lördag 29 maj 2010

Saturday.

Äschen är och spelar in GosuTV i skolan (han är programledare och halvkändis i Starcraft-världen, googlar man hans namn nu kommer det upp massa "The host Arash bla bla bla" haha, jag är ihop med en kändis...). Hur som helst, under tiden roar jag mig med att städa, tvätta, börja packa lite smått och leta hostel på vår första destination: Amsterdam! Med vår budget blir det ju inte precis de finaste vandrarhemmen vi kan bo på, och dessutom blir det mycket "mixed dorms" men det gör inte så mycket. Bara det finns säkerhetsskåp och de ligger någorlunda centralt är jag nöjd!

Efter Amsterdam blir det London, sen Paris, Bordeaux, Barcelona, Franska rivieran, Italien (vart i Italien är fortfarande under diskussion - jag säger Rom, han säger norra delarna av landet) och till sist München på vägen tillbaks till Sverige.

Om en vecka blir det Halmstad. 4 dagar senare resa. Inte konstigt att skolan känns sjukt omotiverande just nu. Vill bara ha redovisning, sen är det Falukalaset där vi ska filma något som heter Dalatoppen, och sedan bort från Falun! Yay :)

fredag 28 maj 2010

Europe, here we come!!


Idag var vi äntligen och köpte våra interrailbiljetter! 3075 kr för obegränsat resande i hela Europa i 22 dagar från den 9:e juni. Goddamn vad skoj det ska bli! Nu är det liksom på riktigt. Jäklar vad jag längtar!

Hade vi nu bara kunnat få de där kamerorna från smartson för att testa under resan hade livet verkligen varit ultimat! Håll tummarna för oss!

tisdag 25 maj 2010

Testpilot!

smartson.se testar de allt möjligt, och just nu söker de testpiloter till Canon EOS 550D. Jag har anmält mig och Arash till detta, och då får man varsin kamera och i en månad ska man dokumentera och publicera bilderna man tar. Det hade ju varit helt perfekt, vi skulle ju kunna ta så sjukt snygga bilder med dessa kameror under vår tågluff i Europa i juni. Jag hoppas verkligen vi blir utvalda! Tänk att springa runt med en sådan kamera i Paris, London, Amsterdam, Barcelona och Rom... Vilken dröm! Dessutom kan man filma med den, hur perfekt är det? Senast idag sa jag till Arash att vi borde göra en dokumentär om vår resa, lite smidigare med en systemkamera än att låna någon från skolan att filma med.

Gå in här och kolla! Sjukt bra verkligen!

söndag 23 maj 2010

Rensning pågår.

Yes, jag "rensar" fortfarande. Mest kollar jag bara. Jag totalrensade dock precis bland mina gamla skivor där jag sparat filmer och annat på. Hittade en skiva märkt "alla bilder" som jag stoppade in i datorn. Där ligger alla bilder jag sparat fram till jag var 17-18. Sjukt roligt att kolla igenom verkligen!

Skolresa till Liseberg i åttan eller nian. Hannah och jag. Förstår inte alls var Arash säger, jag har inte blåa ögon. Nejdå.


Cecilia 15 år. Ser ungefär ut som Cecilia 24 år. Sjukt dålig webcambild. Bilden är tagen i källarrummet i vårt förra hus.

Cecilia 16 år. Sista året som tävlingsåkare, ser fortfarande ut som nu förutom att jag var mycket smalare.

Höhö, sjukt kul att kolla igenom hur som helst. Nu ska jag fortsätta, kanske borde försöka få bort allt från golvet också.

HamsterCecilia.

Det är söndag. Det regnar. En perfekt dag att städa och se på en massa avsnitt av The Vampire Diaries alltså. Mest håller jag på att rensa bort all skit jag samlar på mig, man kan nästan tro att jag är en hamster ibland. Man hittar mycket spännande när man rensar. Jag satt precis och tittade igenom bilderna från Roskilde -04. Usch. Jag mår illa bara jag ser all lera. Jeansen som var stela av lera när man kom hem eftersom man gått med lera upp till knäna ibland. Uuuhh.

