tisdag 31 januari 2012

Hej och välkomna till min sinnessjuka värld.

Hej Erika och välkommen, jag älskar dig. Och dels tycker jag sjukt synd om dig som missade Lady Di, men samtidigt - du fick se Glee live!!! Jag dör av avundsjuka. Synd att du inte var på konserten i Dublin. Den hade jag dödat för att ha varit på. Öh, och skaffa tumblr! Bästa stället för All Things Glee.

Eller så säger jag det för att jag är en liten smula packad, men det är inte mitt fel. Gratis öl är gratis öl, någon måste dricka dom. Hur som helst gjorde jag detta när jag såg din kommentar: 
The Naya Dance!

1. Idag slutade två personer jobba på mitt jobb.
2. Jobbet bjöd på mat och öl efter jobbet för att fira (?) detta. Eller fira dom. Vilket som.
3. Vid mitt bord diskuterade vi existentiella livsfrågor. På engelska. Wow.
4. Sedan spillde bartendern en öl på mina jeans. Eftersom jag spillde en halv kopp kaffe på dom i morse så brydde jag mig inte så mycket. Han gav mig dock två öl och en mugg nötter i kompensation.
5. Nu är jag lite full.

Ska försöka sova, för om fyra timmar är det Gleeeeeee!

(För den där Kristen Bell-intervjun kommer aldrig sluta vara rolig)

Och titta, både Dianna och Harry (Quinn och Mike från Glee) älskar också Kristens intervju hos Ellen!!

You're a vegetable.

TOLV TIMMAR KVAR. 12 timmar till Michael Jackson-avsnittet. Yay.


Glee - "Wanna Be Startin' Somethin" from MiniGleeks on Vimeo.

Ååh.

Jag: Andreas ville du något?
Andreas: Ja, jag ville låna din röst.
Jag: Nej.
Andreas: Jo.
Jag: Okej då.

Jag är väldigt svårflörtad. Soooo, dubbning efter lunch. Hur ska jag nu kunna äta?

Uppdatering: Jag överlevde. Torr i munnen och svamlade fram orden som vanligt, men efter några omgångar gick det bra. Blä. Inte en av mina favoritaktiviteter på detta jobbet. Som tur var fick jag bara dubba några korta texter till engelska. Men ändå...

Undra hur jag lägger fram detta på bästa sätt.

Chef (till annan på jobbet): Och vi måste ju skicka någon till Mexiko här.
Annan: Mmm. Och sen hade det varit det bästa om vi hade kunnat skicka samma person direkt till Brasilien efteråt.
Chef: Ja, verkligen. Men vi måste börja lära upp fler på detta.

och hela tiden skriker jag (inombords): JAG JAG JAG! PICK MEEEE! Jag vill åka! Jag vill lära mig! SKICKA MIIIIIIG!!

Och sen spillde jag kaffe på mina jeans. Buzz kill. Men ändå. Operation övertala börjar nu.

Meltdown!

Så det första jag gör denna morgonen är att hitta den här videon på Kristen Bell när hon pratar om sömngångare. Sengångare? Någongångare i alla fall. Eftersom jag har samma emotionella skala som hon tydligen (ligger jag mellan 1-2 eller 8-10 så gråter jag också, precis som hon) så GRÅTER jag av skratt nu. Och jag har kramp i magen.

Men herregud, titta på den. Det var längesedan jag skrattade så här, trots att hela min bild av superhjälten Veronica Mars är förstörd. Eller Sarah Marshall. Eller rösten i Gossip Girl. Oh well, hon har spelat många fantastiska roller (röster).


måndag 30 januari 2012

För Modern Family slår dom på varenda gala just nu.

"In the last episode of Season 3, I just want them to go to Nationals and perform, and by the time they’re waiting for the results they’re all crying because this is it, this is their last chance and then they get out the envelope and it’s so so tense, the only noise in the room is the sound of soft crying and then the judge looks at the envelope and calls in a loud, booming voice: “MODERN FAMILYYYY!”
And then Sue gets up and punches everyone in the face."

Fortfarande en av de bästa duetterna. Quinn och Rachel sjunger I feel pretty från West side story i en mashup med TLC:s Unpretty. Jag tror nästan jag grät när jag såg den första gången. Nej okej. Men nästan.

I Feel Pretty/ Unpretty from xentropy on Vimeo.

Gemenskap på nätet.

Det är intressant det här med bloggar. Jag har läst bloggar i en himla massa år, sedan 2005 skulle jag gissa på. Jag har skrivit bloggar om varierande ämne ungefär lika länge. Jag har alla sparade i massa worddokument på datorn, ibland går jag in och läser och minns. Det är fint.

