåne som bara är 17, men vi flailar ganska bra ihop ändå. Anna i Polen som jag delar lästips med dagligen. Kaya i London som gör de sjukaste gif:sen. Reese i Australien som skickar mig länkar till spindlar som äter fåglar (varför vi är vänner vet jag inte). Elouise i Liverpool som jag pratar med via WhatsApp flera gånger per dag. Lily i San Francisco som är en helt fantastisk författare. Corey i New York som alltid har åsikter om allt.

Vem säger att man inte kan ha vänner på nätet? Vem säger att Glee är ett slöseri med tid? Få saker har gett mig så mycket.

It's hard to dance with devil on your back, so shake him off.

Glöm ALLT jag sa om att jag inte var exalterad inför First Listen Friday - HERREGUD!!!

Shake it out. SHAKE IT OUT. De sjunger Florence & the machine. Nej, NAYA sjunger Florence & the machine. Är det okej om jag gråter? För det gör jag. Okej, Jenna och Amber sjunger också, men Nayas inledning. Okej, gråter. Och dör. Jag skriver detta från livet efter detta. Tänk om Santana hade fått sjunga denna som komma ut-låt istället för I kissed a girl. Den är perfekt.


Och Cell Block Tango då. En av mina favoritmusikal-låtar någonsin. Fast den är inte lika bra som filmversionen, rösterna låter svaga, men Naya. NayafreakingRivera. Hur kan hon göra alla låtar bättre? "He ran into my knife ten times..."

Concrete jungle where dreams are made, oh.

Idag är det first listen friday, men den enda jag är intresserad av är Cell Block Tango från Chicago - kommer bli grymt, men detta är ändå min fredagslåt! Empire state of mind från Glee Live 3D concert.

Konstig morgon.

08:01 - telefonen ringer.

Jag: AhejdeeCecilia.
Man: Hej, jag heter XX du har visst köpt min lägenhet?
Jag: Jahaa, hej!
Man: Jag tänkte bara kolla om du visste vissa saker.
Jag: (åhnejåhnejåhnej vad är det nu jag har ju redan skrivit på alla papper!) Okeej..?
Man: Ja, du kanske såg att elektrikern fått ta ner två speglar på spegelväggen, och de kommer nog inte gå att sätta upp igen.
Jag: Ja, det såg jag. (och resten kommer försvinna så fort jag flyttar in, det är inte 1995!)
Man: Och det kommer inte finnas någon spegel eller krokar eller sådant i badrummet eftersom det är helt nyrenoverat när du flyttar in.
Jag: Nej, mäklaren sa det.
Man: Aha, vad bra! Jag köpte lägenheten till min son men han är psykiskt sjuk så han bor hemma hos mig nu.
Jag: Okeej... (varför berättar han detta, är han Breivik-psykiskt sjuk eller han kan ju bara vara deprimerad eller varför säger han detta?!)

Jättekonstigt samtal. Jag vågar knappt tro på det fortfarande - äger jag en lägenhet?!

Nay-Nay.

Nayas twitter är min favorit. Jag kommer ihåg hur upprörda folk blev när Lea, Dianna och Cory gjorde ett halvnaket photoshoot tillsammans efter första säsongen, för Glee var ju ett familjeprogram... nu höjer ingen på ögonbrynet precis. Och det faktum att hon skriver sexriot... ugh, jag hoppas verkligen inte hon någonsin sätter sin fot på tumblr (the land of sexriots). Häromdagen fick hon ta helt sjukt med hat, enbart pga en halv bild på henne när hon höll hand med sin obekräftade pojkvän (som alla hatar för han skrev avsnittet "I kissed a girl" och alla som älskar Naya hatar IKAG...). Hur som helst - här, ta lite sjuka magrutor såhär på fredagsmorgonen. Varför inte liksom?



