torsdag 30 september 2010

Idol-Linnea.

Linnea Henriksson! Jääääklar vad grym hon var! Shit vad stolt jag är just nu över att känna henne. Hon kommer bli stoooor!

Nio månader.

Idag har jag och Arash varit ihop i nio månader! Vi räknar från nyårsafton 09/10. Fint! :)

Här var vi inte ihop. Detta är från en förfest i hans gamla lägenhet i höstas. Sööööt!

På båten mellan Barcelona och Rom, lagom slitna.

Detta är från i somras, vi står startklara att åka på bröllopsfest i Skåne. Fina.

Fotbollstokig.

Idag kommer jag nog inte se mycket av min pojkvän. FIFA 11 till Playstation 3 kom ut idag och landade precis i vår brevbärare. Jag får nog mata honom om han ska ha tid att äta frukost.


Igår hade vi redovisning, det gick bra. Lite att fixa, men det får bli till helgen. Idag ska vi vila. Sov nästan 11 timmar i natt, fortfarande dödstrött. Härligt... Fast igår kväll slog det över och jag blev jättepigg, satt och hoppade i soffan ett tag haha. Knäpp. Arash däremot sa knappt något på hela kvällen, stackars pojken var trött efter bara någon timme på sofforna i svarta havet i skolan. Det är inte lätt på vår utbildning alltid...


Som sagt, sov som en stock. Vaknade vid tio och somnade om direkt igen. Den här grejen är fantastisk!

Location:Promenaden,,Sverige

onsdag 29 september 2010

Allnighter nästan.

Jag har sovit mindre än tre timmar i natt. Kom hem klockan fem i morse. Då hade vi efter tolv timmars slit äntligen fått ut en dvd med hdkvalitet. Jag förstår inte hur skolan inte kan ha rätt brännare på alla datorer, utan bara på en som är inlåst. Det kan väl inte vara meningen att vi ska behöva ladda hem program olagligt till våra egna datorer?

Men nu är det redovisning! Bryr mig knappt om det går bra längre haha :)



Pizzaparty kl tre i natt. Healthy!

- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 28 september 2010

Filmskapande suger.

Ljudet går i en annan framerate än bilden. Imorgon kl 9 har vi redovisning. Det kommer bli en lång natt.



- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Stallgränd,,Sverige

söndag 26 september 2010

App review.

Jag tänkte visa några av mina favoritappar för iphone. Den översta heter sleep cycle. Jag får visa för några dagar tillbaka, jag har sovit så dåligt på de senaste dagarna att ni skulle bli oroliga haha. Den mäter hur jag sover. Sjukt cool!



Detta är min farsi-app! Där finns över två tusen ord under flera olika kategorier. Dels kan man se hur det stavas på persiska, dels med "vanliga" bokstäver, plus att man kan få det uppläst för sig. Man kan även spela in sig själv när man säger ordet och jämföra. Den är cool även fast Arash säger att de säger visa saker annorlunda...



Och självklart facebookappen. Behöver jag säga mer?



Och iBooks! Lite dåligt utbud, men alla gamla klassiker finns och dessutom helt gratis. Jag läser de tre musketörerna just nu, men gammaldags engelska är inte alltid det lättaste.



Precis som att läsa en riktig bok. Nåväl, kanske inte exakt likadant...



Och mina nya favvoapp, wordpress där jag kan blogga från mobilen och ladda upp bilder direkt. Smidigt som bara den :)



Dessutom har jag en massa spel, men de blir tråkiga så fort...

- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Promenaden,,Sverige

Filmuppdrag.

Jag låg i sängen till halv åtta igår kväll. Det var superskönt. På kvällen sedan gick jag och Arash på födelsedagsfest, det var roligt. De hade ett photobooth typ, så alla fick ta porträtt-, grupp- eller parfoton. Fint. Jag och Arash blev söta. :)

Och idag har vi varit runt i olika hus runtom i Falun och Borlänge och filmat. Det var skoj! Vi fick jobbet av en före detta lärare på skolan som nu arbetar på ett företag som heter Fiskarhedenvillan. Så vi filmade husen, människorna som var där på visning och gjorde lite intervjuer. Gick bra! Sedan till skolan och fixa in materialet i datorn. Arash stannade kvar och skulle hjälpa till med färgläggningen efteråt men jag gick hem. Det finns ingen poäng i att sitta fem personer och stirra på en dator, och dessutom tycker jag att jag lagt ner tillräckligt med timmar i det där rummet den senaste veckan. Så de så. Nu ska jag sätta mig i soffan och njuta av att göra absolut ingenting.

lördag 25 september 2010

Glee är avslappnande! Eller?