De bloggar jag själv läser är väldigt olika också. Det är nog ingen jag läst hela tiden, men jag kommer ihåg att en av de första jag läste var Kenzas, när hon var typ femton och ingen alls. Nu är hon känd. Jag läser den dock inte längre, hon blev tråkig för något år sedan.

En av mina favoritbloggar är Fredrik Backman. Jag har inte läst den alls länge, men han är väldigt rolig. Sen gillar jag Monas universum också. Och så har jag läst varendaste liten en av Alex Schulmans alla miljoner bloggar. Mina favoriter där var den på 1000 apor och Att vara Charlie Schulmans pappa. Detta är ju typ "kändisbloggar", men jag följer även helt vanliga människor som du och jag. Som till exempel Sara.

Jag började läsa hennes blogg för kanske två år sedan, snubblade in där av en slump när jag läste Lindas blogg, hon som hade så svårt för att bli gravid. Helt plötsligt läste jag en hel hög bloggar med folk som hade svårt att bli gravida (och blev lite lätt paranoid själv trots att jag inte har en tanke på att bli med barn!). Jag känner inte Sara. Jag vet knappt hur hon ser ut, jag kommer inte ens ihåg var hon bor men jag vet att vi är lika gamla och att hon kämpat för att bli gravid ett bra tag. Jag har följt hennes kamp, jag har gråtit tillsammans med henne och hennes kille och fått ont i hjärtat efter varje IVF när graviditetstestet visat negativt.

Men så på deras tredje försök så var något annorlunda, (jag får gåshud när jag skriver detta) och mycket riktigt, de fick ett plus. Och inte bara det, i hennes mage ligger två små bäbisar och väntar på att få komma ut. Jag känner inte henne, och ändå kan en total främlings liv beröra mig så oerhört. Jag blir så oerhört lycklig varje gång jag går in på hennes blogg nu och jag är så himla glad för hennes skull. Som sagt, trots att vi inte känner varandra. Men det är något fint ändå, med gemenskapen man kan få med totala främlingar på nätet. Och att hon dessutom länkade till mig (och Gleeee för hon sa att hon gillade Adele någon gång och jag är inte den som är den...jag är en ganska stor förespråkare för Glees Adele covers.) i sitt senaste inlägg gör ju inte saken sämre. Gå in på hennes sida och gläds ni också åt hennes små fina mirakel.

UK E!online är min nya favoritsida. Allvarligt. Jag fick precis mitt hopp om livet återställt.


Attention Glee fans who love Brittany and Santana: Cancel your Valentine's Day plans now!
No, really. Your significant other will toooootally understand you can't take that private jet to Rome, because we just talked to Naya Rivera herself at last night's Screen Actors Guild Awards and she promises something you fans will want to stay in for.
So what about those rumors that Santana might hook up with the show's new resident bad boy Sebastian (Grant Gustin)? Well, thanks to Naya we can tell you that is 100 percent...


False.  (vilket löjligt rykte. Sebastian är gay, Santana är gay. Två gay personer gör inget bra heterosexuellt förhållande)

Phew! Can we all breathe a little easier now?
A source close to the show says there are "absolutely no plans right now to hook up Santana and Sebastian," despite Naya and Grant making what someone called "musical eye babies" during their "Smooth Criminal" duet in this Tuesday's Michael Jackson tribute episode. And that "Brittany and Santana are going strong!"

When asked about Santana and Sebastian's interaction in "Criminal," Naya let out a big laugh: "The fans were like 'crazy off-the-charts chemistry!' [Editor's note: Who in the world would say that?!] Obviously, that song was very cat and mouse...It was so much fun. That was the first time I really got to work really closely with Grant, and he was awesome. And I thought he sounded great. And the cellists were amazing, and it was their version. So that was very cool!"
The current plan for Sebastana? Nothing that even warrants a moniker, sillies! They'll remain nemeses in dueling show-choir groups (as Grant told us, Sebastian has no plans of transferring to McKinley High), and fiercely matched ones at that.


Also in the cards? A very special Valentine's Day for Brittany and Santana. Yes, thanks to V Day falling on a Tuesday this year, we hear Glee producers are stepping things up and finally giving Brittany and Santana fans a bit more of what they've been asking for: Proof of a real romance. (Sure, that recent locker-room glance was adorable and all, but we've seen more PDA in a meat locker. At a monastery.)
Naya flashed a huge Cheshire grin while talking about Brittany and Santana in the Valentine's Day episode, promising that fans can expect some "very, very cute moments" between the two lovebirds. Huzzah!
Sidenote: Grey's Anatomy sources also tell me Callie (Sara Ramirez) and Arizona (Jessica Capshaw) have the best, most romantic storyline of any couple in the upcoming Valentine's episode, airing Feb. 9 on ABC. So it looks like this year, Valentine's Day may be quite the ladies night on TV.
Those plans canceled yet? Yeah. Thought so.

