fredag 30 september 2011

Måndag tisdag onsdag torsdag fredag.


Egentligen har den här veckan inte varit värre än någon annan, men jag är helt jäkla slut! Igår var jag så trött att jag mådde illa när jag väl skulle sova. Och då har jag ändå haft lindriga kvällar jämfört med teamet som jobbade till 03:30 i måndags och 01:30 i tisdags. Fast de började ju inte så tidigt som jag gjorde då.

Nu ska jag powervila lite, och om 1 ½ timme kommer Arash. Mys!

Cecilia i solen.

Jag älskar att det är sista september och jag kan sitta ute i solen klockan halv fem och njuta! Idag älskar jag att vi filmar på toppen av ett parkeringsgarage :)


- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Regeringsgatan,Stockholm,Sverige

Aj.

Man vet att man kör mycket bil när man börjar få ont i vänsterknät, växelknät alltså. Jag vill ha en automatbil...


- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Frejgatan,Stockholm,Sverige

torsdag 29 september 2011

När detta är ens största bekymmer är man lyckligt lottad.

Dagens i-landsproblem. Filter kom idag, världens bästa tidning. Men jag har läst halva the help och den är fantastiskt bra. Jag kan ju inte ligga och läsa hela natten, så jag måste prioritera. Vilken ska jag välja? Ja, verkligen i-landsproblem...


- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Valentin Sabbats Gata,Stockholm,Sverige

Make it rain.

Årets finaste höstdag, men hos oss regnar det...


- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Strandvägen,Stockholm,Sverige

Om hur jag tappade min iphone aka dagen när mitt liv nästan var över.

Jag har ju inte berättat om när jag nästan dog. Ja, inte på riktigt, men nästan.

Det var en fredag, samma dag som den berömda mittfesten. Jag hade precis pratat med min mamma i telefon, och gick med den i ett halvlöst grepp samtidigt som jag hade en massa andra saker i händerna. Passerade över den lilla bron som skiljer trappan från andra våningen. Beräknad höjd: ca 6 meter högt.



Rum där bron går över.


Högt!

Så jag skulle stanna på avsatsen till trappan för att lägga alla grejer på ett bord. I samma stund känner jag hur min telefon faller ur mitt grepp. Den landar på trappan, studsar till, och fastnar i en halv sekund mellan trappstegen; ett ytterst minimalt utrymme.


Trappan. Vid det andra vita strecket tappade jag den.


Mellan här fastnade den. Vad är oddsen för att den ens ska trilla så att den kommer i närheten av det smala strecket?

Så jag kastar allt annat jag har och flyger i slow motion mot min älskade telefon. I samma sekund faller den ut på andra sidan, ner mot en säker död. Jag skrek rakt ut, ett skrik som om det var mitt egna barn jag tappat. Springer nedför trapporna skrikandes "fuck" alldeles för många gånger för att kunna räkna. En av våra elektriker kommer ut från studion och bara tittar på mig. Jag svarar med att skrika "jag tappade min iphone!!!! Aaaaahh!!" ungefär.

Sen ser jag det. Där mitt på golvet ligger min lilla älskling och lyser tappert. Jag springer fram, tar ömsint upp den för att försöka utföra första hjälpen när det slår mig. Den överlevde. Inte nog med det; den klarade sig utan så mycket som en skråma. Jag som funderat på att byta ut det fula mörkgrå skalet ångrade mig direkt, det borde nästan helgonförklaras för sin insats!

Det var alltså dagen när mitt liv nästan tog slut. Resten av kvällen skakade mina händer av chocken, en ursäkt för att dricka massor av rödvin tyckte jag. Åh, jag älskar Apple!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Norra Hamnvägen,Stockholm,Sverige

onsdag 28 september 2011

And I would have stayed up with you all night, Had I known how to save a life

Just nu känner jag lite som så att om det inte skulle finnas några andra artister i hela världen längre skulle det inte göra någonting alls. Taylor Swift gör ändå alla andras låtar bättre än vad de själva sjunger dem.

tisdag 27 september 2011

She didn't even swear.