Har försökt sova ett tag nu, men det går inte mer nu :) så istället tittar jag på gamla avsnitt av Glee. Inte lika avkopplande men desto roligare. Har redan läst ut hela nya numret av Filter, sveriges bästa tidning alla kategorier. Det finns inte en artikel i hela tidningen som inte är intressant, trots att många människor är okända för mig eller att de handlar om till synes ointressanta saker. Sjukt bra är den! Om jag var journalist skulle den vara typ min drömtidning...

YouTube Video

- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Promenaden,,Sverige

Sjuk?

Oj vad jag inte mår bra idag. Jag är helt utmattad i hela kroppen, trots att jag struntade i en klasskompis födelsedagsfest igår och sov tidigt. Skickade iväg Arash ensam på festen, men han led nog inte så mycket :) Sedan sov jag vidare i morse när han gick till skolan och nu sitter jag här och har precis ätit lite. Är helt utmattad, har en sprängande huvudvärk, det känns lite som att jag har feber och skulle nog kunna sova hela dagen idag. Men jag ska en runda till stan ändå, lite luft är nog bra. Dessutom har en butik i stan rea på converse, mina vita håller på att falla isär så jag behöver definitivt ett par nya. Arash också, så jag ska köpa ett par till honom också.

Nu ska jag klä på mig, borsta tänderna och sedan promenera den långa vägen till stan. Ja, det tar ju faktiskt fyra hela minuter till huvudgatan... och så måste jag nog köpa en febertermometer, för hur fantastisk iPhonen än är så har den nog ingen feber-app. Trots att det finns en app för precis allt annat. Jag gillar min sleep cycle mest, den mäter hur mycket jag rör mig i sömnen och när jag vaknar finns en graf där jag kan se exakt när jag gick och la mig, när jag somnade, om jag vaknat under natten och sådan. Skitcoolt! Jag är så kär i min telefon...

fredag 24 september 2010

Idag har varit en rent ut sagt helvetisk dag. Vi har försökt klippa filmen, men blev avbrutna konstant. När vi väl var klara visade det sig att skolan snålat in och bara installerat en trialversion av klipprogrammet. Med det kom tydligen inte en jätteviktig sak, så vi fick slösa massa tid på en helt onödig sak. Segt! Till slut sa Arash åt mig att komma hem så fixar han och de andra det imorgon. Skönt!

Så imorgon är jag ledig. Thank god, annars skulle jag nog seriöst börja gråta. Trött!




Vår lärare stannade och hjälpte oss, men han kunde inte göra så mycket heller.

- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 23 september 2010

Pandan

Jag är så trött på allt just nu. Att vara i skolan dygnet runt, maten jag äter, mitt enorma sötsug och att inte få stilla det. Jag ger nog tyvärr upp snart, det är fan inte värt det. Tråkigt eftersom jag vet att det är bra för mig, men förbud funkar verkligen inte för mig. :(

Men titta vilken fin mössa min mamma stickat till mig!! Jag är en panda haha. Arash får helt enkelt finna sig i att jag kommer ha denna på mig hela vintern hihi. Fin tycker jag!!



- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 22 september 2010

Gleek

Det finns alldeles för få timmar på dygnet just nu. Upp 07:30, redigering av filmen från klockan 9 till ungefär 19-20 någongång, sen hem och vila lite med älsklingen innan det är dags att sova igen, innan det blir samma sak dagen efter. Vi har grovklippt hela skiten nu i alla fall, ca 15 minuters film. Intensivt arbete som inte blir lättare av att klipprogrammet crashar stup i kvarten. Men hittills har det gått bra. En vilodag hade inte varit fel snart dock, är lite avundsjuk på att resten av gruppen är lediga i väntan på att klippningen ska bli klar.