Never mind I'll find someone like you.

Viktoria Helgesson kom femma i helgens EM i konståkning och fick åka på söndagens uppvisning.

Hon åkte till Someone like you av Adele. Redan där dog mitt hjärta. Det är den finaste låten någonsin (speciellt när Naya sjunger den, men oh well). Så vackert!

Avsnitt tre.

Åh, var det någon som såg Äkta Människor igår förresten? Jag tyckte det var ett riktigt bra avsnitt, och till och med de på jobbet som var lite tveksamma förra veckan sa att det börjar bli riktigt intressant nu. Skoj! Det är nästan tråkigt att jag vet vad som händer hela tiden dock, det blir ju inte lika spännande då... men jag tycker fortfarande det är en riktigt bra serie. Jag kommer stå först i kön för att köpa den när dvdboxen kommer ut. Till skillnad från Gustafsson där jag sa till min familj att om någon köpt den till mig i julklapp så var det lika bra att byta direkt, för det fanns inget jag önskade mig mindre än den.

Och det är inte bara jag som är upprörd över eftertexterna. Just nu i vår hemliga facebookgrupp:

Sag awards 2012.

Dom vann inte. Såklart. Det går ju som sagt inte att se något. Hur som helst: bilder!!
Hello Naya. (Som inte svimmade!! Stora pluspoäng från Golden Globes. Och sen att hon kom hand i hand med den mest avskydda manusförfattaren på Glee gör väl inte saken så bra kanske. People are upset. Som vanligt. Oh well. What makes her happy...)
Darren, Lea och Kevin.
Hennes ögon är sjuka. Riktigt sjuka. 
Och Dianna hade även den finaste klänningen tycker jag. 
Hej Sandy från Grease. Eller vänta?! Heather Morris var där? Jag trodde hon skulle vara på Seaworld den här gången. Kanske Magic Mountain. Men nej, hon kom faktiskt! Som Sandy från Grease visserligen, men ändå.

Vad hette det nu igen? Just det; flailing

Haha, och jag försökte precis hitta videon som sprids på Naya och Matt som håller varandra i handen. Jag sökte på "matt naya holding hands". Youtube rättade mig:
HeYa for the win.

söndag 29 januari 2012

Sag awards.

Undra om emma uppskattar att jag tar upp min dator och streamar screen actors guild awards i natt. Glee är nominerade i bästa cast. De vann förra året. Fast i år är ljussättningen nog för dålig, hur ska man kunna se om de är ett bra cast när allt är grått?

Det är ju jag.

Syrran: du måste titta på tvåan nu.
Jag: får inte, emma tittar på handboll.

En halvtimme senare ser jag äntligen på dokumentären "besatt av tv-serier". Jag visste faktiskt inte att de gjorde en dokumentär om mig.

De pratar till och med om fanfiction (att house blev gay - mycket vanligt. I fanfiction är de flesta manliga karaktärer gay.) och en av författarna till Lost berättade om hur han blir hotad på twitter varje dag. Säger ju att folk är galna!!

50/50

Jag och Emma har precis sett filmen 50/50 på bio. Herremingud vad bra den var! Jag hade inte förväntat mig det. Inte alls. Men wow. Se den. Jag tänker inte ens berätta vad den handlar om, men den berörde mig djupt, jag skrattade och jag grät jättemycket. Braaaaaaa.

Kändisar som lägger upp videos på sig själva.

Seriöst, Heather Morris verkar lite lätt störd. På ett bra sätt. Eller? Hon och före detta roomiens video från när de åkte till new york när Hemo skulle vara med på letterman. Superweird.

lördag 28 januari 2012

Berättelser från en bästishelg.

iTunes: last friday niiiiight.
Emma: är inte detta Blaine?
Jag: :O joooo!!!

Från glee alltså. Jag visste att det fanns en anledning till att vi blev bästisar när vi var 16. Emma tittar på glee, kan karaktärerna och känner till musiken. <3

fredag 27 januari 2012

Vissa saker ändras aldrig.

Emma: jag ska röka.
Jag: gör du så. Du hittar till balkongen.
Emma: ska du inte följa med?
Jag: ehm, nej.
Emma: det här känns som gymnasiet all over again.
Jag: precis vad jag också tänkte!

Smooth criminal.

Oj då. Den var bättre när man inte såg dom. Tyvärr.