[Taylor Swift:]
I'm like 8 foot 4
Blond hair to the floor
You shorties never thought I dreamed about rapping hardcore
No I ain't got a gun
No I never really been in a club
Still live with my parents but I'm still a thug
I'm so gangster you can find me baking cookies at night
You out clubbing but I just made caramel delight
T-Swift and T-Pain rapping on the same track
It's a thug story, tell me can you handle that?

[T-Pain & Taylor:]
I had a dream last night

[Taylor Swift:]
I had high top Nikes
I had

[T-Pain & Taylor:]
Diamonds in my mouth
And Diamonds on my mic

[Taylor Swift:]
By the time I woke I was singing

[T-Pain:]
I'm on a boat, whoa oh

[Taylor Swift:]
Cause I'm a singer turned rapper

[T-Pain:]
Shorty I'm a make ya

[Taylor Swift:]
Straight to the top, yo

[T-Pain:]
Shorty I'm a take ya

[Taylor Swift:]
You can call me T-Sweezy
Now I'm a rap star

[T-Pain:]
Hey, It's a thug story
Now tell 'em who you are
Singer turned gangster

[Taylor Swift:]
You don't want to fight me

[T-Pain:]
Straight to the top

[Taylor Swift:]
In my extra small white tee

[T-Pain:]
T-Swift and T-Pain all up on the same track
It's a thug story now can you get with that?

[Taylor Swift (T-Pain):]
What, What, I knit sweaters, yo!
What, What, Don't test me (Beep)
Hey, Hold on, hold on
I didn't even say anything I- (What?)
I said Yo (yup)
You guys bleeped me and I didn't even say anything
I didn't swear (She didn't even swear)
Hello? Ugh! 

See Jess after Glee!

Tips! Det har börjat en ny halvtimmesserie med Zooey Deschanel i huvudrollen som heter New Girl. Första avsnittet gick förra veckan, jag skrattade högt flera gånger. Riktigt rolig! Rekommenderas :)

Dagen i en rubrik.

Nähä, you don't say!



Det är inte alls stressande när folk inte kunnat ringa mig, eller jag kunnat ringa dom under flera minuter. Ja ni läser rätt, minuter. Jag ska lägga upp min telefonlogg sen, så ni kan se hur ofta min mobil ringer under en arbetsdag. Men allt har gått bra, jag hann till allt jag skulle och sen ringde den ena platschefen och tackade så hemskt mycket, så lätt det är att allt förlåts. Äääh, det är ju mitt jobb ju :) Men nu har jag haft lunch (japp, klockan 18:30) så nu är jag glad igen. Snart ska jag köra "död kvinna" ut till plats, spännande!


Uppdatering:


Här är min samtalshistorik. Nummer inom parentes betyder att vi pratat så många gånger i sträck innan någon annan ringt. Detta var alltså endast mellan 14:04 och 17:52, jag har haft fler samtal sedan dess :)



Och dagen har knappt ens börjat..

13:50 första skådisen jag ska köra ut har inte kommit. Glömt bort det. Panik och stress. Han får köra ut själv och bli sminkad på plats.

14:30 jag ska köra ut andra lasset skådisar men eftersom de inte ens börjat filma ännu så går det inte. Dessutom är det sjukt konstig planering. De skulle alltså ha tio minuter på sig att filma klart första scenen och transportera sig vidare? Not gonna happen.

15:00 skådisarna börjar bli rastlösa. Jag får ett samtal från vår first unit att deras koner blivit snodda i natt så jag måste åka och hämta nya på ljud och bildmedia.

15:30 har nu varit på l o bmedia i 25 minuter, inga koner än så länge. Sen måste jag köra till Strandvägen med dom, sedan tillbaka till kontoret innan de ringer från second unit och säger att de vill ha ut skådisarna.

