söndag 31 januari 2010

Pursuit of happyness.

Hur beskriver man tre perfekta dagar? Dagar med god mat, vin, shopping, filmer och mys i överflöd?

Lycka, tror jag det stavas.


fredag 29 januari 2010

Dagens lärdom:

  • Linser som trillat ut ögat på natten och blivit hårda, blir mjuka och användbara igen efter några timmar i linsvätska. Halleluja!

Polis polis...

Efter skolan idag (där vi ändå inte gjorde något för mediaservern var nere) så åkte jag och Arash med Outi till Citygross utanför Falun och handlade. På vägen dit såg vi någon polisbil och när vi handlat så cirkulerade en polisbil på parkeringen. Vi körde därifrån och precis när vi kom ut på den stora vägen började polisen som nu körde bakom bilen att lysa med en stark röd lampa på oss.

Outi: Polisen lyser på mig! Eller är det på mig? De lyser på mig! Vad ska jag gööööraa? Ska jag stanna här? Varför lyser de på mig?!?

Sedan släckte de lampan igen och lugnet la sig någorlunda, innan vi närmade oss en busshållsplats och de började lysa igen. Panik (och gapskratt från mig) utbröt och hon körde in där och stannade, trots att det stod en stor skylt att bara bussar får stanna där... haha! Hur som helst så var det tydligen bara alkotest och körkortskoll, hade inget alls att göra med att hon har en finskregistrerad bil...eller?

Skoj var det hur som helst! Kanske inte för Outi dock... vi såg även tre polisbilar till sen när vi körde genom Falun, men där slapp hon stanna i alla fall. Too bad... hehe.

torsdag 28 januari 2010

Han vet sin plats.

De små liven ska lära sig direkt var deras plats i hemmet är.

(själv sitter jag och tittar på i en solstol bredvid, precis som det ska vara)

onsdag 27 januari 2010

"Inga krumbukter, säg rakt ut vad saken gäller människa!"

Förra veckan började den första kursen för vårterminen; Klippfördjupning. Den är ganska chill, vi jobbar två och två med att klippa i materialet från Gustav den III:s äktenskap som gick på SVT år 2001. Vi fick manuset och valde ut vilken del vi ville klippa och sedan var det bara att sätta igång och gå igenom materialet och titta igenom alla tagningar. Det är Jonas Karlsson som spelar kungen, han är ganska briljant även om det i övrigt finns en hel del att klaga på i skådespeleriet och filmandet (bom i bild era idioter).

Så det är alltså
en kurs som vi jobbar helt självständigt i och lägger upp all tid i redigeringen själva. En gång i veckan ska vi dock ha möte med Sylvia för att få hjälp. Idag är det meningen att vi ska ha detta möte, och självklart är Arash (aka boyfriend, aka partner in crime) sjuk. Jag är också förkyld, men av någon konstig anledning blir killar alltid mycket sjukare än oss tjejer... Så snart ska jag traska iväg i snöstormen till skolan för lite handledning ensam med Sylvia.

Jag är livrädd, har enorm respekt för henne. Men eftersom Arash inte är närvarande kan jag ju dock skylla allt på honom, så det är bra...man får ju vara smart ibland.

tisdag 26 januari 2010

I got bored so I started a blogspot.com

En gång för längesedan (förra året) hade jag en mycket populär (haha) blogg. Där skrev jag om vardagshändelser, betraktelser och film. Denna blogg var ett sorts komplement till min resdagbok när jag var i USA men för ett tag sedan kände jag att den gjort sitt och tog bort den.

Sedan den försvann har jag fått mottaga en del klagomål, mestadels från min syster. Nu är det så att hon snart fyller år och i födelsedagspresent önskade hon sig att jag börjar blogga igen så hon kan hålla koll på mitt liv utan att behöva ringa stup i kvarten. Så här är jag nu igen. En ny blogg, en ny start. Mycket har förändrats sedan jag senast bloggade så här kommer en kort resumé.

Jag heter Cecilia. Jag fyller tjugofyra år i maj. Jag bor i Falun och pluggar medieproduktion - rörlig bild. Min familj bor i Halmstad, tyvärr gör även min favorithund Grisosaurusen det också (Hvita). Och den största förändringen - jag har en pojkvän. Yes, that's right, jag har en pojkvän! Jag börjar fortfarande nästan fnittra när jag tänker på det, jag trodde ärligt talat aldrig att det skulle hända... Hur som helst.

Så det här är början. Nu kommer fortsättningen.