Helt andra saker: jag flyttade ju in i min nuvarande lägenhet i september. Då blev det snabbt mörkare både på morgonen och kvällen. Jag hade tydligen glömt hur ljust här blev, för två dagar i rad har solen lyst nu på morgonen och båda dagarna har jag vaknat 6.30 av mig själv pga det. Inte okej. Jag behöver min sömn...

torsdag 26 april 2012

IKEA.

Eller så kan man spendera tiden på jobbet med att kolla upp avståndet till närmaste IKEA. Yes, Barkaby! Jag hatar kungens kurva...

Denna dansar jag till idag.

Vuxen.

Men helt ärligt dock, när var det meningen att jag skulle ha lärt mig om räntor, topplån, bottenlån, skattejämkning och sånt?

För jag är helt borta just nu.

Själv är jag mest exalterad över konstiga saker som att skaffa hemförsäkring och adressändra.

Nationals

Titta så fina de är!! Undra om The Trouble Tones är tillbaka? Hur de ska kunna göra något bättre än vad de redan gjort (Candyman, Rumor has it/Someone like you, I will survive/Survivor och What doesn't kill you - alla är bland de bästa Glee gjort) förstår jag inte, men det ska bli spännande att se de försöka! Och det är helt sjukt att de filmar sista avsnittet, sorgligt...

OOOOH, tittaa!!!
The Edge of Glory med Santana, Quinn, Britany, Sugar och Tina?! JAG DÖR!! Wow. Och ett solo till Rachel - givet. Och oh no, en Nicki Minaj-låt? Hoppas inte de tvingar Naya att rappa igen, Heather är ju så mycket bättre på det... MEN AAAH, spännande!

onsdag 25 april 2012

Kalla mig Cecilia, bostadsrättsägare.

1. Cecilia är fruktansvärt deprimerad för alla lägenheterna från i söndags är uppe i sjuka summor.
2. Cecilia går in på hemnet och kollar igenom alla lägenheter en gång till.
3. Men vänta - där var ju en billig och med bra månadsavgift, varför är den inte såld?
4. Ringer mäklaren som säger att han har spekulanter som väntar på lånelöfte, men om jag redan har det kan jag få den direkt utan budgivning för de vill göra en snabb affär.
5. Går tidigare från jobbet för att åka och kolla på den (10 min från centralen med pendeltåg).
6. Lägenheten håller på att renoveras (och ska få badkar!) och jag tittar igenom den, sedan sätter jag mig i mäklarens bil, åker till Swedbank-kontoret, får ett nytt lånelöfte där och skriver under alla papperna.

JAG ÄGER EN LÄGENHET NU, herregud vad hände?! Tur att jag inte tar impulsbeslut om hundratusentals kronor. Men den är jättefin och fräsch, och området kändes bra, den är billig och jag får flytta in i början av juni. Wow. Jag skakar typ av allt adrenalin. Jag äger en lägenhet. Hur många vuxenpoäng är det?

Swifgron.

 Jag tror inte ni förstår hur mycket jag älskar att Taylor Swift och Dianna Agron är vänner. Så bisarrt mycket.

taylorswift13 ‏ @taylorswift13
We dressed up full-time fancy and went out in celebration of Shirley MacLaine’s birthday. @DiannaAgron @AshA http://instagr.am/p/J1ZxlFjvOS/


Had a long day & don't know what to celebrate later...? Because you need a moment to be young? Find your moments...


Och precis nu när jag skrev detta så twittrade Dianna detta:
DiannaAgron 4 mins 52 secs ago Twitter
Playing dress-up, baking cookies, posting pictures on twitter, dancing in the kitchen, kissing this cat. @DATEME yfrog.com/kh7l6akj
 
och min första tanke var, "wow, det där låter som Taylor Swifts liv" och så lägger hon upp denna bilden:
Det där är Meredith Grey, Taylors katt. Har jag sagt att jag älskar deras vänskap!?!
 

I wanna dance with somebody.

Brittany S. Pierce is better than you. Och Heather Morris dansar som en gudinna.