Jag hittade även skojiga saker, typ mitt kontoutdrag från de sista veckorna i USA. Ställen jag handlade på då i ett urval:
Disneyland
Ralphs
Urban Outfitters
Johnny Rockets
och det allra allra sista jag köpte i USA var frozen yoghurt på Pinkberry. Såklart. 1 medium original with tripple strawberry. Det godaste på denna jord.

Men nu ska jag fortsätta rensa och slänga, annars kommer inte Arash få plats i vår gemensamma lägenhet och det vore himla synd.

lördag 22 maj 2010

Lägenhet!

Vi har ju fått lägenhet nu. I måndags fick vi besked att vi inte fick den nybyggda lägenheten, i tisdags fick vi reda på att vi fick den första vi sökte, i onsdags sa de att de annars hade en annan på samma gård att erbjuda oss, i torsdags tittade vi på den och tio minuter senare var den vår. Dessutom får vi bestämma färg i hall och kök, tapet i vardagsrum och vilken matta det ska vara i hallen, köket och sovrummet. Skoj!


In på denna gården ligger den. Det blir jättebra tror jag! Gatan vi kommer bo på heter Promenaden, det är lite gulligt. 2 minuter till stan, 10 till skolan och jag och Arash kommer bo ihop. Jag är lycklig! :)

fredag 21 maj 2010

Jag är på nyheterna.

Gå in på http://svtplay.se/t/103300/gavledala och klicka fram till sändningen från den 21/5 klockan 22:15. Spola fram tre minuter och boom, där sitter jag på marken. Jag såg inte ens att de var där och filmade... det är ju alltid filmkameror runt mediahuset.

Idag har vi filmat. Det gick väldigt bra faktiskt. Regnade lite i början, men sen gick det över som tur är. Vi hade jour och bara väntade på att Martin skulle ringa från Borlänge och rapportera om vädret. Som tur är var det inte tillräckligt bra förrän vid halv tio, så det blev sovmorgon! Så skönt. Strax innan tolv var vi i Borlänge och kunde börja filma, efter att ha byggt lite provisoriska regnskydd för kameran. Det gick riktigt bra ändå idag och vi fick färdigfilmat alla bilder med nästan en timma tillgodo. Perfekt! Nu är det bara klippning, färgkorrigering, ljudläggning, green screen och after effects kvar... "bara".

torsdag 20 maj 2010

Filminspelning.

I lördags alltså. Vi grillade på kvällen, sen gick vi några stycken och såg på Robin Hood. Den var bra! Sen när vi gick hem passerade vi en park, då såg jag plötsligt en svartklädd person springa runt där inne. Läskigt! Jag sa till de andra att det var en ninja i parken, sen såg vi plötsligt flera till. Arash ropade ut att det var ju My! Thank god, jag trodde vi skulle bli mördade... det var alltså ett gäng kompisar som klätt ut sig till ninjas och sprang runt i parken och ninjade. De hade tydligen fått folk att både asgarva och bli jätterädda haha.

I söndags åkte vi klockan 06:00 från Falun till Stockholm. Vi lämnade av en lärare på Arlanda och sen körde vi (jag) vidare mot Stockholm och Gamla stan. Jag har aldrig kört i Stockholm tidigare. Det var sjukt stressande, men som tur är hade vi lånat en gps. Vi var framme vid nio och då kändes det som att halva dagen redan gått. Så resten av dagen gick vi runt på stan, chillade och vi såg även Avatar i 3D igen eftersom halva sällskapet inte sett den. På måndagen firade vi sjuttonde maj innan vi åkte ut till Frihamnen och hämtade RED-utrustningen. Efter nästan en timmes bilkö ut från Stockholm var vi på väg igen. Sjukt roliga dagar, men intensiva!