Annie is not okay. I'm not okay.

1 698 notes på tio minuter. Jag tror alla bara väntade på Smooth Criminal på First Listen Friday.
Shit vad bra. Och seriöst, det tog mig fem minuter att skriva detta, nu är den uppe i 2500 notes.

Alla låtarna finns att ladda hem här. Fast jag skulle säga att det räcker med Smooth Criminal.

Glee is gay. På ett bra sätt då. #Tags på tumblr är det bästa.

who run the world? GAYS!
 
#gay #gay #gay #oh hi mercedes

For ever and ever.

Tennis är den evigaste av alla evighetssporter. Är de aldrig klara?


- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Östermalmsgatan,Stockholm,Sverige

Stop being so funny.

Jag måste sluta titta på Ellen-videos.Jag gråter just nu. GRÅTER.

Andnöd och ont i magen!

Murray - Djokovic.

Om hela Sverige stod stilla förr när Stenmark åkte, kan jag säga att mitt jobb står exakt lika stilla när semifinalerna i Australian Open pågår. Folk skriker och ropar och när sändningen igår flimrade i slutet av Nadal - Federer så höll folk på att bli tokiga. Jag tycker folks reaktioner är mer spännande än själva tennisen, men det kan nog ha att göra med att jag inte fattar någonting och när min rumskompis (här på jobbet alltså) kom inspringande igår och ropade "who's winning?!" och jag sa "I have no idea, I don't get tennis." så stirrade han på mig som jag var galen. Woops.

Och att jag inte ens vet vem som är vem gör ju inte saken bättre. Eller vem som får poängen och varför, så det hjälper ju inte mig heller. 

Kaffedrickan'.

Jag har börjat dricka espresso. För ett år sedan kunde jag max dricka en latte, nu tycker jag det är äckligt. Sedan blev det kaffe med massa mjölk, sedan kaffe med lite grädde, sedan svart kaffe och nu espresso. Okej, så om orsaken till att jag dricker det enbart är de supersöta små kopparna, det gör väl inget? Each to his own.
Liten mugg eller har jag fått en jättehand?

Fler promos.

Glöm allt jag sagt. Jag gillar Sebastian. Santana hade ingen comeback till hans förolämpningar. Aldrig hänt förut. I like it.


Behind the scenes till Smooth Criminal.


Ljussättning & färgläggning i behind the scenes.
Ljussättning & färgläggning i det färdiga materialet.
När blev deras colorist färgblind? Helt allvarligt. Varför är allt grått?!

I second that! Me against the music was aaaaawesome.

Me Against The Music-Brittany & Santana (Glee Cat) from StephiiGleek on Vimeo.

torsdag 26 januari 2012

1,5 timma senare.


Jag lade till låten klockan 21:30 idag. Klockan är nu 23:15. Jag har spelat den 70 gånger.

Och då har jag sett Wanna be startin' somethin' minst fem gånger också. I'm weird.

I wanna be startin' somethin'!

URSÄKTA?

När började Glee bryta sina egna regler?! Det heter First Listen Friday av en anledning, inte First Look Thursday. Men jag bryr mig inte ens, för vi fick Wanna be startin' somethin' precis. Jag dör. Nej det gör jag ju inte. Jag hyperventilerar bara lite. Eller flailar.


Denna videon visar dock bara Glees fruktansvärda problem med ljussättning och färgläggning i år. Allt är grått. Vad är deras problem?! Inte för att jag egentligen ens ser, jag stirrar bara på Heather. Hon är en så sjukt överlägsen dansare, synd att de inte låter henne visa upp det mer.
(Fast inte egentligen, hon och Naya delar första plats. Och Kevin. Och gif:en är fortfarande från Nuthin' but a Glee thang, en av de bästa youtube-videosarna nånsin)

Ont i magen av skrattkramp.

Jag rensade precis avloppet till mitt badkar alldeles själv. Det var äckligt, men igenproppat så jag hade inte så mycket val. Blääää. Tur att pappa kunde guida mig genom det hela i alla fall, haha.

I morgon kommer Emma hit och hälsar på mig!! Efter gymnasiet flyttade hon till Norge (jag med, i en vecka) och blev kvar så vi har knappt träffats sedan dess. Det ska bli riktigt roligt att få besök dock! Väldigt spontant var det dessutom. Wohoo.

HAHA, nu kollade jag igenom hela mitt SUPERGAMLA bildarkiv som lyckligtvis låg på en extern hårddisk vid den stora crashen, och jag hittar ingen normal bild på oss två ihop. Däremot hittar jag såna här underbara bilder:
Emma och Jessica. Poolparty hos mig efter studenten och innan Norge.