Fast igår började Glee igen. Lycka! De sjöng New York, Telephone och Billionaire i första avsnittet, jag har höga förhoppningar inför andra säsongen! Världens bästa tvserie.

måndag 20 september 2010

Filminspelning.

Nu kommer det bilder igen. Dessa har jag lånat av Martin i min grupp, han tar fina bilder. Det är från inspelningsdagarna.

Här står jag och tar på mig stövlar i köket i Brenäs.
Paul!
Mats leker med en pistol. Soft air gun.
Mats igen. Här vaktar han kokkaffet som han och Arash lagade i stugan över öppen eld. De var så sjukt nöjda.
Här har vi en sötnos som borstar tänderna.
Jag övervakar arbetet. Ser lite skeptisk ut va?
Arash fixar lamporna. Häftig bild!
Uppe vid hoppbackarna med utsikt över hela Falun. Mitt i natten.
Filminspelning mitt mellan backarna. Jag står och antecknar manusändringar som Arash och Sebbe gör.

Potatischips med tacodip.

Åh jääklar vad godissugen jag är. Och chipssugen. Lite pommes hade inte suttit fel heller, eller en fet hamburgare. Popcorn kanske? Sockervadd?

Ööhhh.

Nej då, hormoner som spökar? Aaaldrig. Jag hade kunnat äta en hel pepparkaksdeg ensam. När vågen dessutom stått helt still i två veckor trots att jag hållit min diet bra är sjukt deprimerande. Det är då jag vill ge upp, trots att jag vet att det är bra för mig... åh, vägval, alldeles för många sådana finns det.

söndag 19 september 2010

Bildkavalkad!

Här kommer lite bilder!
Utsikten från vår lägenhet. Mysig gård bor vi på!

Vi har några filmer. Några stycken bara.

Köket och köksbordet.

Köket. Visst har vi fint golv? Arashen valde det.


Arbetsplats.

El sängo giganto. 230 cm bred, lagom.

Bild från skolan. Ganska schysst skärpedjup för att vara en mobil :)

Bild från köket tagen med appen hipstamatic till iPhone. Sjukt nice, man kan byta lins, blixt och kamerarulle för att få bilden precis som man vill.

lördag 18 september 2010

Sa jag fem megapixlar?

Titta så söt min älskling är. Trots lite moppemustasch haha. Inför rollen i vår fick han inte raka sig... men titta så bra bild, tagen med min nyaste älskling. I ♥ apple.

iPhone 4.

Alltså, iPhonen. Herregud! Jag är kär.

Och iBooks! Jag kan ladda hem alla gamla klassiker på engelska & svenska gratis och läsa i min telefon. De står liksom i en bokhylla i min telefon. Helt fantastiskt. Och den är så snabb, och högupplöst! Och jag kan filma i HD och den har 5 megapixelkamera. Och jag har en app som mäter sömnen och väcker mig när jag sover som lättast på morgonen. Ja, kär var det ja. It's so pretty.

Världens jobbigaste dygn.

Ursäkta språket, men fy fan vad dåligt jag mår. Igår var en riktigt helvetesdag, den värsta under min tid på denna utbildningen. Men för att börja från början. I torsdags (eller? har ingen koll på dagarna) filmade från 14-00, alltså bara tio timmar. En helt normal arbetsdag för oss och vi var snabba och effektiva och allt gick bra. Sedan hem och sova.

Igår (fredag) fick jag ett brev om att min iPhone kommit, så jag skyndade iväg på morgonen (kl 12:30 haha) för att hämta den. Klockan 14 samlades hela gruppen och åkte några mil utanför Borlänge där vi skulle spela in en undervattensscen. Det gick bra, och sedan åkte vi och åt på Max i Borlänge. Deras low carb-meal var faktiskt över förväntan gott! Sedan direkt tillbaks till Falun och fortsätta filma. Vi filmade utomhus på återvinningscentral och när vi var klara där, runt 23, så åkte vi upp till hoppbackarna för att filma den allra sista scenen där. Det var kallt. Riktigt jäkla kallt. Och vid tre kanske började det regna. No, scratch that, det började snöa. Jag önskar att jag skämtade. Det är september. Det kom bara några flingor dock, som tur är. Jag stod där i tjocka strumpor, långkalsonger, jeans, överdragsbyxor, t-shirt, kofta, tjocktröja, jacka, regnjacka, två halsdukar, mössa och vantar och frös ändå halvt ihjäl. Vid fem ungefär var vi äntligen klara, då hade vi jobbat i 15 timmar.

