måndag 28 februari 2011

Academy awards.

Oj jag är trött! Men oscarsgalefesten igår var rolig, trots att det var lite svårt att höra vad som sas ibland på tv. Vi var ju trots allt 14 personer i en etta... men skoj som sagt! Jag kom på delad andraplats i bettingen, jag som vann förra året! Goddamn! :) haha. King's speech som bästa film hade jag rätt på i alla fall, och alla skådespelarna. Även the social network som bästa manus och musik, sjukt bra! Anne hathaway var jättemysig tyckte jag, men james Franco som var värd också verkade jättehög. Pinsamt.


Fullt hus!


Arash och Mats vann filmmusiktävlingen. Svår! Vi skulle gissa rätt film på 38 låtar, men alla tre grupper hade 19 rätt! Vi fick ha två utslagstävlingar innan de vann.

Jag och Arash var hemma halv sju, då däckade jag på en sekund men halv tolv fick jag gå upp, bara att bege sig till skolan. Var där i några timmar sen hämtade vi ut massa grejer och åkte till Friskis. Idag har vi filmat två olika pass, imorgon ska vi dit igen. Folk är inte helt bekväma framför kameran, när i filmade dans fuego var rummet fullt, men precis framför oss var det ett stort tomrum haha. Jaja, det blev bra ändå.

Nu är jag jättetrött. Jääättetrött. Ska äta lite ostbågar, sen sova! Snark. God natt!



- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Åsgatan,Falun,Sverige

söndag 27 februari 2011

Charleston.

Igår var det Charlestonfest. Det var mycket roligt! Sen åt jag kebab. Gud vad gott, fast det var lite lätt kaos på Faluns enda nattöppna pizzeria. Nu är jag trött. Men det får jag inte vara, för i natt är det Oscarsgalan! Äntligen.



Jag hittade den sötaste ölflaskan på systemet, var tvungen att köpa den bara för det.


Nu: soffläge i onepiece med leverpastejmacka och mannen som talar med hundar. Skönt.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Vasagatan,Falun,Sverige

lördag 26 februari 2011

SNL.

Jag och Arash såg på Top Gear innan och åt lunch. När det var slut orkade vi inte resa på oss så vi började titta på Saturday Night Live som gick efteråt. Vi har aldrig någonsin sett på det programmet ihop innan. Inledningssketch, sedan introt och, hold on, dagens värd: Taylor Swift.

Ibland känns livet väldigt konstigt. Hur stora är oddsen?

fredag 25 februari 2011

Som ett barn.

Innan ringde jag min syster för att stolt berätta att jag för första gången lyckats måla på flytande eyeliner fint. Ja, de flesta experimenterar med smink när de är typ 13-14 år, jag gör det när jag är nästan 25. Men fint blev det! Haha...

torsdag 24 februari 2011

Oscarsvecka.

Jag och Arash har oscarsvecka. Vi har sett true Grit, the king's speech, the fighter, blue valentine och the kids are all right. The king's speech var helt briljant, fantastiskt skådespeleri, regi och foto. The kids are all right var också bra, intressant story med två lesbiska mammor med vuxna barn som söker upp donatorn. The fighter var sådär, men jag saknade lite kemi. Blue valentine var stark, men fruktansvärt deprimerande. True Grit var som sagt fantastisk.

Nu ska vi bara se om black swan, och jag vill se om the social network också innan jag kan placera my bets inför oscarsgalan. Det kommer bli en tuff kamp i år, många starka filmer!

Annat: jag har fått låna en klänning till charleston-festen på lördag, idag åt jag fantastisk sushi med massa wasabi, härlig hetta, och nu är det helg och CSN. Häääärligt!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Vasagatan,Falun,Sverige

onsdag 23 februari 2011

T-sweezy.



Snart är det dags!! Längtar. Vi åker från Falun kl 05:30 på onsdagen, är framme i Oslo vid halv tre, sedan är konserten vid 19:30. Klockan 07:25 dagen efter går tåget tillbaks till Falun haha. Aja, så är det. Blixtvisit i Oslo, men det ska bli så skoj! Vi bor jättefint och får frukost på tåget dit och på hotellet dagen efter. ÅÅåååååhh, LÄNGTAR!! :D Jag har drömt om denna konserten hur länge som helst nu. Om två veckor är det äntligen dags.

Vill också åka till Englaaaand!