Året innan; 18 år, regn, lera och misär på Roskilde. Jag har dubbla hoodies på mig.
Året innan: 17 år, solsken och lycka på Roskilde. Och fotbollströjor. Heja Senegal!
 Och denna!!! HAHAHA. Jag dööööör. 
80-tals tema på studentfest. Halmstadvip.se?! HAHA. Oh my lord.
Som vi ser ut. Vilket radarpar. Ursäkta mig medan jag skrattar ihjäl mig.

Anyhow:

I morgon är det First Listen Friday. Hoppas de släpper hela denna låten då. Herregud. Santana + Sebastian sjunger Smooth Criminal. Dear lord. Sebastian är ny. Jag hatar honom. Oh well. Jag får en känsla av att denna scenen kommer bli EPISK. Jag hoppas hon är arg. Santana som arg är bäst. Dessutom slipper hon äntligen cheerleadinguniformen, kan inte bli annat än bra.

Spoiler:
After rebuffing Sebastian’s romantic advances, Blaine (Darren Criss) will become a target for the former flirt, who takes things a bit too far and winds up making an enemy out of Santana (Naya Rivera) in the process.
Haha, Glees kontinuitet igen. Santana HATAR Blaine. AVSKYR. Haha. Som om hon skulle bli arg på Sebastian för något som har med Blaine att göra... titta bara på hennes min under Last Friday Night (TGIF). Sådär ser inte någon ut som tycker om den andra personen. Och så blir hon svartsjuk, det är roligt. Och Faberry dansar på pianot. Mycket som är rätt i den videon.

Flailing right now!

Ganska ofta hittar jag ord jag inte har en aning om vad de betyder; det kan vara slang, förkortningar och allt möjligt på engelska. Den nästa mest besökta sidan på min dator är urbandictionary, där finns förklaringar till ALLT. Det senaste ordet jag hittade som jag ville slå upp var flail, ett ord som används hela tiden av Gleeks.

Jag har nog aldrig förr hittat ett ord som beskriver mig själv bättre än just flail.
Vad jag "flailar" över just nu: den här omröstningen på E!Onlines hemsida. Utslagsrunda 1 där man ska rösta på sina favoritpar. HAHA, Klaine och Finchel förlorar, medan Brittana och Faberry (som ju inte ens existerar, dvs inte är canon (kolla upp det på urbandictionary, betyder typ officiellt)) vinner. Yes. Ingen gillar  
Finchel, lägg ner nu. (strunt i de 44%). #RachelSayNo
Det är faktiskt väldigt, väldigt roligt att Quinn och Rachel är med eftersom det som sagt inte existerar. Det är ett helt påhittat förhållande till skillnad från ALLA de andra i listan. Det är faktiskt väldigt roligt. I the fandom är det ett av de mest populära "shipsen" dock. Wow, vad mycket konstiga ord jag slänger mig med idag.

Min chock häromdagen när jag skulle titta på First time ever I saw your face på vimeo och någon klippt bort Finn och klippt in Quinn i hans plats istället. Folk är dedikerade. Fast tyvärr ser man hur fejk det är eftersom ljussättningen var GRYM i första säsongen, och fruktansvärd i tredje. Allt vitt är grått.



FTEISYF - Glee Cast from gleetrinidad on Vimeo.

Jag måste bli mer uppmärksam.

Det är lite roligt när det kommer in tre tjejer från ekonomiavdelningen i mitt rum (mitt och mitt, vi är sex personer som ska sitta här men just nu är jag ensam) och ska presentera den nya tjejen, och jag stirrar ut alla tre för jag fattar inte vem av dom som är ny eftersom de sitter på en annan våning och jag träffar nästan aldrig de andra tjejerna som jobbar på det här företaget.

Jag är ganska säker på att jag hälsade på rätt person i alla fall. Ganska. Nu ska jag försöka se om jag kan slå rekord i hur många gånger i rad jag kan titta på ett 24 sekundesklipp på när Naya och Amber sjunger Someone like you live. Och jäkla skit att ingen har hela uppträdandet för de sjöng Rumor has it/someone like you live. LIVE! Fatta. Jag hade svimmat/dött/fått en hjärtattack. Det måste bli en live tour i år också, annars försmäktar jag. Jag hade nog gråtit ihjäl mig om jag fått se den låten live.

Britney/Brittany.

Intervjuaren: “I was surprised at how sexy the movie got”

Lika mycket som jag avskyr Finn, lika mycket älskar jag Cory som spelar honom.Låten de pratar om:


Glee - I'm a Slave 4 U from dennyswilsoon on Vimeo.