Det tog mig helt allvarligt 30 sekunder att ljusa upp denna videon och förstärka färgerna. Den var helt vansinnigt grå och mörk innan, jag förstår inte hur dåliga redigerarna av Glee är egentligen?! Det tar ju ingen tid alls att få den så här fin. Men de kanske inte vill att vi ska se?

Och med denna behind the scenes-videon så dog precis hela Brittana-fandomet. "I feel the same way about her though" - gud vad de är sööööta!! Och jag hade inte heller velat freestylea efter Heather, som sagt - gudinna!

4 av 10.

Och brittany är bäst.

tisdag 24 april 2012

Vuxenbekymmer.

Jag har precis fått bekräftat att jag får en tillsvidareanställning efter provanställningen, så nu ska jag bara försöka vinna den där förbannade budgivningen! Kan inte de andra bara lägga sig nu direkt? Jag behöver den.

måndag 23 april 2012

De mest besökta sidorna på min dator just nu:

Undra om jag vill flytta snart? 6 av 7 sidor enbart om lägenheter och flytt. Jag är ett nervöst vrak.

Sickla.

Jag har precis lagt mitt första bud någonsin på en lägenhet. Är skräckslagen. Har lite utrymme kvar att buda för, men de andra två jag såg igår gick direkt upp jättemycket. Spelar inte så stor roll, denna är ändå mest intressant. Men shit vad bisarrt nervöst!

Jag vill ju haaaaa.

Soon.

Kan inte komma över att de sjunger Whitney Hustons How Will I Know acapella. De har aldrig gjort en låt helt utan musik innan, med de borde klart och tydligt göra det oftare! Åh, så jäkla bra! Det närmaste är väl den akustiska freestyle versionen av Ride wit me som i för sig är en av mina absoluta favoriter.



Men helt ärligt dock, ljussättningen? Går det så dåligt att de inte har råd med lampor längre? De kanske borde sluta ta in onödiga gästskådespelare bara för att försöka få fler tittare och istället försöka behålla de som de redan har. (Perez Hilton, Whoppi Goldberg och Lindsay Lohan ska tydligen vara med vilket ju i sig är ganska hemskt eftersom Perez typ är världens värsta människa och var den första som lade upp nakenbilderna på Heather, plus att han är den största internetmobbaren som finns och är inte det emot allt som Glee står för? Jag blir så trött...)

söndag 22 april 2012

Vuxen.

Nu ska jag iväg på tre lägenhetsvisningar! Fast den jag verkligen vill ha är på torsdag, så det ser jag fram emot ännu mer nästan :) Men det ska bli roligt idag också. En i Sickla, en i Bromma och en på Kungsholmen, fast den är egentligen för dyr så jag vet inte riktigt varför jag ens ska dit, men den var så fin så det är väl därför. Hur som helst, detta ska bli intressant!

Och där fick jag så mycket vuxenpoäng att jag borde kunna gå i pension nu.

lördag 21 april 2012

Fate has laid a hand.

Hur man inte kan älska dessa två förstår jag inte. Och låten är dessutom underbar, All I want is you från Juno, fast med en annan artist.

Tjuvlyssnat.

Note to self: leta inte efter lägenheter längs med gröna linjen.

I regret nothing.

Repeat är min bästa vän.

fredag 20 april 2012

Pezberry love.

Och nu en Pezberry duett på First Listen Friday, jag fixar inte det här! Santana och Rachel har alltid bra duetter, Santanas raspighet och Rachels helt perfekta röst passar ljuvligt bra ihop.

A boy like that från West side story.
I kissed a girl från avsnittet med samma namn som borde hetat I hugged a girl eller I glanced at a girl.
We found love aka baddräktsnumret.

Och nu då, Whitney Hustons So emotional. Så braaa! Inte lika bra som I wanna dance with somebody, men närapå.

"I need a woman who'll take a chance, on a love that burns hot enough to last."

HOLY FREAKING HELL!

First Listen Friday. Brittany & Santana sjunger I wanna dance with somebody. Jag dör. Det är dessutom mest Heather som sjunger och hon är briljant! Här kan man lyssna på den om och om och om igen.