I tisdags fyllde jag år. Min knäppa pojkvän hade köpt världens bästa present: alla säsongerna av Buffy. Han är knäpp på riktigt. Sjukt bra present dock! Vi hade även gruppmöte på dagen, sen var det bara hem och sova inför filminspelningen. Igår (onsdag) åkte vi hemifrån 00:30 för att åka till skolan och hämta grejer. Klockan 02:00 var vi på location i Borlänge och började rigga. Det var en jättejobbig natt, men skoj ändå. Klockan fyra satt vi allihop runt ett stenbord på Borlänges gamlegård och åt frukost. Vid nio var vi hemma igen och då var det bara att sova. Vid halv tre skulle vi varit tillbaks i Borlänge men pga lite omständigheter blev några av oss sena. Hur som helst, då var det bara att börja filma igen. Denna gången med mig tyvärr som skådespelare... uuhh. Vid 21-tiden lämnade vi Borlänge och sedan var jag och Arash inte hemma förrän vid elva. Jobbigt men skoj med filminspelning. På fredag blir det väl typ en likadan dag...

Men nu ska vi och titta på en lägenhet innan det är gruppmöte i skolan igen. Vi ska kolla igenom allt material vi filmade igår. Hoppas det blev lika snyggt som det såg ut att bli!



Världens mysigaste katt kom och ville vara med på inspelningen. Arash var inte lika förtjust...


Inspelning! Vi filmade på ett jättefint ställe i Borlänge.

En folkvagn. Det är en räls som bara består av en stege och en platta med hjul, jättesmart! Och så RED ONE på den då.

Nästan hela vårt crew plus skådespelare och lärare som kom på besök.

söndag 16 maj 2010

Sommar? Sommar!


Men om det inte var 25 grader varmt här igår och strålande solsken hela dagen. Joråsåatte.... Det var nice! Det var till och med bara en kofta-över-tröjan-väder när vi gick hem från bion klockan 12 på natten (ca 14 grader). Då mötte vi även en massa ninjas, men det tar jag en annan gång.

Nu åker vi till Stockholm, skolan betalar. Där är de goa!

onsdag 12 maj 2010

Four Weeks.

Skulle varit på gymmet och tränat nu egentligen, men blev illamående efter middagen så jag skippade det. Måste ha med mig mackor till skolan om vi ska ha gruppmöten! Det funkar inte att bli megahungrig och sedan slänga i sig massa mat.

Så nu ligger jag istället i soffan och läser massa resedagböcker från folk som är ute och tågluffar. Längtar så jäklar mycket! Åh, vad kul det kommer bli! Åka massa tåg, träffa massa härliga människor som också är ute och reser, bo på hemska vandrarhem, bo på finare vandrarhem, ligga och sola på stranden i Barcelona och äta tapas, eller pizza och pasta i Rom, baguetter och vin i Paris, öl och fish & chips i London... Kan det inte vara juni nu?

Äh. Först är det filminspelning. Vi har nu ett färdigt bildmanus. Över 20 bildinställningar för 1-4 minuters film. Puuh, jag kommer aldrig orka göra film! Men skoj är det ändå. På onsdag i nästa vecka börjar vi, sedan även på fredagen och sedan är det bara att börja klippa. Eller "bara" är väl kanske inte så rätt, bara sättet att få in RED-kamerans rawfiler i datorn är sjukt avancerat. De ska verkligen testa oss i denna kursen!

måndag 10 maj 2010

Location scouting.

Idag var vi i Borlänge och rekade inför filmning. I denna kursen jag läser just nu ska vi spela in en filmscen från ett manus och sen till hösten ska vi spela in hela manuset. Vi hittade världens finaste plats i Borlänge så det blir riktigt fint att filma där. Det enda är att vi ska ha en kvällsscen och eftersom vi bara får ha kameran i två dagar måste vi ta vara på alla tillfällen. Därför måste vi upp och filma första gången i gryningen, sedan i solnedgången och likadant två dagar senare. Pust.


Hittade en bild på huset där vi var och tittade på en lägenhet häromdagen. Om vi får lägenheten så är balkongen längst ner till vänster vår. Åh, den var så fin... hoppas vi hör något om någon av lägenheterna snart!

fredag 7 maj 2010

Soulmate?