Ibland är det så himla dålig planering. Jag blir så irriterad. Blää! Jäkla stress.

Uppdatering: exakt samtidigt som jag får konerna ringer de och vill ha skådisarna. De får taxi och jag får köra koner. Sedan ringer de och säger att jag måste möta cateringen kl 17 vid st Eriksbron, men först måste jag till Kungsholmen och hämta walkietalkies hemma hos platschefen för de glömde han. STREESS

- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Södra Hamnvägen,Stockholm,Sverige

Now I'm a believer.

Den här blomman köpte jag på
Ikea förra söndagen. Den lever fortfarande, trots att den varit i min vård i över en vecka.

Herregud, stoppa pressarna, ett mirakel har skett!


orkidé, upplyst av rosa lampa.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Tegnérgatan,Stockholm,Sverige

Gunilla i Hollywoodfruar.

Ser på Hollywoodfruar. Jag har alltid tyckt att det är ett ganska trevligt och roligt program. I år gör det mig bara illamående.

Jag förstår inte hur de kan tycka det är okej att visa den där fruktansvärda Gunilla och hennes stackars dotter Erika. Jag vill nästan adoptera henne för att hon ska slippa sin mamma. "det är hon som sätter mest press på sig själv, hon är perfektionist." eh nej! Det är du som skjutsar din jättesjuka dotter till auditions, säger att det är bra att hon kräks och att det är Gud som gör att saker och ting sker. Det är du som säger att hon kommer vinna över alla för hon sjunger som en ängel, att hon har en gudagåva och sätter fruktansvärd press på henne.

Fy fan. Hon är värre än alla pageant queen-mammor jag sett (youtubea toddlera and tiaras). Men Maria montazami är fortfarande bra :) thank god.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Torsgränd,Stockholm,Sverige

måndag 26 september 2011

Trevliga personer = trevligt jobb.

En av skådisarna jag kör är så otroligt trevlig. Alltid glad, rolig och intresserad. Hon hoppar in i bilen och säger saker som "Jaha, berätta nu om hur det går med..." och något personligt jag berättat, typ om Arash eller något. Så himla roligt med personer som är genuint intresserade. Det är sånt som gör mitt jobb så himla roligt! Sen är ju inte jag som är den heller, jag frågar väl minst lika mycket :) Mest om hur de blev skådespelare, så otroligt intressant! 

Och detta är personen jag skrev om ovan. Jag skriver inte ut namn, för jag vill inte att de ska kunna googla sig själva och hitta hit ;)
Känd från Rederiet, Playa del sol, Gränsen, Saltön och Rallybrudar.

Värsta semestern ju.

Det är lite roligt att halva teamet varit upprörda för att jag skulle jobbat så mycket idag, så cheferna fick ge efter för deras påhopp. Jag jobbar alltså bara 10-22 idag :) skönt! I morgon blir det 14-02 tror jag. Gött.

Och innan kom chefen: "vi jobbar ju helg 15-16 okt, så din dubbelledighet kommer falla på måndagen och tisdagen när vi ändå är i studio.
Jag: "jaha, betyder det att jag får förlängt då alltså?"
Chefen: "ööööh, när går ditt kontrakt ut?"
Jag: "fredag."
Chefen: "ja, det borde det ju göra då..."

Haha, så stor koll... :) Fortfarande inte officiellt, men det känns ju så va? SKÖÖÖNT! visst klagar jag ibland men jag älskar faktiskt mitt jobb och är jättetacksam för det :)


- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Lidingövägen,Stockholm,Sverige

söndag 25 september 2011

Gustafsson 3 tr.

Idag har Gustafsson 3 tr premiär, serien jag praktiserade på i våras. Det ska bli väldigt spännande att se den på riktigt, jag har ju bara sett lösryckta delar här och där. Jag tror att den kommer vara väldigt rolig!