Vi packar ihop alla lampor, kameragrejer och sådant på en släpvagn och ska köra därifrån med våra fyra bilar. Och vad händer? Jo, bilen som drar släpet orkar inte uppför de superbranta backarna utan får bara spinn på hjulen. Dessutom orkar inte handbromsen ens hålla både bilen och släpet. Precis vad man vill ska hända tjugo över fem en lördagmorgon. Så vi får backa ner och försöka igen, vilket inte går trots att vi alla försöker skjuta på. Skolan har dessutom hyrt en väldigt fin och väldigt ny volvo v70 till oss, som lätt skulle klara det där, men sjäääälvklart har den ingen såndär knopp där bak som jag tappat namnet på. Suck.

Så efter många om och men byter vi till en annan bil, en precis lika liten, men den får också spinn. Han som sitter i den vägrar dock acceptera det och voila, helt plötsligt är han uppe! Hallelujah! Så då kunde vi i en liten karavan åka tillbaks till skolan, plocka in alla grejer och börja tanka in materialet. Vid sextiden var jag och Arash på väg hem i volvon som vi tog över helgen, men där slutar inte prövningarna. Vi har inte tillräckligt med pengar till att betala parkeringen. Så vi åker till ett nattöppet Statoil där hon i kassan först vägrar växla, men när vi bönfaller henne går det äntligen. Hem, sova!

Och att jag dessutom sovit jättedåligt i natt gör ju inte saken bättre. Vaknade vid tolv med ont i hela kroppen och fruktansvärt uttorkad. Så det blir nog till att ligga i soffan och leka med min nya iPhone hela dagen. Imorgon börjar klippningen. Kan inte denna kursen bara vara slut snart?

torsdag 16 september 2010

Äkta Vara & Den hemliga kocken.

När jag åkte från Halmstad skickade mamma med mig böckerna Den hemliga kocken och Äkta vara för att att jag skulle läsa dom. Jag har precis avklarat den första nu och börjat på den andra och det är riktigt skrämmande läsning. Dessa böcker borde vara obligatorisk läsning i skolan! Han berättar om allt skit de stoppar i mat; hur de gör skinka, margarin, lättprodukter och så vidare. Lättprodukter kostar oftast mer för de verkar "hälsosamma", men de är sjukt mycket billigare att tillverka för då slipper de ju använda den riktiga råvaran utan kan istället lägga i all möjlig kemisk skit för att ge den en lägre fetthalt.

Och visste ni att enligt jättemånga studier så väger oftast de människor som äter äkta varor mindre än de som äter light, alltså äter fullfet mjölk, smör, fil, yoghurt (inte de söta!), grädde, creme fraiche och sådant. Skippa lightprodukter, eller läs i alla fall innehållsförteckningen nästa gång. Jämför med den riktiga varan. Alldeles för många E-nummer, stabiliseringsmedel, antioxidantmedel, förtjockningsmedel, smakförstärkare och aromämnen. Saker som allt mindre än äkta 40% vispgrädde innehåller, till exempel matlagningsgrädde, mellangrädde, mini-mat och liknande. Och margarin! Herregud. Det utvinns av olja, bensin och annat skit och färgas och behandlas med jättemånga ämnen för att det ska likna smör. Vilket det verkligen inte är. Ät bregott. Gör de ba.

Och bröd ska vi inte ens tala om! Herregud! Tur att jag lagar mitt eget och att Arash bara äter knäckebröd. Tänker man efter så är det ju helt ologiskt att ett vanligt bröd ska innehålla över 25 ingredienser när ett man bakar hemma innehåller max 5. Resten är skit. Uääh, blir illamående. Ett riktigt bröd ska väl inte kunna hålla i över två veckor va?