Idag satt jag och Gerda och redigerade det sista från estetprojektet vi filmade för några veckor sedan. Vi satt och kollade igenom hennes externa hårddisk för musik till sluttexterna när jag såg mappen "Once more with feeling". Hon skämtade något om att vi kanske skulle ta musik därifrån och att det är skådespelarna i Buffy som sjunger. Eh hello? Jag avgudar Buffy. Älskar älskar älskar. Speciellt älskar jag musikalavsnittet. Och Hush, The Body, The Gift, Normal Again, Seeing Red + alla där Willow är the bad guy och Selfless plus ja, typ alla de andra. När Tara dog grät jag i en vecka. Jag har sett varje avsnitt minst 4 gånger, de allra flesta det dubbla. Ett tag funderade jag till och med på att tatuera in något Buffyrelaterat.

Och Gerda älskar också Buffy! Jag har aldrig förr träffat någon som älskar den tv-serien lika mycket som mig, vilken lycka! (Och nu började Rest in peace från Once more with feeling spela i iTunes, det var nästan lika läskigt.)

Men hon har dock inte upptäckt säsong 8 som comic books ännu, så hon ska få låna mina. Äntligen någon som inte dumförklarar mig för att jag älskar den serien!

Vill flytta nu.

Lägenheten var verkligen superfin! Perfekt storlek, jättefräsch och härlig. Den enda nackdelen just nu är att man ser rakt in i köket om man ska in i huset. Sovrummet, vardagsrummet och balkongen är åt andra hållet. Huset byggdes år 2008 så det är verkligen nytt... Men nu får vi fundera. Först och främst vill vi veta vad som händer med den andra lägenheten, sen får vi ta ställning till denna. Måste erkänna att jag är väldigt sugen på den nya dock, trots att den är lite dyrare.

Det är inte lätt det där. Men egentligen är det ju inte lägenheten som är det viktigaste, huvudsaken är ju att vi får bo ihop :)

torsdag 6 maj 2010

Hyttkammaren.

Imorgon ska vi och titta på en annan lägenhet. Vi har fortfarande inte hört något om den första vi sökte. Hur som helst, denna nya ligger ganska nära stan, är nästan nybyggd med kakel och klinkers, har golvvärme i alla rum och balkong. Tyvärr så är den ju då ganska dyr och ligger på 1:a våningen, men det skadar ju inte att kolla... för mig blir det typ ändå samma kostnad som här jag bor nu.

Aja, vi får se! Någon lägenhet ska väl ändå bli vår.

onsdag 5 maj 2010

Can't touch this!

Jag älskar Glee. Verkligen älskar älskar älskar det. Här ett exempel på varför jag älskar det. Klippet kommer nog inte ligga uppe länge, de brukar vara snabba på att ta bort, men while it lasts:




(Här är ett annat favoritklipp!)

RED!

Igår var några klasskompisar i Stockholm och hämtade RED-kameran som skolan lånar åt oss i två dagar. Det är en superbra filmkamera som jättemånga filmer spelas in på nuförtiden, bland annat Anti Christ, District 9, Flickan från ovan, Änglar och Demoner och massa andra. Den kostar 9 000 kr om dagen att hyra och vi ska dessutom ha den i en vecka till lite senare när vi ska filma våra scener i denna kursen. Riktigt häftig var den och trots att vi bara filmade lite på skoj för att lära känna den så såg det verkligen ut som långfilm!

En RED-kamera spelar in i 4k, vilket är helt enormt stort. På bilden nedan så ser ni hur enormt det är. Från det minsta som är storleken på vanlig TV, till HD-tv, Full-HD och sedan det största som är 4k. Det är ca 36 MB i sekunden så det tickar på ganska snabbt...



Jag försöker ställa in skärpan och ser väldigt koncentrerad ut.

Sötnosen provar också.

Och Gerda! I look weird.