Idag alltså, på TV4 kl 20:00. Se den! :)


Gottfrid, Fredrik och Herman!



- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Medevigatan,Stockholm,Sverige

Bäbisfötter.

En bild från filmningen i fredags kväll. Jag kom körande och skulle köra till vår förra location, då ser jag ett filmteam vid vägen. "oj, är ännu ett filmteam här ute och filmar?" tänkte jag, innan jag såg sebbe, vår platschef och kom på att det var visst mitt filmteam... :) lyckat. Folk höll på att köra av vägen för de glodde så, fast det hade jag nog också gjort om jag inte jobbat med det själv...


Och jag har inte tränat på jättelänge, och idag var det på tiden! Tänkte att jag går ut hårt och går runt Kungsholmen, men det var visst längre än jag trodde. Dessutom var det värsta terrängen mellan km 5-6. Roligt dock! Nästan precis en mil blev det, den rundan kommer jag gå fler gånger!


Och nu ligger jag i min onepiece och ser på Pretty little liars säsong två, dricker kaffe och har fötterna i såna där japanska baby foot-påsar. Tydligen ska fötterna bli fantastiskt mjuka, det behövs! Inköpta på Ullared, hoppas de funkar nu. Kan redovisa resultatet om några veckor! :)


- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Medevigatan,Stockholm,Sverige

Twitter love.

Jag tycker att Twitter kan vara väldigt roligt. De flesta kändisar har ingen blogg, men väldigt många har twitter, speciellt de amerikanska. Och ja, man kan bli "verifierad" så att det är säkert att det verkligen är den personen som skriver. Sen har man 140 tecken på sig att komma med ett meddelande, som folk sedan kan re-tweeta (alltså skicka vidare, då står det RT innan) eller re-tweeta och svara på, då står det ett - innan det personen som re-tweetat skrivit. Inte alls krångligt. Hashtags ska jag inte ens gå in på #alldelesförjobbigtattförklara.

Här är en konversation som pågår i detta nu mellan några bandmedlemmar i Taylor Swifts band. Stackars Grant, blir utsatt för en konspiration :)





Mina favoriter på Twitter är annars Taylor Swift (självklart), Neil Patrick Harris och Ellen Degeneres


lördag 24 september 2011

Personer jag kanske känner.

Jamenjagdörnoglite.

Men nu ska jag snart ut och äta med några kompisar, pepplåt:

fredag 23 september 2011

Busy day.

Nu är jag nästan frisk. Idag höll jag på att bli sinnessjuk däremot. För att hinna med alla scener som måste filmas (annars blir det en väldigt konstig tv-serie om vi hoppar över massa scener :)) så har vi i tre dagar framöver och idag ett andra team som filmar parallellt med det vanliga teamet (aka First unit & Second unit). Därför har vi två uppsättningar av alla roller...förutom min typ. Detta innebär att jag får köra som en galning mellan de två teamen (det ena var på Kungsholmen, det andra typ i Hökarängen söder om Stockholm, och fiktionshuset i Värtahamnen) för att lämna skådisar, hämta skådisar, köpa saker och sitta i bilkö. Det sista är inte så väldigt trevligt en fredags eftermiddag när tre olika personer ringer om varandra och frågar vart fan du är. Öhm. "Jag sitter i bilkö, klockan är halv fyra en fredag och jag ska försöka köra ut ur stan, var är du själv tackar som frågar."

Så jag var lite stressad. Eller jätteüberstressad. Men det gick bra, fast jag fick ta en del skit för saker som inte är mitt fel. Bara att skaka av sig vilket jag blir allt bättre på. Jag gillar mitt jobb ändå. Och trots att jag är typ schemalagd att jobba 10-03:30 på måndag. Ain't gonna happen säger jag, senast kl 23 tänker jag gå ifrån jobbet. Absolut senast. Sen får vi väl se hur bra det går med det där.