Arash kommer nog göra slut med mig haha. Han kommer bli tokig om jag ska börja vända och vrida på varenda etikett på Maxi för att egentligen se vad de stoppar i maten jag äter. Men det kan det väl vara värt? Forskning har till exempel visat att barn kan få ADHD och sådant av att mammorna äter mat med tillsatser i under graviditeten. Aspartam som finns i alla lightläsker och fun light bland annat kan ge cancer. So, äkta vara eller? Synd att inte Citygross ligger närmare...

onsdag 15 september 2010

Mmmmentrecote.

Dagens middag: entrecote med stuvad spenat och rödvinssås. Mmmmm. Har jag nämt hur mycket jag älskar nötkött? Riktigt gott blev det! Stuvad spenat gjorde jag på fryst hackad spenat (inga tillsatser), philadelphiaost och lite grädde.

Arash åt nästan samma, fast han gjorde stekt rödbeta och potatis till. Och vet ni vad? Jag saknade inte potatisen det minsta, blir nästan mättare utan eftersom blodsockret håller sig stabilt. Gött är det.

LCHF-oopsies

Här är mina oopsies! De blev ganska lyckade för att vara första gången, bara en som flöt ut. De blev helt okej, väldigt mjuka och fluffiga. Dock är ju bregott så hårt att bre på, så det blev rejäla klickar här och där för mackorna gick sönder om jag försökte bre.

Dock var de helt perfekta till eftermiddagsfikat! En oopsie med varma hallon, lite kanel och en stor klick vispgrädde på. Riktigt gott och väldigt lite kolhydrater, en oopsie innehåller bara 2% kolhydrater, grädde 3% och hallon lite mer men det är det enda bär & frukt jag unnar mig så då tycker jag att det är okej. Gott!

Mer baksaker.

Bakade nya kex idag! Åt en till frukost i morse och blev mer frälst, tycker de blev jättegoda så tyckte att det var lika bra att ha fler hemma. Dessutom går de så snabbt att göra. Och om jag bara får hem min iPhone 4 snart (väntat i snart 4 veckor nu) så blir det lite högre kvalité på bilderna också.

Tänk vad mycket roligare det blev att blogga när jag kunde skriva om mat istället för tråkiga saker som vardagshändelser. Nu ska jag baka oopsies också! Det är en sorts bröd som kom till genom ett misstag (därav oopsies) och används till mackor, rulltårta, pizza, hamburgare och en hel drös saker. Googla oopsies och det finns hur många användningsområden som helst! Skoj! Jag ska ha i lite kardemumma och kanel i mina, har läst att det blir gott. Återkommer!

tisdag 14 september 2010

Kebab!

Hemmagjord kebabsallad på västeråskebab, Rydbergs vita kebabsås, sallad, tomat, gurka och avokado. Sjukt gott! Arashens kebabbröd blev sådär, lite för tjockt och torrt. Oh well!

LCHF-kex.

Jag gjorde precis de där LCHF-kexen. De var helt okej! Verkligen en ersättning för vanligt bröd eller knäckebröd. Men de är väl inte världens mest smakrika, så då är det extra bra att vi LCHF:are ska äta mycket pålägg. Det är ju ändå det som är det godaste! Mums! Perfekta bröd/kex att ha med sig som mellanmål till skola eller jobb.

Ingredienser
30 g mandel
30 g linfrö
20 g sesamfrö
5 g fiberhusk
2 ägg
2 msk smält smör
Flingsalt

Kör fröna i mixern till mjöl. Blanda detta med ägg, smält smör och flingsalt. Klicka ut smeten med en matsked och platta ut så tunt det går.

Grädda i 150 grader ca 20 min, låt de torka i ugnen på eftervärme.


Se verkligen till att platta till, trots att degen blir typ som gröt. De flyter nämligen inte ut när de bakas. Goda med massa smör och ost! :)

17% protein
81% fett
2% kolhydrater

Degen till kebabbröden står och jäser nu och pannkakorna gjorde jag till frukost. De tog lååååång tid att grädda bara och blev lite svårvända. Aja, jag tyckte att de var goda i alla fall och Arash åt han med. Fast han är ju inte världens kräsnaste ;) sötgrisen.

Imorgon är vi också lediga! Vad ska man göra då...? Hmm, baka lite mer kanske? Jag är knäpp!

måndag 13 september 2010

Inspelningshelg.