Sjukt snyggt och vi testade bara. Dessutom är Arash så förbannat söt att man vill ju äta upp honom. Bakom står vår lärare Mischa som bland annat filmat Ronja Rövardotter och Maria Larssons eviga ögonblick och han som sitter är Håkan som bland annat filmat de där Läckberg-filmerna som gått på TV.

Här är en bild från OB-bussen i söndags mitt under sändning. Bildproducenten mixade själv. En hel del tvskärmar att hålla koll på.

Och Paul och Arash från när vi grillade i fredags. Årets första på Bojsen Beach!

måndag 3 maj 2010

Välkommen förkylning.

Huvudvärk, snorig näsa och ont i halsen. Som på beställning klockan 04:00 i natt. Nice. Bara att cykla till skolan ändå. Utrustad med te och panodil så klart.

söndag 2 maj 2010

Vad hände med kamera 5 nu?

Vi kom till Gävle vid 11-tiden idag. Vi började direkt rigga, alltså dra kablar och sätta upp kameror. Sen åkte vi till Max och åt, sedan tillbaks till stadion och snackade med alla de andra som jobbade där. Efter ett tag frågade vi bildproducenten om vi kanske inte skulle kunna få filma idag. Inga problem sa han och vi fick varsin kamera bakom målet. Tyvärr var inte BP:n så van vid att de var bemannade och klippte aldrig in oss. Trist, men det var riktigt bra övning att få filma ändå!

Själva matchen var skittråkig och när den var över var vi alla djupt nedkylda. Vi hade varit ute hela dagen i alldeles för lite kläder (hade typ behövt långkalsonger och vinterjackan!) så om jag inte blir sjuk nu är det väl ett mirakel. En superförkyld pojkvän och dessutom bli så här kall... Aja, ska ju bara börja en ny kurs imorgon som enligt rykten består av "räkna med minst 40 h i veckan" så jag hoppas jag håller mig frisk. Peppar peppar. Filminspelning med den beryktade RED-kameran vill jag inte missa!

Allsvenskan.

Söndag morgon. Det är klarblå himmel och strålande solsken utanför. Men det spelar ingen roll för mig idag. Om en timme ska jag sätta mig i en bild till Gävle och tillsammans med Mediatec filma Gefle - Kalmar. Eller ja, jag kommer väl inte få filma utan snarare dra mil efter mil med kablar.

Jag ser verkligen jättemycket fram emot det här. Att spendera en helt ledig söndag på en fotbollsstadion är verkligen min syn på en bra dag. Eller? Aja, det är säkert en jättebra erfarenhet och dessutom ska Gerda också med så jag lär knappast bli uttråkad!

lördag 1 maj 2010

Ciao Bella.

Dagens tips: Just precis nu går Ciao Bella på femman. Filmen Arash skulle haft huvudrollen i. Hehe.

Annars så lagar jag just nu en köttgryta. Det doftar så ljuvligt att jag knappt vet till mig. Nötkött, vatten, köttbuljong, rödvin, morötter, lök, champinjoner och broccoli är det i den. Jag hoppas att Arash har vett att uppskatta maten sen även om han är förkyld. Det är inte varje dag jag lagar mat som tar längre tid än 15 minuter nämligen.

If you were an ocean, I'd learn to float.

Igår var vi på fest på kvällen. Kim fyllde 23 och det var riktigt roligt. Tyvärr började Arash må dåligt under kvällen så när de andra gick ut cyklade vi hem. Han var då riktigt förkyld och hade nog lite feber också. I morse när vi vaknade så mådde han inte alls bra.

A: Cissan...Cissan...ring min mamma. Säg att jag älskar henne.
C: Men sluta nu, du kommer inte alls dö. Du är bara förkyld.
A: Skratta inte åt mig. Slutet är nära nu. Du har varit så snäll mot mig...

En kille som är förkyld alltså, det måste vara det värsta som hänt. Det är verkligen jättesynd om honom. Verkligen. Aja, jag var snäll och köpte värktabletter och nässpray till honom på stan. Sötnosen. Igår hade vi varit ihop i fyra månader. Tiden går fort.