Men nu är det helg, och jag ser fram emot att äntligen hinna se klart första säsongen av Pretty Little Liars. Vilket betyder att sen är det bara att ge sig på säsong 2... dagens i-landsproblem :)

Och Ezra och Aria i serien. Jag är helt kär. Så sjukt söta! 


onsdag 21 september 2011

'cause two can keep a secret if one of them is dead.

Jag är sjuk. Stannade hemma idag. Blöää. Så nu har jag redan hunnit se på första avsnittet av säsong 3 av glee. Bra!! Åh, jag älskar Glee.


Och så har jag ätit frukost: havregrynsgröt med kokosflingor och äppelmos. Åh, vad jag har saknat gröt! Och finncrisp med massa smör.

Nu ska jag ha Pretty little liars-maraton och vila bort sjukdomen. Imorgon ska jag nog kunna gå till jobbet igen!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Eastmansvägen,Stockholm,Sverige

tisdag 20 september 2011

Snyft och snörvel.

Jag äter halv-LCHF just nu. Jag försöker undvika kolhydrater, men ibland äter jag det. Som idag, jag var jättesugen på potatis- och purjolökssoppa så då gjorde jag det helt enkelt. Så himla gott! Har inte ätit potatis på jättelänge. Och finncrisp med ett tjockt lager bregott kan vara det godaste som finns. Skulle kunna leva på enbart det i princip.

Så jag äter lite det jag vill, fast inte socker. Det passar mig bäst just nu. Det är så himla jobbigt när vi jobbar natt och jag inte kan äta övertidsmackor eller lunchen/middagen som serveras, har ju inte så mycket valmöjligheter då. Jag mår bra ändå lyckligtvis, speciellt mentalt eftersom jag slipper så många förbud...

Annars mår jag ganska crap, har huvudvärk och är jätteförkyld. Blä, vad jobbigt. Men jättemånga är som sagt sjuka på produktionen just nu, hoppas jag slipper behöva vara ledig bara, så tråkigt.

Och de var så roliga idag på jobbet tyckte de, det hade inte skett några skandaler på mittfesten så det hittades på några, bland annat om mig. Haha, om mig och några pojkar på jobbet, jag spelade med så gott jag kunde samtidigt som jag dog av skratt inombords av att folk faktiskt trodde på att jag hånglat med fler än en person på festen. Ja, att jag ens skulle hånglat med en, jag har ju pojkvän :) haha. Roligt var det i alla fall...

Och vi hade filmmusiksquiz på kvällen också. Mitt lag vann och jag och Lisa blev så glada att vi sprang ner till kontoret och skulle laminera resultatet, men lamineringspappret var slut så vi nöjde oss med att sätta upp den på vår "wall of fame", där alla skådisarna som är med i serien sitter.
Ja, jag har blurrat ut dem, får nog inte visa för mycket...

Först var vi två lag, team awesome och team kickass, men sen gick vi ihop så då blev vi team awesome kickass. Och det lönade ju sig, full pott! :)

måndag 19 september 2011

it was the end of a decade, but the start of an age.

Varje dag när jag går till och från jobbet går jag förbi Journalisternas hus på Vasagatan. Idag när jag gick hem sneglade jag upp och tänkte på Jossan. Tänk när vi satt och valde kurser att läsa i USA och jag på lite måfå valde "video production" och hon valde en skoltidningskurs och vi båda fastnade totalt. Idag är hon utbildad journalist och jobbar på en tidning och jag har examen i bildproduktion och jobbar på SVT. 

Ibland är vägen mellan dröm och verklighet närmare än vad man tror, bara man vågar hoppas och chansa lite. Vad är det som säger att man inte kan göra exakt det man faktiskt vill göra? Allt går, bara man är villig att ta en risk. Det mesta man oroar sig för sker ändå aldrig. 



Gustafsson.

Det ska faktiskt bli väldigt roligt att se Gustafsson 3 tr, börjar på söndag kl 20!