Idag kom de och hämtade hyllan istället, fick förhinder igår. Paret som köpt den var döva, intressant. Nu förstår jag varför hon bara smsat mig. Svårt att veta hur man ska uppföra sig när den andra parten inte hör vad man säger, jag har aldrig varit med om det tidigare. Allt gick bra i alla fall, de fick hyllan och jag fick pengar. Dessutom jobbade hon på SVT (hon hade SVT-jacka), de sänder ju teckenspråksnyheter och sådant här från Falun.

Vi pitchade idag i skolan, gick mycket bra! Fick bra feedback både på reklamfilmen och på vår pitch. De bedömde oss på hur vi uppfört oss direkt efter, det var intressant, men de sa att vi kändes avslappnade, väl förberedda och att vi fick med de i panelen i samtalet vilket var bra. Så på måndag kör vi igång och börjar filma, det ska bli roligt! Denna filmen kan bli så himla bra verkligen!

En kille i klassen är i Liverpool nu för sitt projekt. Så sjukt coolt!! De ska göra en reklamfilm om Liverpool FC typ, så han har fått biljetten till en fotbollsmatch betald, halva klassen är avundsjuka på den resan. Mm, själva ska vi ta oss 500 meter bort till Friskis... exotiskt. :)

tisdag 22 februari 2011

Happier.

Idag satte jag ut en hylla på blocket, 1 timma senare var den såld och de kommer och hämtar den om en timme. Mycket bra! Det var en Expedit från IKEA, mycket bra hylla som jag hade som rumsavdelare i min gamla lägenhet men här fick den inte plats, så den har stått i källaren i ett halvår. Ska bli skönt att bli av med den! Måste sätta ut lite mer grejer på blocket också. Flytt om 6 veckor, tiden går fort. Preliminärbokade ett hyr-här-lämna-där-släp idag också, och mamma är lite orolig över att jag inte ska få plats med allt. Det löser sig, annars får jag skänka en massa! Bara jag får ha kvar min säng, kläder, lite porslin och mina filmer så är jag nöjd. :)

Igår sökte jag sommarjobb förresten. Eller det var inte utannonserat, men jag sökte ändå. Lotta på Liseberg. Kan inte skada att vara lite framåt. Idag är jag lite mer positiv, det kommer lösa sig! Det kanske tar lite tid, men så småningom kommer även mitt break. Jag var ute och gick en lång promenad innan, skönt, sen köpte jag nya svarta jeans (mindre!!) och ett fint linne och tittade på alla de fina nya conversen i somriga pastellfärger. Det finns faktiskt något som heter att köpa lycka, jag tror på det... ;)

Dessa conversen skulle jag vilja ha! Födelsedagspresent kanske? ;) Strl 39,5...

Nej, nu ska vi ner i källaren och gräva fram hyllan och sen ska jag öva lite på pitchen vi ska hålla imorgon. Sälja in reklamen för en pitchpanel, spännande!

måndag 21 februari 2011

The fighter.

Såhär roligt är det att se på film med Arash. Tydligen är han skolan go-to-guy när det gäller teknik nu för tiden och alla ringer och frågar om allt. Hela tiden. Good for him, bad for me. Men ja, vi har tvättat idag, duktigt.



Location:Bergmästaregatan,Falun,Sverige

Arg.

Jag är så arg. Hela tiden. Jag har hamnat i någon ond cirkel. Det började med den hemska tågresan förra måndagen, sedan har har jag inte kunnat ta mig ur det. Jag har konstant spänningshuvudvärk, jag som nästan aldrig har ont i huvudet. Jag är på dåligt humör, är lättirriterad och arg. Det är skitjobbigt, jag vill inte vara arg; det passar inte mig, men jag är fast.

Det är nog för mycket nu. Alla börjar höra från praktikplatserna, jag har inte hört något alls. Jag är nervös när det kommer till lägenhet, sommarjobb och hela framtiden. Jag som alltid varit så himla positiv när det kommer till framtiden är nu negativ helt plötsligt! Åååhh. Jag är så dum. Jag behöver nog ta mig ett snack med jossan, hon brukar alltid kunna peppa mig.

Men jag kommer nog ur min svacka snart, om inte för min egen skull så för Arash, stackarn får ju ta all min irritation trots att han inte gjort något. Men så är det ibland, även om man inte vill. Nu får jag ta och skärpa mig och rycka upp mig, det håller inte!

En positiv sak dock: imorse satt mina svarta jeans löst. -4,5 kg sedan juldagen börjar visa sig. Heja mig!

Location:Promenaden,Falun,Sverige

True Grit. Truly good.