I lördags morse klockan 07:00 var vi på skolan och packade ihop alla grejer (kamera, lampor osv) och åkte sedan till Brenäs utanför Insjön utanför Leksand. Där packade vi upp alla grejer och flyttade in i Gerdas familjs stuga. Eller stuga och stuga, den är större än hela vårt hus hemma i Halmstad. Jättemysig och ligger precis vid en stor insjö (Insjön) och massa berg och sånt. Den dagen spenderade vi utomhus med att filma. Mina kakor och muffins var mycket uppskattade kan jag berätta, energin var låg väldigt ofta. På natten sov vi alla över i stugan (jag och Arashen fick dubbelsängen höhö) och sedan började vi igen morgonen efter. Då visade det sig att HDMI-kabeln som går mellan kameran och monitorn var pajj så jag fick köra hela vägen till Falun (ca 40 min enkel väg på pyttesmå skogsvägar) för att hämta en ny sladd. Nice. Men sen gick resten av dagen bra och vi klarade av alla de scener vi behövde i princip, inklusive drunkningsscenen. Tyckte synd om skådespelarna, de frös så de skakade.

På söndagskvällen åkte vi hem, skönt. Idag var det en lightdag i skolan och imorgon tog vi ledigt. Allt material står och tankas in i skolan, det tar åtskilliga dagar. Helt sjukt! Det ska bli skönt, behöver en ledig dag efter denna helgen.

Här försöker vi få till en kameraåkning med en traktor. Gick mindre bra, men skoj hade vi. Eller ja, förutom när vi trodde att de skulle störta i marken med skolan sprillans nya svindyra RED-kamera.

Så imorgon på min lediga dag ska jag göra pannkakor, baka LCHF-kex och sen på kvällen ska vi äta hemmagjord kebab så jag ska försöka mig på att baka kebabbröd till Arash. Eller så får han göra det själv helt enkelt haha. Han får ju inte bli för bortskämd pojken.

fredag 10 september 2010

Muffinsen.

Muffinsen blev väldigt goda! De smakar matigt och gott, som omelett fast i muffinsform. Gott!

Fina blev de också.

Här är en bild på Arash kusin Sina. Han blev mördad i vår film. Det var svinkallt i lägenheten hela natten och han fick ligga såhär på golvet i flera timmar.

Denna klistergrej fick vi av syrran och sitter nu på vår köksvägg. Sjukt snygg!

Ikväll blir det tacogratäng! Hoppas den blir god!

LCHF-muffins.

Haha, detta börjar visst bli en renodlad LCHF-blogg. Men jag måste dela med mig av ett recept jag gör just nu, ägg- och baconmuffins som passar till frukost eller mellanmål.

Ägg och bacon muffins - 12st

  • 10 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 200 g riven ost
  • 2 pkt bacon
  • peppar
Jag har även i 1 krm bakpulver, 1 msk linfrön och 0,5 msk fiberhusk (finns hos hälsokosten). Jag gjorde även sex muffins med bacon och sex stycken med salami.

Blanda ägg, grädde och ost. Klipp baconet i små bitar och stek.

Blanda baconen med äggröran, peppra.

Häll sedan smeten i muffinsformar, jag använde en teflonform men rekommenderar att man har pappersformar i så slipper man att smeten fastnar.
In i ugnen i ca 175 grader i 20 minuter.


De står just nu inne och jobbar i ugnen, hoppas de blir goda! Har bara läst lovord på sajten jag hittade dom, blir de goda är de perfekta att ha med i matlådan till helgen. Det känns så konstigt att äta så mycket fet mat, men som det står överallt, samhället har ju försökt "fettskrämma" oss, det är därför det till en början känns konstigt. Själv mår jag superbra av att äta så här och kan just nu faktiskt inte se mig gå tillbaks till att äta lika mycket socker som jag gjorde innan någonsin. Fast visst, att inte få äta lite av smeten på chokladmuffinsen igår kändes konstigt, men samtidigt var jag inte så jättesugen. Härligt!

torsdag 9 september 2010

Blodtömd.