Och sedan lite till. Ursäkta medan jag går och dör lite.




Tur att jag inte tar impulsiva beslut om hundratusentals kronor i alla fall.

Killen jag hyr lägenheten av ringde idag (för första gången sedan jag flyttade in i september). Han ska låna bort den i tre månader över sommaren, sen får jag flytta tillbaka igen om jag vill. Detta betyder att jag har 1,5 månad på mig att hitta en lägenhet jag vill köpa och dessutom hinna köpa den.

Wow, things just got serious. 

Så jag mailade precis en mäklare och frågade om jag fick lägga ett bud innan visningen ;) haha. Jag är galen, men jag tycker jättemycket om den. Denna lägenheten är det. Now I wait and see... 

För hade jag velat jobba som redigerare hade jag varit körd.

Det är lite roligt hur jag gått en treårig högskoleutbildning i redigering och fortfarande inte kan exportera ut en fil i rätt format från Final cut. Eller att jag inte kan typ basic storytelling. Oh well. Tur att jag valde att gå i en annan riktning!

torsdag 19 april 2012

How will I know.

I morgon är det redan first listen friday. Tänka sig! Whitney Huston-avsnittet.

You talented fuckers.

Saker som inte händer ofta:

Att jag vaknar av mig själv kl 06:30 och är utvilad.

Det kändes fel. Mycket fel.

onsdag 18 april 2012

Glee, your lightning suck.

Ljussättningen i avsnittet. Att vi ser något alls är ett mirakel.
Uppljusat av ett fan. Wow, jaha det var Brittany!
Orsaken? Japp, pretty sure att det är så det går till.

Staying alive.

Både Dianna Agron (Quinn) och Harry Shum Jr (Mike) från Glee har varsin tumblr. Varje gång de lägger upp något så får alla panik och skriker "GÖM ALLT" i princip. Spioner. Dianna har för övrigt skrivit ett jättebra inlägg om när hon hade sin "likes girls"-tröja på en av konserterna förra året. Det finns här.


Fast när Harry lägger upp sådana här bilder blir alla mest glada såklart. Bakom kulisserna är roligast!
Going back to the 70’s! (Taken with instagram)

The Snixx is back.

What Brad wants, Brad gets.

Och de behöll sex tape. Thank god. De fick censurera promon för den sändes på dagen...

Och Brittany i det här avsnittet - smartaste personen på hela skolan! Herregud, hur kan hon köra omvänd psykologi på Santana och vara helt briljant, men inte få gå ut skolan..?

Är det natten mot onsdag?

Min livestream har DÖTT tre gånger. Jag har missat hälften. Oh well.

Och detta är orsaken till att jag livestreamar; för de få ögonblick som är värda något är så förbannat roliga att läsa när folk livebloggar.

Och hallå bästa stunden: If I can't have you.

tisdag 17 april 2012

Ge mig dom nu.

Så jag fick lånelöfte för fyra timmar sedan och har redan bokat in fyra visningar och jag vill ha varenda lägenhet och min mamma försöker lugna mig men det gååååår inte för jag är så sjukt exalterad.

Min söndag:

Santana would never leave her behind.

Jag älskar att jag och Sara (som ni kanske kommer ihåg härifrån, aka min nya bästis) just nu har ett allvarligt samtal på skype om the trending topic på twitter just nu: Brittany Pierce graduates. För det måste hon. För hon är senior class president. Men hon är inte med på graduation postern och folk är ARGA. Så vi twittrar och skäller. För hon måste få graduatea. (Svengelska är ett språk, jag lovar.)

Titta, alla seniors är med förutom stackars Brittany...

Nu vet jag vad jag ska göra på helgerna framöver.


Jag har ett lånelöfte. Ett godkänt lånelöfte. JAG HAR ETT LÅNELÖFTE!!!

Så nu vet jag vad jag ska göra på helgerna framöver; titta på lägenheter. Denna är först ut på söndag. Vill haaaaaaaa. Jag tror inte ni fattar hur glad jag är. Sjukt glad!