Igår var jag och Arash på bio och såg True Grit. Den var bra. Riktigt bra. Lagom lång också, till skillnad från alla 2,5-3timmarsfilmer som görs nuförtiden. Tjejen som spelar den kvinnliga huvudrollen (men konstigt nog blivit nominerad till bästa kvinnliga biroll på Oscarsgalan) är bara 14 år. Hon spelar 14 i filmen också, men vi tänkte att hon måste ju vara äldre, 14 kan hon ju inte va! Men jo, 1996. Sjukt.

Sen när vi kom hem frågade jag Arash hur många Oscarsnomineringar den har. Har den några? frågade han och båda hade mobilerna framme och började slå. 10 nomineringar. Nä, men det är ju inte så många. Bästa film, manus, regi, filmning, musik, ljud, manliga huvudroll, kvinnliga biroll, art direction, kostym... imponerande. De där Coenbröderna kan göra film.

lördag 19 februari 2011

Pigmentlös.

Säga vad man vill om mitt tillstånd (feberfri!!), men ska verkligen det skilja så mycket mellan armen och handen? Och nej, jag frös inte eller mådde konstigt. Andra handen ser precis likadan ut. Har man bara mindre pigment där eller?


- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Vasagatan,Falun,Sverige

Lördag.

Usch vilken natt jag haft. Arash gick ut igår, helt okej eftersom jag ändå skulle sova då och de skulle ha wrap-party för förra veckans inspelning. En liten stund efter det började jag må illa och helt plötsligt kom hela middagen upp. Himla trevligt. Usch. Tog en panodil och gick och la mig, frös så jag skakade. Vaknade en timme senare och var lite varm, så jag tog av min one piece och raggsockarna och somnade om. En timme senare vaknade jag av att hela sängen var genomblöt av svett. Staplade ut till badrummet och hittade en handduk att lägga under mig, men täcket var ju också alldeles blöt, jag hatar att febersvettas. Däckade igen och vaknade av att Arash kröp över till min säng (jag sov i hans eftersom den står längst ut) och sedan har jag vaknat stup i kvarten hela natten.

Vaknade vi nio, åt lite jordgubbskräm som jag levt på de senaste dagarna och nu ser jag på grammygalan från USA. Cee lo och Gwyneth Paltrow sjöng ihop, sjukt bra! Är helt utmattad idag, men febern är i alla fall lägre, bara 37.5 så nästan inget alls. Skönt. Hoppas den sjunker mer istället för ty höjas, jag vill bli frisk!


Dagens Cecilia: blek som få, hår som jag inte kommer ihåg när det tvättades senast och den älskade one piecen. Gigantisk bäbis, världens skönaste. Vatten i mängder och grammygalan, helt okej ändå.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Vasagatan,Falun,Sverige

fredag 18 februari 2011

Döding.

Jag mår dåligt fortfarande. Jobbigt. Lite hungrig idag dock, det är bra! Men titta på min hand här under. Jag till vänster, är alldeles grå! Tvingade Arash att jämföra, sen skrattade jag åt min hudfärg en lång stund. Lättroad är jag i alla fall!





- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Vasagatan,Falun,Sverige

torsdag 17 februari 2011

Hvitisen.

Saknar denna lilla sötnosen! Gosevovven.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Vasagatan,Falun,Sverige

Lite bättre.

Jag sov lite innan och tog en panodil, så nu är jag varm. Febern sjunker nog. Ligger i sängen och ser på tv och Arash sitter i vardagsrummet och spelar tvspel. Perfekt med två tvapparater, trots att vi inte har någon dörr mellan så det är lite jobbigt att höra hans ljud :) åt lite hallonkräm innan, Arash blir så upprörd när jag inte vill äta. Nästan mer synd om honom än mig haha. Om jag inte mår bättre imorgon ska jag ringa vårdcentralen och höra, men om jag skulle orka ta mig dit vet jag ändå inte... Vi får se helt enkelt! Känns ju lite konstigt att jag haft feber fyra gånger sedan nyår, jag borde nog kolla upp det.

Idag hade vi en jättebra föreläsare, Melker Becker. Han har gjort rundgång och pang pang på svt bland annat. Riktigt rolig och inspirerande, synd bara att jag knappt orkade lyssna efter lunch. Han pratade om personliga varumärken och sådant, och visade en ny serie de ville göra. Verkade superbra! Hoppas den blir gjord. Men bra föreläsning, nu är det helg lyckligtvis. Jag ska sova! :) och skriva... Och förhoppningsvis blir jag tillräckligt frisk för att jag och arashen ska se True Grit på bio, den verkar nice!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Vasagatan,Falun,Sverige

Uppåt.