I morse var jag och lämnade blod. Det gick fint och förra gången hade jag haft 131 i blodvärde vilket är mycket bra. Nice. Lite jobbigt var det att inte kunna äta den sedvanliga ostklämman med apelsinjuice på blodcentralen efteråt för att återfå krafterna (de snor ju ändå en halvliter blod) men jag drack en kopp te och åt lite paranötter jag hade med mig, bara 7 g kolhydrater i dom. Sedan gick jag till skolan där jag började kallsvettas av att bara stå upp lite. Jäklar med krafter jag förlorar när jag lämnar blod. Efter skolan gick jag till maxi och på hemvägen höll jag på att svettas ihjäl för det var så ansträngande. Men nu mår jag bättre! Ska bara ta det lugnt idag ändå.

Annars håller jag just nu på att baka kolaspäckade chokladmuffins och snickerskakor till mitt filmcrew till helgen. De kan nog behöva lite energi för att orka! Själv får jag väl käka något annat spännande, till exempel en hel ruta 86% choklad. Mmmmums. Eller? :)

Förresten, när man lämnar blod här i Dalarna får man alltid en gåva och gissa vad som var det första jag fick syn på idag när jag kom in i rummet?

Lite lustigt, men väldigt smidigt! Bara att börja läsa! :)

onsdag 8 september 2010

Uppe med tuppen! Eller?

Sådärja! Uppe redan klockan 12 idag, inte illa. Vi filmade till ungefär fyra i natt, en hel timma före schemat. Men alla var piggare idag och vi filmade roligare bilder. Blod bland annat, det stänkte överallt (typ buttericksblod of course) och lite häftiga scener på en balkong. Det blir nog bra! Sjukt tråkigt att vara inspelningsledare/scripta dock, inte mycket att göra alls. Men i post-production blir det nog skojigare då även jag får jobba kreativt förhoppningsvis.

Så sova typ 5-12 är ju helt okej. Vi ska träffas och kolla på materialet och planera inför nästa inspelning till helgen vid tre. Skönt...I natt slipper vi vara uppe alltså. Nu ska jag äta frukost (kl 13:15), Arash sover fortfarande och mumlade precis fram om jag blir arg om jag får äta ensam. Haha, han är så söt. Såklart jag inte blir, jag njuter snarare av lite ensamtid! :)

Mat igår: kycklingfilé med kokt broccoli och rödvinssås till frukost/lunch/middag, sedan kl 02 ost- och korvrullar, a-fil med linfrön och två äppleplättar när de andra åt stadiga färdigrätter. Lite segt också att titta på när de andra åt kladdkaksballerina, men jag ska ju inte äta såhär för evigt. Dessutom är det mitt eget val, ingen idé att tycka synd om mig själv :)

tisdag 7 september 2010

Filminspelning.

God morgon!

Klockan är halv tre och jag har nyligen gått upp. Vi jobbade från tre igår eftermiddag till klockan sex på morgonen idag. Galet. Jag börjar ångra att jag redan börjat med min diet, det hade varit så mycket lättare att filma natt om jag också kunde äta en kexchoklad eller dricka en energidryck.

Det gick bra i natt tror jag, svårt att säga när man inte sett materialet. I natt kör vi igen, nu börjar vi klockan 18 och kör förmodligen till fem för att sedan packa ihop och köra tillbaks till skolan precis som igår. Den som tror att filminspelning är glamouröst - tänk om. Det är tung, jobbigt, det är mycket väntan och det är faktiskt ganska tråkigt också. Jag vill jobba med tv!

Igår var vi på en pizzeria och skulle äta middag. Jag valde en kebabsallad med sås. Det var förvånansvärt svårt att inte få ta en pizza eller kebabtallrik, men när jag väl åt salladen var den nästan lika god. Bra där!

måndag 6 september 2010

IKEA och filminspelning.

Igår var vi på IKEA. Jag, Arash, Mats och Gerda åkte till världens minsta lilla IKEA i Gävle. Vi hittade en hel del och åkte hem med en fylld bil. Dock borde vi köpt en till billy, eller en större för vi (jag) underskattade kraftigt hur många filmer vi egentligen har. Dock ska jag ta och rensa ut, vi har ju en hel del dubbletter nu när vi flyttat ihop, bland annat tre stycken Casablanca. När vi kommit hem gjorde Arash tomatsoppa efter ett recept av Jamie Oliver och så tittade vi på ett avsnitt av Band of Brothers. Superbra serie!