Gustafsson%20den%20%C3%A4ldre%20f%C3%A5r%20bes%C3%B6k%20av%20hemtj%C3%A4nsten

Min nya lägenhet.

Nu vill jag visa lite fler bilder från min fina lägenhet. Okej, det är inte helt i ordning än, men här kommer en liten blick av rummet och badrummet. Sorry för den crappy kvalitén, dåligt ljus :(
Ny taklampa, golvlampa, överkast, bord, pallar och lyktor. Ja, det enda som inte är nytt är mattan som jag planerar att byta ut så fort jag hittar en passande :)

Äntligen en tv igen! Och nytt tv-bord, gardiner, blomma och ljus. Lampan passar ju äntligen in nu när jag täckt den röda väggen! :)

Lite utsikt där också. 

Okej, den där påsen med täcken borde jag flyttat, och kanske trasan i hyllan, men annars så! Hyllan är ny, likaså placeringen av kylskåpet i hallen. Äntligen kan jag öppna skåpsluckorna i köket! Jag älskar ansiktstyget, tycker det var supercoolt! Och lätt att byta ut om jag tröttnar.

Sängen, nya kuddar och gamla tavlor från Gekås (Ullared). Älskar Ullared, tror dessa kostade typ 30-40 kr styck. 

Nytt matbord som går att göra dubbelt så stort, och nya pallar. Hur kan man ens tillverka sådana pallar för 39 kr styck? Bisarrt billigt. 

Och mina söta nya ugglor från Lagerhaus. Så himla gulliga!

En detalj i bokhyllan. Jag och mormor, dansare och ny lykta från Indiska som jag köpte idag.

Och här slänger jag in lite badrum mitt i allt. Hehe, ankorna och det rosa har jag klistrat dit idag. Söta!

Försökte få med mer av badrummet, men här syns lite av den rosa badrumsmattan också. Jag gick all in på tjejigheter i denna lägenheten. Bäst att passa på. 

Och tillbaks i vardagsrummet/sovrummet/enda rummet igen. Kuddarna, laptopbordet och filten/överkastet är alla från Ikea. (Åh, vill ha en mac...)

Nytt litet bord! 99 kr i Ullared. Glaset är även det nytt från Ikea, egentligen vinglas men jag dricker vatten i det. Köpte även nya tallrikar och djupa skålar, de visar jag en annan dag. 

Helgens bravader.

En helg som bestod av en fruktansvärt jobbig fredag där jag bar och släpade bord och stolar hela dagen. Helt genomsvettig gick jag på mittfest som var riktigt roligt och uppskattad, alla tyckte att jag fixat så fint. Roligt :) åkte hem vid elva ungefär, då vad jag dödstrött och dessutom satt mor och far hemma i min lägenhet och väntade på mig.


mysrummet inspirerat av tusen och en natt. Blev riktigt fint på kvällen. Ser ni den rosa hjärtkudden i hörnet? På den står "jag duger". Hundra poäng till den som kan nämna svt-serien som den är från. (jag lånade alla kuddarna från rekvisitaförrådet)

På lördagen var vi på teatern Djungelboken som var så himla bra! Väldigt modern (stureplans-apor sjöng lady gaga och sa "gör inte kaos med han" och "vem vare som skratta" istället för kasta. Riktigt bra!

Och i söndags körde vi ett maratonpass på Ikea. Jag handlade upp halva varuhuset men det var det värt för nu är det så fint hos mig! Ska ta ordentliga bilder sen, men här kommer ett smakprov:


hvita gillade verkligen inte att vi höll på så mycket på så litet utrymme. Ingenstans att rymma iväg.


den fruktansvärda röda väggen är nu täckt av vita gardiner och detta coola tyget. Visst blev det häftigt?


vi sov som packade sillar.


och detta tittar jag på just nu. Gigantisk kran har vi idag.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Gustafsborgsvägen,Stockholm,Sverige