Ajaj.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Promenaden,Falun,Sverige

Fucking fever.

38.3, jag skämtar inte. Något är seriöst fel på mig.

Men jag ligger nerbäddad i sängen i min onepiece och spelar spel. Synd bara att jag ska skriva ca 17 sidor skolarbete till på måndag. Heja mig.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Vasagatan,Falun,Sverige

onsdag 16 februari 2011

One Piece.

Titta vad jag fått! Och Arash är nöjd, IFK Göteborgs färger... Superbekväm, jag kommer leva i den!
Från: bigbaby.no

måndag 14 februari 2011

Hata tåg.

Wow vad förbannad jag är. Jag hatar sj. X2000 var försenat som alltid, och jag missade min anslutning i Katrineholm, som alltid, och fick vänta en timme. På detta tåget står elementen på för fullt så jag håller på att brinna upp (min jacka också), vi står still och den enda toaletten är avstängd. Graaargh!

Som sagt, förbannad. Jävla skitföretag. Jag älskar Swebus.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Norra Klintvägen,Västerås,Sverige

Busy weekend.

Vilken härlig helg jag har haft! Först överraskningen i fredags, och sen i lördags var jag med när mamma, Viktor och Emil var på familjegympa på Friskis. Sötnosarna. Önskar nästan att jag haft träningskläder, det var jätteroligt! På eftermiddagen var det stort släktkalas för Sandra, vi åt smörgåstårta och lekte med alla barnen. Två bäbisar och tre lite större barn, annat än för några år sedan.

På kvällen såg vi på melodifestivalen. I söndags var vi och tittade på när Frida tävlade i konståkning, så himla duktig! Hon vann såklart. Roligt att se hur om utvecklas och blir bättre och bättre. Och idag var jag uppe klockan sju och ringde tandläkaren, de ringde upp halv åtta och tio över åtta var jag där. De lagade med plast precis som sist, och försäkringen täckte det. Hallelujah! Dock bas till jag fyller 25, så om jag ska göra en permanent lösning med porslinskrona måste det påbörjas innan dess. Oh lord... Annars får jag betala det själv den dagen det blir aktuellt. Inte så sugen på det. Tur att jag inte hunnit fylla år än dock. Men för tillfället är min tand hel och fin, och jag kan tugga och dricka igen. Good times.

Nu går tåget snart, försenat sin alltid, men jag har lång tid över i gbg så det är lugnt. Snart är jag i falun igen! :)


- Posted using BlogPress from my iPhone


Location:Laholmsvägen,Halmstad,Sverige

lördag 12 februari 2011

Hemligheter.

Haha, vad jag har lurats! Jag har inte varit på någon filminspelning eller ens sett hur mycket snö det kom i Falun igår, för i torsdags hoppade jag på bussen och åkte i tio timmar till Halmstad! Jag skulle bara försöka lura min syster att jag inte skulle komma, så jag överraskade henne igår dagen innan hennes födelsedag.

Vi var fyra stycken, men hon visste bara att en skulle komma. Först gick hon upp till lägenheten, någon minut senare nästa kompis och någon minut senare jag. Oj, vad överraskad hon blev, det var riktigt roligt! :)

Sen tog vi en drink på Svea innan vi åt på Harrys och drack massa fler drinkar och sen gick vi och dansade på Bond. Riktigt roligt! Förutom min tand då. När jag var 13 trillade jag när jag åkte inlines och slog av halva min framtand och fick laga den. I somras hos tandläkaren sa han att såna lagningar brukar hålla max 5 år, min har hållt i 11. Den har känts lite porös på sista tiden, och igår när vi åt så kände jag helt plötsligt att den kändes väldigt vass. Fuck. En bit längst ner har trillat av, så tanden är helt krokig och det isar lite. Så nu blir det till att hoppas att jag kan få en akuttid hos min tandläkare på måndag innan tåget går. På sätt och vis är det ju tur att jag var här om den nu ändå skulle gå sönder...men förbannat trist är det likväl.

Men nu har jag sovit i ca 5-6 timmar, mina två galna brorsöner lever rövare i vardagsrummet och jag ska masa mig upp. Sen i eftermiddag är det kalas, min fina syster är stora damen! 30 år :) grattis!!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Kringelängsvägen,Halmstad,Sverige

fredag 11 februari 2011

Snö?

Det går nog inte att cykla ändå...


- Posted using BlogPress from my iPhone

Sol i sinne.