Idag är det första inspelningsdagen. Vi skulle sovit ut ordentligt eftersom vi ska filma hela natten, men klockan 10 ringde det på dörren och en man kom och skulle installera vårt internet (finally!). Ingen sovmorgon här alltså. Så snart bär det av till skolan för att hämta RED-kameran, ljus och allt annat sen blir det filminspelning hela natten. Spännande men utmattande! Det kommer blir skoj och förhoppningsvis går allt bra.

söndag 5 september 2010

Low Carb High Fat.

Jossan undrade vad man egentligen skulle äta när man utesluter kolhydrater och socker ur kosten, så här kommer ett urval av vad jag ätit den senaste veckan:

Frukost:
Ägg och bacon med lite grädde i, löskokta ägg, ostrullar med ost, skinka och smör, kesorullar med keso inrullat i skinka, fil med linfrön och till detta thé.

Lunch:
Köttfärsås med grädde i såsen och riven vitkål till, någon sorts kött (fläsk, lax, kyckling) med en stor grönsallad och en fet sås, kycklinggryta på kyckling, morötter, broccoli i en sås av grädde och creme fraiche.

Mellanmål:
Ostrullar, kesorullar, lite nötter, fil, bär och vispgrädde eller de där fantastiskt goda kesoplättarna jag gjorde igår. 2 ägg, 250 g keso med äpplesmak, 2 msk dinkelmjöl, 1 tsk kanel och 1 tsk kardemumma. Mixa ihop allt och klicka ut på bakplåtspapper. Grädda i ugn på 200 grader i ca 10 minuter, servera varma som kalla ihop med grädde. Mums! Lite lite kolhydrater, men så gott.

Middag:
Samma som lunch.

Jag har även ätit ute två gånger, det har gått väldigt bra! Bad bara om sallad istället för potatisen, gick hur fint som helst. Dock drack jag ett glas rödvin igår när jag och Arash åt på Hammars, oxfilé och vatten tycker inte jag går ihop...

Så efter en vecka nu kan jag konstatera 2,5 kg mindre på vågen. Gött är det. Hoppas det fortsätter så!

fredag 3 september 2010

Sooo, kamphundsförbud i Sverige också eller?

Igår blev jag lite upprörd. Hvita hade blivit attackerad av en jäkla kamphund häromdagen! Ahhh, varför har man såna hundar lösa?! Som tur är klarade sig min älsklingsgris någorlunda oskadd, men hade jag varit där hade jag struntat i allt vad "inte gå mellan två hundar" heter och sparkat bort den andra hunden. Hellre att den fått bita ihjäl mig än henne. Jag blir så arg!

Annars går allt bra. Pre-production till filmen är i princip klar, det känns skönt. Jag har köpt världens mest seriösa scriptapärm så jag är ordnad och duktig. Jag blev till och med ekonomiansvarig, hör och häpna! En kortfilmsbudget på hela 2000 kr, det är inte illa.

I övrigt: Rösta på Gerda i riksdagsvalet! Hon står som nr 13 på valblanketterna här i Dalarna, det är ganska coolt ändå. Fast skulle hon komma med skulle hon ju få hoppa av skolan och i och med att hon är vår manusförfattare och regissör skulle det kanske inte vara så lyckat. Förresten så ska Arash spela med i vår film. Han ska prata blattesvenska. Oh dear lord. Arash är ungefär så svensk man kan bli, detta ska bli intressant. Hmm.

onsdag 1 september 2010

Rasar.

Sådärja. Inga kolhydrater eller socker på fyra dagar, femte dagen idag. Har gått ner 2,5 kg sen i söndags. Det känns nästan lite väl mycket på så kort tid. Fyra dagar liksom. Men jag äter ju massa gött: feta såser och vispgrädde, ägg och bacon och sånt. Känns inte som en diet, det är mest bara bra ju! Jag förstår att det kallas "njutardieten".

Vi håller på med filmplanering för fullt, pre production. Det är skoj men jobbigt! Mycket att planera och fixa. Men sambolivet är härligt, inga konstigheter där :)