Det har kommit en hel del snö under natten, men nu är det sooool! Härliga underbara solen! Ni kan ju ha så skoj med snöfallet i södra Sverige, hehe. :)


- Posted using BlogPress from my iPhone

So. Much. Snow.

Goddamn med snö. Var nästan insnöad när vi skulle till skolan imorse, tur att man inte ska åka någonstans idag! Just nu är det ekonomi i skolan. Ett himla tjat om siffror skulle jag kalla det och ännu en gång är jag lycklig över att jag aldrig fått för mig att bli ekonom.

Om en timme är föreläsningen över, då blir det inspelning igen! Det är min helg det. Och imorgon fyller min fina syster jämnt, synd att Falun ligger så vansinnigt avsides :( jag är där i tankarna i alla fall. Världens bästa syster!

- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 10 februari 2011

T-party.

Jag står inför ett jobbigt dilemma. Igår hade Taylor turnepremiär i Singapore. Bilder ligger uppe, förmodligen set list också och sådant.

Aahhh. Jag vill titta, jag vill se kläder, scen, exakt vilka låtar hon kör och i vilken ordning, om hon har t-partys och om hon går runt bakom läktarna under konserten så fans som vet om det kan springa ut och säga hej som hon brukar. Men samtidigt vill jag bli överraskad. Jag vill bli förvånad över varje låt, och inte veta varje steg i förväg. Åh.

Jag ska nog bara försöka lista ut om hon har t-partys i år också. På förra turnén gick hennes folk runt under konserten, och när de såg personer som verkade tycka det var extra bra fick de ett armband som inträdesbiljett. Efter konserten fick de komma till ett rum med pizza, läsk och massa sköna soffor, och sen kom Taylor dit och pratade med alla, tog kort och skrev autografer, och ibland körde hon någon låt akustiskt. So. Damn. Cool. Vem gör något sånt?! Så jag ska snoka lite, men försöka hålla mig borta från det mesta skvallret :) åh, vad jag längtar! Jag är som en tioåring som ska på sin första konsert.

- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 9 februari 2011

Bara massa matte.

Projektekonomi skulle vara roligt trodde jag. Det var det verkligen inte. Snark. Varför kan de inte berätta för oss hur sjutton vi ska göra en budget utan att vara så omständliga. Vi ska inte bli ekonomer, vi ska bara göra en budget. Tack.

Imorgon ska jag hjälpa till på filminspelning, fullt upp hela dagen! Och på fredag är det del två av ekonomiföreläsningen. Hoppas det blir mer hands on då, och sen är det filminspelning på eftermiddagen igen. Fun fun!

Åh, förresten, vi provfilmade med systemkamerorna idag, och herregud vad snyggt det blev! Äntligen! Detta kommer bli riktigt bra, känns skönt.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Trotzgatan,,Sverige

tisdag 8 februari 2011

Döende flickvän.

Ingen feber idag, vilket är skönt då den steg till över 38 igårkväll igen. Blää. Men idag är jag frisk. Jag ska dock inte röra mig mer än nödvändigt, jag ska bara vara hemma och jobba på skolarbete tänkte jag. Moms och sånt skoj. Varje vecka ska vi lämna in synteser, vilket är sammanfattningar på veckans föreläsning, där vi måste hänvisa till teori och säga hur vi kan använda det i vårt egna projekt. Ååh, jag längtar efter att få skriva om gårdagens förläsning. Jag ska såga honom vid fotknölarna.

Men på tal om feber, jag var tydligen jättejobbig i natt. Stackars Arash. Jag kommer ihåg att jag drömde som jag alltid gör när jag har feber, i cirklar som aldrig tar slut och det gör mig alltid panikslagen, jag har drömt exakt samma feberdrömmar så länge jag kan komma ihåg. Men i natt hade jag tydligen legat och stönat hela tiden, som om jag hade jätteont och skulle dö när som helst. Han väckte mig vid kvart över fyra och var jätteorolig, men det var nog det som behövdes för sen drömde jag inget mer konstigt på hela natten :) dock blev jag så pigg då att jag funderade på att gå upp och äta frukost, men sen kom jag på att 4:30 är kanske lite väl tidigt. Speciellt eftersom jag sen somnade om till halv elva...

måndag 7 februari 2011

Temple Grandin.

Tidigare ikväll gick det en film på Canal plus som jag hört mycket om som heter Temple Grandin. Huvudrollen spelas av Claire Danes som bland annat vunnit en golden globe och screen actors award för rollen. Helt fantastisk, det är en true story om Temple Grandin som är en autistisk kvinna, har jättesvårt för människor, men kan läsa en ko på en sekund och har en doktorsexamen. Jättebra film, förhoppningsvis går den på svt snart.

När Claire vann sin golden globe var den riktiga Temple där, och hon blev så glad över vinsten att till och med jag började gråta. Hon har kämpat massa för att folk ska förstå autistiska personer, och filmen är jättefin. Hälften av alla slakteri i USA använder hennes design för att kossorna ska få ett värdigare liv. Fint.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Trotzgatan,,Sverige

Nää, men så slösar man bort tre timmar av sitt liv.

Jag borde inte gått till skolan idag. Det var seriöst den mest onödiga föreläsningen någonsin, osammanhängande, irrelevant och förbannat tråkig. Jag blev argare och argare, till slut var det nära att jag ställde mig upp i slutet när han undrade om vi hade frågor och frågade vad fan han snackat om i tre timmar. Jag var ganska upprörd. Föreläsningen skulle handla om kultur och ekonomi och han visade någon himla musikvideo han gjort med sitt band på 80-talet (Trance Dance, bra namn!) och sitt cv? What?

Men lite bra saker har hänt idag. Brevbäraren kom med nya vinyler i morse, Taylor Swift och Johnny Cash. Åh, vad fint det är med vinyler. Och när vi skulle gå till skolan (kändes som mission impossible) hann vi bara gå ca 30 meter, sen tutade någon på oss och där bredvid satt Sebbe i en bil och skulle köra till skolan. Vilken lycka! Speciellt sen när vi skulle hem, jag var och är helt utmattad. 37,5 i kroppstemperatur vilket är okej, men inte helt bra. Imorgon kan jag vila. På onsdag kör vi igen, sen vila torsdag och sen föreläsning på fredag. Får hoppas de andra föreläsningarna är bättre och med andra föreläsare, annars kommer jag bli riktigt förbannad. Haha, jag borde lära mig att lugna ner mig...

Fin vinyl! Så mycket finare än cdskivor, och låter så mycket bättre! I'm hooked. Bara en månad kvar till konserten i Oslo nu.

Irans gröna sommar.

Har jag nämnt hur mycket jag älskar svt? I do. Helhjärtat. Igår på Dokument utifrån visade de en iransk dokumentär om valfusket och revolutionen i Iran 2009. När folket började undra vart deras röst försvann i valet, gick milisen helt kallblodigt ut och sköt ihjäl hur många som helst, misshandlade den som vågade protestera och kasta hundratals i fängelse. Jättebra dokumentär, jätteintressant! Den finns på svt play, under dokument utifrån.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Åsgatan,Falu,Sverige

Jag vann!

37.3! Ha, ta det feber! Tro ute att du kan vinna mot mig!

Ääh, himla tur faktiskt, jag måste verkligen gå till skolan denna veckan, vi ska prata ekonomi både måndag, onsdag och fredag, vilket jag absolut inte får missa för jag är ju ekonomiansvarig i gruppen. Ja, den enorma gruppen som består av mig och Arash. Vi jobbar bra ihop faktiskt, han är väldigt kreativ medan jag är väldigt praktisk. Dock blir jag arg ibland när han inte ser lösningar där jag ser dem, hehe. Stackars pojke...


- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Åsgatan,Falu,Sverige

söndag 6 februari 2011

Jag hatar livet.

Jag satt helt oskyldigt och skrev skoluppgift när jag fick ont i ryggen och var tvungen att lägga mig ner i sängen. Jag började få ont på huden och blev ofattbart trött. Sen frös jag.

38.1!! Nu är det någon som driver med mig, det här är ju helt jäkla osannolikt!! Jag har inte tid att bli sjuk igen!

Gaaaaaaahhhh!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Vasagatan,,Sverige

lördag 5 februari 2011

Books.

I dunno, men ibland känns det lite onödigt att vi har två uppsättningar av dessa böckerna. Det är ju inte så att vi kommer läsa "basic tv technology" samtidigt. Eller ja, någonsin igen.




Location:Åsgatan,Falu,Sverige

Super-Glee!

All new Glee efter Superbowl på söndag! Äntligen, jag hatar säsongsuppehåll!

This is how bored I am.

Höger- eller vänsterhänt: Höger
Humör just nu:
För tidigt, jag är ganska likgiltig. Men jag är ju inte arg, mer glad :)
Favoritgodis: djungelvrål
Är det nåt du absolut inte äter:
Pesto. Det är inte så gott.
Kläder just nu:
Mjukisbyxor och Hitta Nemotröja.
Musik just nu: Musiken från SAG-awards som går på tv.
Vad sa du senast: "Fem i tio." när Arash undrade vad klockan var när jag vaknade.
Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då: Jane Austen-epoken, jag gillar klänningarna.
Sommarplaner:
Förhoppningsvis jobba, men det får vi väl se.
Fisk eller badkruka: Fisk oftast. Fast om man jämför med pappa är jag nog badkruka.
Hur många kuddar sover du med:
1, fast jag har två, så den ena får Arash varje kväll.
Favoritväder: Sommarsol med en lätt bris.
Om du var fast på en öde ö, 3 saker att ta med: boken "How to survive stranded on an island", en yxa och en Arash.
Spelar du nåt instrument:
Nej.
Morgon- eller nattmänniska:
Brukade vara nattuggla, nu är jag inget. Jag är trött både morgon och kväll.
Sparare eller slösare: Önskar jag vore spara, men jag är slösa. Shopping är roligt!
Vem är viktigast för dig: Min familj, Arash och Hvita. Kan inte säga en.
Bästa film: Casablanca, Lost in translation, Den engelska patienten, Borta med vinden, Dagboken, Hitta Nemo, Lost and delirious. Som sagt, går inte att säga en.
Tror på liv på andra planeter:
Liv i form av bakterier kanske, inget annat.
Kommer du ihåg din första kärlek:
Ja
Älskar du henne/honom fortfarande:
Har du några homosexuella vänner: Ja
Tror du på mirakel: Det skulle jag nog inte säga, även om jag skulle önska
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid: Definitivt
Ser du dig själv som tolerant mot andra: Nej. Jag är otroligt lättirriterad, men jag brukar kunna låta bli att visa det i alla fall.
Ser du på kärleken som ett misstag: HAHA, nej!!
Hur många barn har du, vill du ha: Har inga, vill ha. Gärna om inte alltför länge, fast samtidigt om ett bra tag. Jag har mycket annat att göra först.
Bio eller promenad: Bio
Är du kittlig: Väldigt
Snarkar du? Nej, men jag skrattar tydligen i sömnen ganska ofta
Stjärntecken? Oxe
Rädd för insekter? Inte rädd, tycker bara de är äckliga
Äckligaste insekten: Spindel!
Största svaghet: Naiv och tror alltid att folk menar vad de säger
Det här är jag bra på: Jag är ganska omtänksam och jag har koll på grejer.
Bästa bok? Oj. Det vet jag inte, har läst så många. Senast läste jag "Ursäkta, men din själ dog nyss". Ganska häftig samhällskritisk roman om jakten på perfektion hos oss själva, med inslag av nazism och rasism från förr i tiden applicerat på ett samhälle i framtiden där man kan designa det perfekta barnet.
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja? Jag skulle vilja kunna bli osynlig när jag ville.
Vad vill du jobba som? Projektledare på tv.
Chips, morötter eller godis? Chips
Pizza eller hamburgare? Pizza
Skriver du dagbok? Nej, blogg.
Har du någon flickvän/pojkvän? Ja
Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? Var nånstans? Jag har sex tatueringar.
Stökigt eller välstädat? (ditt rum, hus, lägenhet m.m.) Alltid stökigt, fast jag tycker om städat. Så tråkigt bara!
Gungar du på stolen? Ibland, fast jag drar alltid upp benen under mig, då blir det svårt.
Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump? Nej, inte en chans!
Vilken hand håller du gaffeln i? Vänster
Hur är din drömtjej/kille? Tydligen lika lång som mig, iranier och väldigt söt.
Hur många syskon har du? Två stycken
Vad är du mest rädd för? Spindlar, att andra ska dö och luftgropar.
Är du rädd för blod? Nej
Saltar du på maten? Beror på hur salt den redan är. Örtsalt! Mmm.
Gillar du att sjunga? Ensam kanske, men jag gör det inte så ofta.
Vilket gymnasieprogram går/gick du och varför? Media, för det var det enda som verkade kul. Det var kul också, så det var ju bra.
Anser du att du är stark? Inte det minsta.
Brukar du sola?
Ja, fast jag bränner mig så lätt.
Vad gör du om du får hicka? Hickar
Röker du? Uäääääääh
Snusar du? Snusläpp? Vidrigt
Kaffe, te eller inget? Te
Har du en besatthet?
Glee, Taylor Swift och one pieces.

Dilemma.

Jag vill jättejättegärna se Trassel på bio. Den verkar hur rolig som helst. Dock bor vi i världens minsta stad, och filmen visas bara på svenska. Arash totalvägrar att se Disneyfilmer som är dubbade och jag håller väl lite med. Vad gör man? Åh, livet är allt bra jobbigt ibland. :) längtar till Göteborg! Aldrig mer ska vi ha detta enorma problem!


- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 4 februari 2011

10 onödiga fakta.

1. Jag skulle kunna leva på lättsaltade potatischips.

2. Mina favoritprogram just nu är brittiska "location, location, location" och "en plats på landet". 8:an och 9:an kan leverera!

3. Jag älskar alla filmer med en bra kärlekshistoria. Ser inte riktigt poängen med filmer utan en, det är nog därför som Casino royale är den enda Bondfilmen jag verkligen gillar.

4. Någon dag vill jag resa till Tokyo och bo på hotellet från Lost in translation.

5. Den enda musiken jag lyssnar på just nu är på vinyl. Det där knastret framkallar rysningar. På måndag kommer fler skivor, jippie!

6. Ibland blir jag besatt av mat och skulle kunna äta det varje dag i veckor. Tur att jag är sambo nu så jag inte kan göra så... :) eller?

7. Förr samlade jag nästan på pyjamasar, och det är det enda jag har på mig hemma. Just nu vill jag ha en one piece, de verkar så sjukt bekväma!

8. Jag gråter väldigt lätt, ikväll grät jag nästan till skavlan när en kille berättade om glada hudik-teatern. Överkänslig! Speciellt om jag blir glad eller upprörd lustigt nog.

9. Jag är störtkär i mina brorsöner. Har dem som bakgrundsbild på Iphonen, men de är ju bara så himla söta! Har miljoner bilder och filmer från när Emil var liten, ibland tar jag fram dem och sitter och asgarvar för mig själv. Sööööt!

10. När jag var liten ville jag bli filmskådespelare. Jag trodde att det var glamoröst. It's not. Dock fortfarande nästan det enda yrket inom film jag skulle vilja ha, förutom producent. Det andra är tråkigt! Tv är roligare.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Vasagatan,,Sverige

Nu ere fredagsmys!

Idag hade jag och Arash möte med Friskis i Falun. Gick superbra, de var jätteentusiastiska och positiva vilket var skönt. Vi behövde det. Så nu är det bara att börja planera! Vi testfilmade ju häromdagen och har klippt lite, det kan bli riktigt grymt. Dock ska vi sjukt nog förmodligen filma med digitala systemkameror istället för filmkameror, SÅ bra är de nya kamerorna! Ganska coolt.

En annan sak som tyngt oss under veckan lyfte lite idag. Vi filmade ju hela dagen i lördags, men i filöverföringen gick något fel och alla våra filer blinkar grönt med oregelbundna mellanrum. Vilken jäkla ångest vi fick, jäkla skit!! Dock har vi lyckats rädda lite, så det ska nog gå. Men hur många saker kan gå fel egentligen?! Åh.

I helgen ska vi planera och sen är det fullt upp igen. I nästa vecka har vi föreläsningar i projektekonomi och så ska jag hjälpa till med några andras projekt runt nästa helg. Skoj! Arash ska hjälpa till att filma och jag ska väl...ja, typ tapetsera. Alltid lika glamoröst med filminspelning ;)

I helgen: balansbudget, planering och städning. Kanske en öl också, det vore gott. Sen får vi se! :)


Arash klipper bullet time med Cecilia som lyfter en stång.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Vasagatan,,Sverige

torsdag 3 februari 2011

Alldeles för tidigt för något alls.

Vi börjar 8:30 idag. Alldeles för tidigt. Seriöst, både jag och Arash är helt utslagna. Kan bero på att vi var i skolan länge igår, sen kom hem och åt och bytte om och sedan lekte vi statister på kåren hela kvällen. Tröttsamt. Kom hem strax innan tolv, sen såg vi på skavlan lite innan jag däckade totalt. Ååh. Idag måste jag skriva viktiga mail och skicka iväg, och vi behöver seriöst städa. Uuuhh. Tråkdag.


Musikvideo på kåren.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Vasagatan,,Sverige

onsdag 2 februari 2011

Bullet time.

Varit i skolan i tolv timmar. Trött. Vi gjorde bullet time. Det var svårt, men blir nog bra om man ger det mycket tid i klippningen. Nu sova!


Många kameror riktade mot samma plats.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Vasagatan,,Sverige